Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 03, 2019

Over een rustdagje en een rit naar de kust

Het is weer een werkdag dus Ricks wekker gaat om tien over zeven af. Ik ben ook helemaal wakker dus we staan tegelijkertijd op. In de korte tijd dat ik mijn contactlenzen indoe en mijn medicijnen neem heeft Rick mijn koffie al aan het pruttelen.

Tot mijn teleurstelling zit er nu al schimmel op de mini komkommertjes, die ik vorige week dinsdag kocht, dus mijn ontbijt bestaat uit een schamel ei. Les geleerd, komkommertjes blijven nog geen week goed. Het is weer prachtig weer dus ik eet buiten.


Rick vertrekt naar zijn werk en ik ga weer mijn uur op de plaats hardlopen. Zolang het weer nog zo is dat dat op het deck kan doe ik het. Snel genoeg zal het te koud worden en dan wacht de elliptische machine nog geduldig.

De rest van de ochtend lees ik wat en speel woordspelletjes op mijn telefoon. Voor ik het weet is het twaalf uur geweest en maak ik me snel klaar om Vienna in te gaan. Mijn maag rommelt want dat ei is allang verteerd dus ik ga eerst naar Zoe's Kitchen.

De bloemkoolrijst bowl met zalm blijft zeer smakelijk en op hun terrasje is het goed toeven. Dan ga ik mijn boodschappenlijstje afwerken. Tegenwoordig maak ik die altijd in Notepad op mijn telefoon en dat is super handig. Zo kan ik wat ik al in mijn wagentje heb wegklikken.

Bij de Fresh Market hebben ze helaas nog maar een bakje met de heel kleine tomaatjes en daar zit schimmel in. Dat wordt het hem dus niet. Ik loop naar de overkant waar ik bij de Giant wel alles vind wat ik daar nodig heb.
Al het Halloween spul is er al!

Bij Whole Foods haal ik verdere ingredienten voor ons avondmaal en dan tank ik als laatste bij de Shell want we gaan vanavond een lange rit maken.

Thuis prepareer ik de maaltijd, die koud is, en Facebook message intussen met Katja die met ernstige menstruatiekampen op bed ligt en zich super miserabel voelt. Wat zou ik dan graag even in de auto springen en haar verwennen.

De rest van de middag lees ik wat. Rick komt vroeg thuis en we eten ons charcuterie maal. Het is een schotel met rosbief, prosciutto, gerookte zalm, mortadella en salami. Ook heb ik eindelijk wat stukjes van de uit Zwitserland meegebrachte gruyere in reepjes gesneden.



Natuurlijk moeten we er ook iets gezonds bij hebben. Ik heb komkommersalade gemaakt en er zijn kleine kerstomaatjes. Wat low carb crackers maken het maal af. We hebben heel wat over, maar dat komt later wel op.

Dan laden we alles in de van en gaan op pad naar Rehoboth Beach. Het is natuurlijk spitsuur en het verkeer is zo slecht dat Waze ons door de stad leidt.
Vrij snel zijn we dan uit de files en voor we het weten zijn we de Chesapeake Bay Bridge over. Nu zijn we aan de Eastern Shore en is het nog anderhalf uur rijden naar ons hotel. Het is hier allemaal boerderijen en kleine plaatsjes. Een heel ander gevoel dan inhet hectische stedelijke gebied. Om tien over half negen komen we bij de Fairfield Inn in Rehoboth aan. Morgen gaan we een dag van het strand hier genieten.


8 reacties:

Sally zei

Gezellig een dagje strand. Veel plezier morgen

Petr@ zei

Jammer van de komkommers. Had je ze in de koelkast liggen? Dat wil nog wel eens helpen.
Ik heb mini komkommers uit de tuin van mijn ouders gekregen en nu anderhalve week later zijn ze nog goed (ik had er zoveel dat ze nog niet op zijn).

Heerlijk een dagje strand. Geniet er van!

Tineke zei

binnen week tomaatjes en komkommers uit de supermarkt op eten probeer ik ook altijd.
De anti conceptipil wordt hier vaak voorgeschreven voor ernstige menstruatiekrampen.
Wij hebben een vakantiehuisje in duinlandschap en genieten ervan.

Marion2 zei

Wat een leuk leven hebben jullie toch! Jullie maken er echt wat van.

Ik dacht dat het maandag Labor Day was. Maar klaarblijkelijk is het
geen vrije dag?

BiancaMA zei

Balen van de komkommers zeg, ik leg ze hier eigenlijk altijd in de koelkast. Ik weet niet of jij dat ook hebt gedaan?

Beterschap voor Katja.

En natuurlijk heel veel plezier op het strand.

Hester zei

Gezellig zo samen op pad! Ik hoop dat Katja zich vandaag wat beter voelt. Zo sneu hoe sommige vrouwen altijd veel last hebben van hun menstruatie en andere vrouwen totaal niet!

Helaas hebben we hier geen Zoe's Kitchen. Omdat jij er zo'n fan van bent probeerde ik op het menu van Zoe's Kitchen te kijken wat er precies in zit zodat ik het zelf kan proberen, maar helaas is de website voor mij niet toegankelijk. Ik denk omdat het een Nederlands netwerk is. Zou jij het kunnen beschrijven omdat je 'm al zo vaak gegeten hebt? Ik dacht dat je een keer schreef dat de zalm gemarineerd is met harissa. En dat witte erbij is tzatziki denk ik? Excuses voor de vraag, maar ik vind het er op je foto's altijd zo lekker uitzien!

Veel plezier aan het strand!

Petra zei

@Sally - Hebben we gehad!

@Petra - Ik had ze in de koelkast, hielp kennelijk niet. Ik heb ook geen idee hoe oud ze zijn want er liggen altijd bergen in de winkel.

@Tineke - Ja, de pil, maar dat is niet altijd gewenst.

@Marion - Jawel, hoor, maandag was Labor Day en vrij. Wij gingen naar de stad.

@Bianca - Ja, ook in de koelkast, maar ik weet niet hoe oud ze zijn als ik ze koop.

@Hester - Ja, zalm gemarineerd in harissa. In hun bloemkoolrijstmix zit ook kokosnoot en lente-uitjes en andere kruiden en zout en peper, verder feta en tzatziki en komkommer, maar er zit ook een Israelische saus op, skhug. https://www.fromthegrapevine.com/israeli-kitchen/recipes/how-make-schug-mediterranean-hot-sauce Ik hoop dat je hier wat aan hebt

Hester zei

Bedankt Petra! En bedankt voor de moeite om het recept voor de skhug op te zoeken! Ik ga het proberen! Ben benieuwd, ik laat weten wat het is geworden!