Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 22, 2019

Over een zomers weekend

Zaterdag

We lagen er gisteren heel erg op tijd in en ik ben dan ook eigenlijk om half acht al klaarwakker. Rick duidelijk niet dus ik ga op mijn telefoon lezen tot hij ook op wil staan. Dat is tegen achten en na Orions ochtendwandeling gaan we op weg naar Vienna.

Het is heel mooi weer, wel een beetje fris zo vroeg in de ochtend, maar het zal vandaag weer 30 graden worden. Dat maakt wel dat ik nog helemaal niet in de herfstsfeer ben. Ik zag dat ik vorig jaar op deze datum het huis al voor de herfst decoreerde. Dat gaat het vandaag niet worden en de komende week ook niet (denk ik).

Na onze koffies en ontbijt bij Starbucks gehaald te hebben gaan we naar het marktje in Vienna. Daar is men wel in de herfstsfeer met allemaal pompoenen en andere kalebassen. Dit keer kopen we er wel een paar dingen. Een bakje "heirloom" kerstomaatjes en eieren, beiden voor mijn ontbijt de komende week.

Ik krijg regelmatig de vraag wat heirloom tomaten zijn, verschillende kleuren en vormen dus. 

Na nog wat Pokemon Go spelen gaan we weer huiswaarts. Daar gaat Rick in de voortuin wieden en ik doe mijn 10000 stappen op de plaats hardlopen op het deck. De kolibrietjes blijven dat niets vinden en komen telkens vlak over vliegen. Ze hebben natuurlijk een week geen last van mij gehad. Ik vind het naar dat ze over een paar weken weer naar het zuiden zullen vertrekken!

Als ik mijn stappen bijeen heb ga ik Orion kammen. Hij vindt de "slicker" borstel, die ik nu gebruik veel fijner dan de Furminator. Orion gaat zelfs liggen en laat zich borstelen. Jammer genoeg krijg ik zo alleen zijn linkerzij gedaan, maar daar komt al genoeg uit. Ik kan werkelijk wel bezig blijven met hem in dit jaargetijde!


Tegen twaalven ga ik douchen en zie tot mijn genoegen dat ik geen grein ben aangekomen in Las Vegas. Ik ben zelfs wat afgevallen! Dat vele lopen heeft dus zijn vruchten afgeworpen want ik heb er heerlijk gegeten.

Rick stelt voor naar Sheesh te gaan voor de lunch. Daar hebben ze zalmspiesjes dus ik ben meteen van de partij. Ik bestel het met gegrilde groentes en spinazie. Die groentes zijn mini paprika's van verschillende kleuren, erg lekker, en de spinazie is zo lekker gekruid, ik zou er bakken van op kunnen. We eten het buiten aan een tafeltje op.

Dan gaan we een "to do" lijstje afwerken. Rick gaat spullen kopen bij Home Depot maar is niet tevreden want ze hebben niet alles wat hij zoekt. Bij de vlaggenwinkel hebben ze wel de nodige stok om de vlag van Bern, die Rick uit Zwitserland mee heeft genomen, op te hangen.

Bij de Safeway zet ik een gekregen check op de rekening en dan gaan we als laatste naar Plaza Arts. Daar willen we ons uit Lyon meegenomen zijden doek laten inlijsten. Na Michaels en een ander inlijstbedrijf te hebben bezocht vond ik hun keuzes en prijzen de beste.
Rick en ik vinden een mooie lijst, zwart met een dunne blauwe lijn om het blauw in het doek te accentueren. De prijs valt ons alles mee na wat we van de andere bedrijven hoorden. Over zo'n drie weken hebben we dus een mooi ingelijst souvenir van Lyon.

Als we naar buiten lopen zie ik een vrouw met een C1000 en een AH tas. Dat kan niet missen dus ik vraag of ze Nederlands is. Dat is ze en ze woont vlakbij. We wisselen nummers uit, wie weet kunnen we een keer koffie drinken of zo.

De rest van de middag blijft Rick druk in de tuin. Ik zie weer wat vlinders op onze struiken, maar (hopelijk nog) geen monarchs. Ik zie er wel een overvliegen dus ik hoop dat ze nog komen.

Dan ga ik in mijn hangmatstoel liggen lezen. Het is geen "lazy river" maar wel lekker ontspannend en mijn boek is meteen weer spannend. Orion wijkt intussen niet van mijn zijde, zo lief!
Tegen zessen maken we ons klaar om een nieuw restaurant in Vienna te gaan proberen. Zenola is een Libanees restaurant. Dit restaurant was vroeger een oubollig Frans restaurant en daarvan is niets meer te bekennen.

Het decor is heel modern met mosterdgeel en blauw als kleuren. Er is een moderne bar en door de weeks is daar een happy hour. Ik bekijk het menu daarvoor en zie mijn maandelijkse happy hour hier niet gebeuren. Red Galanga heeft zoveel keuze, de meeste restaurants kunnen dat niet evenaren.

Sarah is onze serveerster en we bestuderen het menu waar veel opstaat wat ons lekker lijkt. Ik begin met de gegrilde bloemkool met gebakken kwarteleitjes. Daar krijg ik geen spijt van. Rick heeft een dip met paprika als voorafje.

Rick neemt daarna de lamsschouder als hoofdgerecht. Ik neem twee andere voorgerechten. De langoustines blijken een soort pate op brood te zijn en daar ben ik met mijn dieet niet blij mee. Dat zou op het menu duidelijker moeten staan. Het is wel heel erg lekker!

Verder heb ik het lamslever voorafje besteld. De lever is wel heel erg droog en dat vertel ik Sarah. Geen probleem, het gerecht wordt nog eens gemaakt en nu is het een genot. Wij denken dat dit restaurant een succes gaat worden.

Zo heeft ons vrij kleine plaatsje een heel aantal echt goede restaurants bedenken Rick en ik. En een paar zijn hier al decennia. Die moeten eigenlijk applaus krijgen dat ze met deze zeer goede competitie overleven. Goed, eerlijk voedsel is wat nooit verveelt.

Het was weer een heerlijke dag, dit weer mag van mij blijven, maar dat zal zeker niet gebeuren, jammer genoeg.

Zondag

Rick slaapt weer langer dan ik. Ik ben om half acht helemaal wakker, maar zing het nog een half uurtje lezend op mijn telefoon uit. Dan krijg ik teveel pijn en sta op. Rick volgt een paar minuten later.

Na Orion zijn ochtendwandeling gegeven te hebben rijden we naar de Starbucks drive thru. We halen onze gewoonlijke koffies en ontbijt en op de terugweg spelen we zoals meestal wat Pokemon Go.

Thuis ga ik hardlopen op het deck en Rick neemt Orion mee naar Home Depot. Daar koopt hij gras rollen om op de plek waar ons speeltuintje stond neer te leggen. Binnenkort zal niemand meer zien dat dat daar stond.

Mijn feeentuintje wordt overwoekerd door vingergras dus dat ga ik er zoveel mogelijk uittrekken. Het is zo'n vervelend onkruid want het woekert ondergronds en groeit als , nou ja, onkruid. Binnenkort is het alweer tijd om de Halloween spulletjes tevoorschijn te halen!
Op het deck is het goed toeven en voor we het weten is het lunchtijd. Rick haalt een salade van Potbelly en ik heb mijn bloemkoolbowl van Zoe's Kitchen gemist. We eten het beiden op het terrasje van Zoe's Kitchen op. 
Met dit mooie weer heeft Rick zin om te grillen. Bij Whole Foods halen we de ingredienten voor onze avondmaaltijden van vanavond en morgen. De vele pompoenen vind ik er leuk om te zien en fotogeniek. Morgen is het dus herfst maar mijn hoofd staat er helemaal niet naar.
Later in de middag rijden we naar de AMC bioscoop in Tysons Corner. Daar hebben we kaartjes voor Downton Abbey. Rick heeft de serie nog nooit gezien dus ik ben benieuwd wat hij ervan gaat denken. Maggie Smith is fantastisch en ik hoor Rick ook regelmatig lachen. We vinden het beiden een leuke film.

Thuis maak ik alles klaar voor Rick om te grillen. We hebben biefstuk, mini gele, rode en oranje paprika's en asperges. Rick grilt de biefstuk met zijn befaamde "reverse sear" methode en zo komt die altijd weer perfect "rare" op mijn bord.

Het weekend ging weer veel te snel voorbij!

4 reacties:

Anja L. zei

Ik heb opgezocht wat dat 'reverse sear' inhoud en dat ga ik zeker eens proberen!
Het is er nog steeds niet van gekomen om Dowton Abbey (de serie) te kijken, dus ik denk dat ik ook maar niet naar de film ga.
Wat fijn dat Orion de nieuwe kam wel prettig vindt, steeds naar de dierenarts is ook zo wat.
Ik ben vandaag weer begonnen met werken na 4 weken vakantie, het is weer even wennen.
Fijne maandag!

Marion2 zei

Wat een heerlijke lange zomer hebben jullie toch. Wij hadden ook een goede zomer,
voor Nederlandse begrippen dan. Nu is het toch wel herfst. De decoraties staan er
bij mij al en ik vind het ook echt passen nu.

Ik heb net al Rick Downtown Abbey nooit gezien, maar ga binnenkort wel naar de film.
Goed om te lezen dat het ook zonder voorkennis een leuke film is.

Anoniem zei

Prachtige foto weer gemaakt van die vlinder.
Wist ook niet wat vingergras was,dus even opgezocht.
Het blijkt siergras te zijn,wat best hoog kan worden.
Vermoedelijk heb je ooit zo,n plant in de tuin gehad en
het heeft zich dan voort gezaaid en gewoekerd.
Gebeurd bij veel planten waar zaad aan komt...

Zo had ik voor jaren terug eens wat papavers gepoot,prachige bloem,lijken net pioenrozen
komt de zaad dozen na de bloei tot rijping dan springt het zaad eruit en
het jaar erop barst het van de plantjes overal.Als men de zaaddoos net na de bloei gelijk eraf haalt dan gebeurd dat niet.
Wat jullie heirloom tomaatjes noemen,worden hier in Nederland,snoeptomaatjes genoemd.
Teel ze zelf ook ieder jaar weer,komen massa,s tomaatjes iedere keer aan,zoveel ,dat ik er geregeld wat weggeef..in ieder tomaatje zit zaad in,wat je in het voorjaar weer in potjes kunt zaaien..zo heb je steeds wat aan te pakken in de zomer,lekker als tussendoortje.


groetjes Joke

Petra zei

@Anja - Sterkte met het werken! Die reverse sear is super.

@Marion - Misschien dat ik eind deze week zin heb de herfstspullen neer te zetten.

@Joke - Dat gras wat ik bedoel is zeker geen siergras. Ik heb er vast de verkeerde vertaling van gevonden. In het Engels heet het crabgrass en het woekert overal, vreselijk!