Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 24, 2020

Dag 1 San Francisco: Over de heenreis

We hebben onze wekker voor zeven uur gezet, maar als ik om kwart voor zeven wakker word is er geen Rick te bekennen. Beneden wachten zelfs mijn nitro brew en egg bites al op me. Rick zegt dat hij al heel vroeg klaarwakker was.

Nu hebben we ruim de tijd om ons klaar te maken. We geven Orion een fijne wandeling en pakken de laatste spullen in. Keurig om acht uur trekken we de deur achter ons dicht en rijden in Ricks auto naar Dulles Airport.

Daar parkeren we in de lang parkeren garage en lopen naar de terminal, nog een flinke wandeling. Ik heb gisteren mijn kleine teen flink gestoten en die was bij het opstaan al flink opgezwollen en pijnlijk. Lopen is dan ook niet fijn, heb ik weer! Hopelijk gaat het snel over want ik wil deze week toch weer veel te voet doen in San Francisco.

Bij de incheckbalies is het heel erg rustig en we hebben onze koffers zo afgegeven. Ook bij TSA Pre is er bijna niemand. Kennelijk gaan alle passagiers naar Chicago want onze vlucht zit helemaal vol.

Met de trein gaan we naar de C terminal en vlakbij onze gate is American Tap Room. Daar nemen we plaats aan de bar. Ik bestel een lekkere bloody Mary en Rick bereidt nog wat voor voor zijn conferentie. Al gauw is het tijd om naar de gate te gaan. 

De vlucht naar Chicago gaat snel en we zijn net een enorme sneeuwstorm daar voor dus helemaal goed. We hebben genoeg overstaptijd om een paar salades te eten bij een van de restaurants. De mijne is een Griekse salade en die bestaat uit niet meer dan wat ijsbergsla en feta. Niet echt vullend, maar Rick vindt zijn broodje met biefstuk en paprika wel erg lekker.

Tijdens de vlucht naar San Francisco heb ik een Economy Plus raamplaats. Dat is fijn want zo heb ik meer beenruimte. Het uitzicht onderweg is ook mooi, vrijwel de hele weg vliegen we over besneeuwd landschap.

Omdat ik toch nog wel trek heb na die salade bestel ik een tapas doos. Die zakjes met lekkers vind ik altijd prima en het meeste past nog in mijn dieet ook. Verder klets ik veel met Katja online en speel woordspelletjes. De vier uur gaan dus vlot voorbij.

Voor we landen heb ik een prachtig uitzicht op San Francisco en de Golden Gate Bridge. We hebben enorm geluk met het weer. De hele week zal het zonnig en tussen de 18 en 22 graden zijn. Bij het water misschien koeler maar daar hebben we jassen voor mee.

Ietwat voor op schema landen we en dan komen onze tassen ook al heel gauw op de band. We lopen naar buiten en stappen in een taxi, die ons in een half uurtje naar het Holiday Inn Fisherman's Wharf brengt.

Wanneer we daar proberen in te checken worden we naar de ernaast gelegen Holiday Inn Express gebracht. De Holiday Inn is namelijk onder constructie. Heel vreemd dat ze Rick daar dan wel een kamer verhuurden. Maar goed, we krijgen een gerenoveerde kamer met uitzicht op een binnenplaatsje, dus heel rustig.

Rick gaat naar het Moscone Center om zich voor zijn conferentie te registreren. Ik pak mijn kussen uit mijn tas en dat is helemaal nat! Ook mijn kleren zijn nat en het blijkt dat ik nog een fles water in mijn tas had zitten, die helemaal leeg is gelekt. Gauw hang ik alles op, hopelijk is het kussen tegen de tijd dat we gaan slapen een stuk droger.

Terwijl Rick weg is rust ik op het bed. Ik doe wat ijs op mijn teen en leg hem op een kussen. Ik denk niet dat hij gebroken is dus hopelijk is het morgen al een stuk beter. Eigenlijk zou ik zo kunnen slapen want het is hier drie uur vroeger en het was een lange dag.

Als Rick terugkomt gaan we echter op zoek naar een leuk restaurant voor ons avondeten. Dat vinden we al gauw want Brick and Beam ligt aan de overkant. Perfect want dan hoeven we niet zo ver te lopen.

We delen om te beginnen een charcuterie plankje en dan bestel ik de "Louie" salade. Dat is een salade met krab en garnalen en iets wat erg op Nederlandse cocktailsaus lijkt. Het smaakt allemaal even goed.


Rick gaat nog even wat drinken en snacks halen bij de Safeway en ik maak me op de kamer klaar om naar bed te gaan. Gelukkig is mijn kussen wel wat opgedroogd en de kleding ook. Les geleerd, geen flessen water meer in de ruimbagage. Morgen heb ik een hele dag om te doen wat ik wil. Er zijn zoveel dingen, ik ben er nog niet uit.

5 reacties:

Anoniem zei

Een aantal jaar geleden ook een kleine week in San Francisco geweest met 2 vriendinnen. Wat een leuke stad is dat! Ben dan ook heel benieuwd wat je gaat doen/zien daar. Heel veel plezier in ieder geval en hoop dat je teen niet teveel roet in het eten gooit. Je treft het wel steeds op je reizen dit jaar.......

Groetjes Carla

Unknown zei

Oh bah, wat vervelend van je teen! Ik heb mijn kleine teen zo dus al drie keer gebroken, en het is zo irritant. Met wat goede tape (aan de teen ernaast tapen) en goede schoenen is het bij mij altijd wel goed gekomen. Ik kon er wel een paar weken niet mee hardlopen, maar lopen gaat prima (daarmee zet je je ten slotte minder af op je tenen). Ik duim heel hard dat het vandaag alweer beter is!

Verder is het geweldig dat je in San Fran bent! Zo'n heerlijke stad is dat. Heb je al allerlei plannen of is het meer op de bonnefooi?

Grts,
Judith

Petra zei

@Carla - met pijnstillers en arnica was de teen te doen

@Judith - Hardlopen zal ook niet gaan maar gelukkig wandelen wel. Ik heb wwl plannen maar en zie morgen en donderdag een paar vriendinnen.

Reny zei

Wat vervelend van jouw teen, ik lig achter met lezen en weet nu dus nog niet of het inmiddels wat beter gaat :).

Wat een schitterende foto van het uitzicht op San Francisco en de Golden Gate bridge.

Heel veel plezier !

Petra zei

@Reny - Met ibuprofen en arnica gel ging het best. Zeker pijnlijk, maar niet ondoenlijk, ik heb heel wat kilometers afgelegd.