Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 05, 2020

Dag 5 Seattle: Over een misdaad tour

Alweer heb ik slecht geslapen door dat stomme onderlaken! Het is te kort voor de lengte van de matras. Wie heeft nu zulke lakens en al helemaal niet een hotel. Ik ben meteen de receptie, die beloven er wat aan te doen. 

Rick haalt weer Starbucks ontbijt en koffies. Hij meldt dat het verschrikkelijk weer is, de regen komt met bakken naar beneden. Kathleen en mijn oorspronkelijke plan was om ergens te gaan brunchen, maar ik voel me nog niet optimaal en met dit weer zie ik ons ook niet door de buurt lopen daar.

We laten dat plan dus varen en nu zal Kathleen me om half twaalf afhalen. Opeens heb ik dan nog uren. Ik loop wat hard op de plaats en daarna douche ik en ga naar de lobby. De schoonmaakster komt net voor onze kamer en ik vraag haar of ze het heeft vernomen van het laken. Ze beweert van wel dus ik hoop het maar. 

Om een uur of elf begin ik trek te krijgen. Ik haal nog maar wat egg bites want onze tour begint om 12 uur dus we zullen geen tijd hebben om te lunchen. Klokslag half twaalf rijdt Kathleen voor en rijden we vervolgens naar het Union meer. 

Daar zijn we wat vroeg en wachten in de auto tot de tour van komt. Jammer genoeg blijft het plenzen en is er ook aardig wat mist. Jake wordt onze gids en gelukkig zullen we bijna niet naar buiten hoeven.
Deze rondleiding gaat over misdaad in Seattle. Jake werkte voor een prominente prive detective, die allerlei gecompliceerde moorden en dergelijke onderzocht. Ze vertelt erg onderhoudend en we rijden door buurten in de stad waar ik nog nooit geweest ben.
Dit huis is volgens Jake het bizarste in Seattle

De tweeeneenhalf uur gaan dan ook snel voorbij en voor we het weten zijn we terug bij onze auto. Kathleen stelt voor ergens een warm drankje te gaan drinken en neemt me mee naar Cascade Coffee Works.

Daar bestelt Kathleen een caramel latte en ik een gember turmeric thee. Die zijn zo lekker dat we er beiden nog een bestellen. Tegen vieren brengt Kathleen me terug naar het hotel en ik bedank haar voor de leuke paar dagen. Tot volgend jaar, hopelijk!


Terug op de kamer check ik meteen de lakens en er is niets veranderd! Ik bel naar de receptie en ze zullen iemand van Housekeeping sturen. Helaas spreekt die jongeman maar weinig Engels, maar uiteindelijk snapt hij dat ik er een king laken op wil hebben. Volgens hem is dat net zo lang, maar hij moet even later toegeven dat ik gelijk had. Eindelijk zal het onderlaken blijven liggen!

Rick komt om kwart over vijf terug en we ontspannen wat in de kamer. Dan lopen we naar de Hyatt Regency waar we bij Daniel's Broiler gaan eten met Ricks team. Alleen heb ik weer zo'n buikpijn. Ik probeer wat soep maar dat gaat het hem ook niet worden.

Het heeft geen nut me hier miserabel te blijven voelen dus Rick roept een Uber voor mij, die me terug naar het hotel brengt. Ik baal zo ontzettend! Ik ben dol op deze stad en hoewel ik natuurlijk toch leuke dingen doe gooit dit maaggedoe wel roet in het eten om het maar zo te zeggen!

8 reacties:

Anja L. zei

Wat vervelend dat je maar last blijft houden!
Die tour lijkt me heel erg leuk om te doen.
Ik hoop dat je eindelijk een goede nacht hebt gehad.

Petr@ zei

Fijn dat de tour vanuit de auto was. Zo zat je lekker warm en droog.
Vervelend dat je last blijft houden van je maag, zeker nu je niet gewoon thuis bent.

Anoniem zei

wat vervelend van je maag! Het is ook zo'n ding dat je niet zo maar kan negeren. Ik had het vorige week in een keer heel erg. Heb een paar dagen op banaan, rijst, en toast geleefd - heel weinig protein, geen sla, geen suiker, en nu gaat het wel weer, maar wat heb ik een hekel aan zo eten.

Ik hoop dat je je vandaag weer wat beter voelt en in ieder geval nog iets leuks kan doen zonder zoveel pijn. Wanneer gaan jullie weer naar huis?

Judith

Antoinnette zei

Niet fijn je zo belabberd te voelen 😥 die tour lijkt me erg interessant en leuk om te volgen. Al die regen daar is minder 😉 hoop dat je je gauw beter voelt.

Sophie zei

Ik heb eindelijk de tijd gevonden om al je Seattle blogs even te lezen (zit lekker in bad te lezen momenteel). Wat rot dat je je zo niet lekker voelt! Desondanks maak je er echt het beste van zo te lezen. Mooie dingen heb je gezien en gedaan, leuk wat herkenbare dingen (Chihuly vond ik ook erg indrukwekkend! Maar Pike Place Market vond ik beetje tegenvallen) maar je hebt ook leuke nieuwe dingen gedaan.
Mocht je nog een goed (lunch of diner) restaurant zoeken: Purple Cafe and Wine Bar is een echte aanrader! Weet alleen niet wat ze aan low carb hebben Maar fijne sfeer en heerlijk eten. Of ga je morgen alweer terug? Hopelijk voel je je gauw beter!

Anja zei

Wij vonden Seattle ook een erg leuke stad. Wat naar dat je zoveel last van je maag hebt.
Hopelijk kun je toch genieten van deze trip.

Petra zei

@Anja - ja, weer eens wat anders, die tour.

@Petra - Inderdaad voor het eerst verlang ik echt naar huis!

@Judith - Alles uit dat dieet is voor mij een no no. Zo ontzettend irritant! Ik moet er thuis toch wat aan geloven, dan maar prediabetic.

@Antoinnette - Die regen zou ik echt niet aankunnen! Ze hebben de hele maand januari iedere dag regen gehad!

@Sophie - Dit keer ben ik eigenlijk maar heel weinig in de markt geweest. Geen zin om rond te lopen met buikpijn.

@Anja - Ik probeer te genieten, maar ik zal wel blij zijn weer thuis te zijn waar ik kan kiezen wat te eten.

Petra zei

@Sophie nog even, Purple Cafe is ook een van onze favorieten. We gaan er zelfs vanavond heen :)