Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 21, 2020

Over een koude vrijdag

Het vriest flink als we opstaan. Gisteren is ten zuiden van ons sneeuw gevallen, maar hier geen vlokje. Ik las dat dit de op een na warmste februarimaand ooit is voor dit gebied. Vandaag is dus een uitschieter naar beneden.

Na mijn gewoonlijke ontbijt van ei en komkommer doe ik mijn uur cardio. Intussen zet ik de Roomba aan om de huiskamer te stofzuigen. Orion vindt dat maar zeer matig, want iedere keer als hij gaat liggen komt dat ding hem wegjagen. Het is wel een super uitvinding want hij zuigt alle hondenharen op.
Het is zulk mooi zonnig weer dat ik Orion mee de achtertuin inneem. Daar mag hij even naar snoepjes zoeken, maar er staat zo'n ijskoude wind dat ik niet lang buiten blijf. Dit weer is funest voor mijn spieren. Ik ben blij dat het dit weekend weer warmer wordt.

Voor mijn lunch ga ik proberen of mijn bij elkaar gespaarde punten nu wel bij Zoe's Kitchen gebruikt kunnen worden. Dit keer is er een manager, die aan dezelfde medewerker als eergisteren uitlegt hoe het moet. Zo heb ik eindelijk mijn gratis bloemkool rijst bowl. 

Na het eten ga ik nog even naar de Suntrust bank. Ik heb een cheque van Rakuten voor teruggave van inkopen, die ik tijdens het kerstseizoen heb gedaan. Het is niet veel, maar alle kleine beetjes helpen. 

Terug thuis kleed ik me extra warm en kleur weer eens een paar platen met Happy Color. De leukste vind ik de Amsterdamse huizen aan de gracht. Grappig hoe dat thema vrij regelmatig terugkomt in de app.
Omdat ik geen zin heb om de wind weer te trotseren ga ik binnenshuis op zoek naar mijn "Rood" themafoto. Ik zie onze grote trol, die iedereen die bij ons op bezoek komt begroet. Hij heeft veel rood en wordt het onderwerp vandaag.

Aangezien ik een hardnekkige hoofdpijn heb, waar ibuprofen niets tegen doet, dwing ik mezelf verder tot een rustige middag. Rusten op mijn ligstoel met mijn ogen dicht helpt na een uurtje tot mijn genoegen wel wat.

Opeens hoor ik de garage deur opengaan en denk dat Rick thuiskomt. Het blijkt Saskia te zijn, haar oplader voor haar laptop werkt niet meer. Die van mij werkt wel op haar laptop dus het probleem is de oplader. We zullen dit weekend een nieuwe voor haar kopen.

Nu kunnen we ook eens goed doorspreken wat Saskia verder gaat doen. Ze klinkt in ieder geval een stuk positiever dan gisteren. Ze gaat met een counselor praten over haar carriere opties en ook bij VCU aankloppen bij de mensen, die ze daar kent. Ze komt er wel, al zal het misschien langer duren dan gehoopt.

We willen eigenlijk bij BarTaco gaan eten, maar daar is de wachttijd anderhalf uur en Saskia wil door naar Baltimore waar ze het weekend met twee vriendinnen door gaat brengen. We halen dus een maaltijd op voor haar bij haar favoriete veganistische restaurant. Als die op is vertrekt Sas meteen.

Rick en ik besluiten nu het overal zo druk is naar Zenola te gaan. Daar is nog plaats aan de bar en Sarah, de bartender, weet precies wat onze favoriete drankjes zijn. Eigenlijk wel heel bijzonder, want zo vaak komen we ook weer niet.

Het eten is zoals altijd voortreffelijk. We delen voorafjes dit keer; verschillende dips, lamsgehakt met zure kersen saus, natuurlijk mijn favoriet, de lamslever (waar Rick geen hap van neemt), en als laatste de kibbeh voor Rick.

Het is allemaal even lekker en het doet ons deugd dat het restaurant vanavond vrijwel vol zit. Lara, de dochter van de eigenaar, komt nog even praten want ik ben een goede heraut voor ze op het internet. Langzaam maar zeker worden ze op hun waarde geschat en krijgt Zenola steeds meer klandizie.

Het is al na negenen als we thuiskomen dus nog even wat tv kijken en dan zoek ik mijn bed op. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!


4 reacties:

Hester zei

Gezellig zo'n onverwacht bezoek van Saskia, al was het maar kort. Fijn dat jullie haar een hart onder de riem hebben kunnen steken wat betreft haar toekomstplannen. En inderdaad, ze komt er sowieso. Ze heeft haar doorzettingsvermogen al meermaals bewezen!

Hoe gaat het eigenlijk met Kai in Lyon? Ik weet dat hij heel gelukkig is met Raquel, maar het Franse leven bevalt hem ook? Taal en werk enzo? Excuses als dit recent in een blog nog vernoemd is, ik probeer alle blogs altijd te lezen maar het kan me ontgaan zijn!

Fijn weekend!

Anoniem zei

Wij hebben ook een Roomba aangekocht, ongelooflijk wat dat ding allemaal opzuigt aan haar! Ons hondje is er ook niet dol op, hopelijk went ze eraan nu blaft ze er constant naar.

Fijn weekend nog,

Groetjes,

Brin

Petr@ zei

Fijn dat Saskia weer wat positiever. En goed dat ze probeert te achterhalen waarom ze is afgewezen en ook dat ze met haar counselor een plan gaat maken. Ze komt er zeker wel!

Leuk dat jij je bijdrage levert aan de naamsbekendheid van Zenola.

Petra zei

@Hester - Met Kai gaat het prima. Zijn Frans wordt steeds beter en hij heeft een goede toevoer van vertaalwerk.

@Brin - Orion blaft niet maar hij vindt het maar niets

@Petra - Zenola is zo'n familierestaurant waarvan je wilt dat ze het goed doen. Hun eten is ook heel goed dus het is niet moeilijk ze aan te bevelen.