Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 13, 2020

Over een gezellig bezoekje

Het lijkt vanochtend wat beter te gaan, maar mij nog veel te langzaam. Ik zal de vieze details hier niet beschrijven, maar na mijn ontbijt was het alweer mis. Toch voel ik me over het algemeen beter en dat is wel heel fijn. 

Na mijn thee en gekookt ei doe ik snel een half uur op de plaats hardlopen. Dan haast ik me naar boven voor mijn douche want Marielle komt gezellig op ziekenbezoek. Ze neemt een mooi bosje hortensia's mee. 

Hartstikke leuk dat ze langs komt! We kletsen zo'n anderhalf uur over van alles en nog wat en dan vertrekt Marielle naar de kapper. Het was een fijne afleiding, want ook vandaag regent het weer en dat maakt het nog moeilijker niet in mineur stemming te zijn.

Het is inmiddels alweer lunchtijd en ik warm mijn Chinese eten op voor de lunch. Terwijl ik dat eet zie ik onze mooie vogeltjes weer op het deck. De cardinal is heel nat en de specht zorgt ervoor dat hij alleen kan eten door de andere vogels weg te pikken.

Na het eten besluit ik even Vienna in te gaan. Ik haal botjes e.d. om Orion bezig te houden bij Petco. Verder zijn mijn probiotica op en is het morgen Valentijnsdag dus ik ga naar Whole Foods om die te kopen en een lekkernij voor Rick.

Terwijl ik in de winkel sta krijg ik weer enorme buikpijn. Oh jee, dat zit niet goed! Ik reken gauw af en haast me naar huis. Grr, ik had zo gehoopt er nu eens van af te zijn!

De rest van de middag kom ik door met spelletjes spelen en als het donker word doe ik de kaarsen aan. Het zijn maar saaie blogs op het moment, maar ja, dat heb je als je weinig onderneemt.

Rick komt thuis met een prachtig boeket rozen voor Valentijnsdag. Het zal een andere worden dan gewoonlijk want natuurlijk kan ik niet uit eten. Ik had gehoopt dat ik morgenavond voorzichtig wat anders zou kunnen eten, maar dat lijkt me nog niet verstandig. Ach, de restaurants lopen niet weg.


Voor het avondeten haalt Rick kabobs voor hemzelf en mijn Chinese maaltijd. Nu ik niet gekruid eet ruik ik het enorm als Rick knoflook eet. Gisteravond had hij ook knoflooksaus en ik heb het de hele nacht geroken. Anders ruik ik dat nooit, maar het is zo vies dat ik hem vraag vanavond de knoflooksaus niet te eten. Gelukkig vindt Rick dat niet erg al is hij wel verbaasd dat ik het zo sterk ruik.

Vanavond maar weer gezellig tv kijken en hopen dat het morgen echt beter is. Dat is alweer de laatste dag antibiotica dus het moet gewoon!

6 reacties:

Petr@ zei

Wat grappig eigenlijk dat je iets niet ruikt als je het zelf ook hebt gegeten. Lief van Rick dat hij de knoflooksaus liet staan.
Ik hoop echt dat je je vanaf beter gaat voelen. Het duurt wel echt heel lang. Zo balen voor je!

Anoniem zei

Erg genoeg het zo lang duurt dat het zolang duurt
met je buikkrampen en de gevolgen ervan.
Toch maar eens terug gaan naar de dokter,
en laten doorsturen naar het ziekenhuis voor nog gedetailleerder onderzoek,
want zo verlies je ongemerkt ook veels teveel vocht!

Ja knoflook vind ik zelf ook een vreselijke reuk.
Dat komt door de poriƫn eruit.
Als je onder mensen bent,ruik je precies wie er knoflook eet.
Dan ga ik gelijk een stukje verder uit de buurt staan.
Eet het zelf nooit,ben er echt allergisch voor.
Ik ga ervan overgeven,alleen al van die reuk,brrr
Voordat ik ergens ga eten en ook bij familie,vraag ik eerst zit er knoflook in?
Zo ja ,dan eet ik dat niet,het is een overheersende smaak in het eten.
Vandaar dat ik ook niet begrijp dat mensen dat lekker vinden,ik gruwel ervan!
Zelfs in de winkels bij het vlees bv, in de koeling ruik ik die geur al.
Wens je beterschap en een fijn weekend toe!

groetjes Joke


Marion2 zei

Ik vind het niet goed klinken voor op de laatste dag van de antibioticakuur.
Doorgaans ben je dan al opgeknapt.

Het zou me niets verbazen als Rick een mooie alternatieve Valentijnsdagviering voor
je heeft bedacht.

Veel beterschap!

Hester zei

Wat Marion zegt, ik vond het ook verontrustend om te lezen dat je bijna klaar met de kuur en nog steeds niet beter. Ik hoop toch dat je je vandaag een stuk beter voelt. Jammer van jullie Valentijnsdiner, maar zoals je zelf al schreef: gelukkig lopen de restaurants niet weg en het is nooit te laat om iets te vieren! Lief van Rick dat hij al mooie rozen voor je gekocht heeft!

Ik heb voor lunch de egg drop soup gemaakt: het was erg lekker en lijkt inderdaad op haaienvinnensoep. Ik ga dit onthouden voor als ik ook weer een keer ziek ben.

Anoniem zei

Hardnekkig zijn die darmproblemen toch.Na een week en die kuur moet het toch een keer tot een eind komen. Hoop op een zeer snelle beterschap voor je.
Wat een prachtige rozen heb je van Rick gekregen. Ik kreeg vandaag van Cathy een heel mooi boeket, zoals altijd via Topbloemen besteld.
Nog een fijne Valentine's day. Dat etentje kan je vast binnenkort inhalen.
Groetjes Wil

Petra zei

@Petra - Vandaag was gelukkig een stuk beter

@Joke - Wat erg dan als je knoflook zo ruikt! Ik ben blij dat ik het wel kan eten, want die lucht is vreselijk!

@Marion - We doen kaarsjes aan tijdens het eten ;)

@Hester - Leuk, dat je de egg drop soup hebt gemaakt. Hij is inderdaad erg lekker hoewel ik er nu naar verlang iets anders te eten!

@Wil - Wat lief dat Cathy je bloemen stuurt!