Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, februari 09, 2020

Over een lappenmand weekend


Zaterdag

We kwamen gisteravond zo laat thuis en ik voel me zo naar dat we tot elf uur in bed blijven. Vandaag ga ik me helemaal aan een vloeibaar dieet houden, bouillon, thee en water. Ik moet toch eens van die diarree af!

Rick haalt een paar pakken bottenbouillon voor me en ik installeer mezelf met een dekentje op mijn luie stoel. Daar kom ik de rest van de dag bijna niet vanaf dus ik vrees dat dit een saai blog wordt.



Tegen het avonduur is er nog helemaal geen verbetering en ik ben het beu. Rick brengt me naar de Vienna Urgent Care center waar ik na anderhalf uur een heel aardige Nurse Practitioner te zien krijg. Zij weet natuurlijk ook niet zo op het eerste gezicht wat mijn darmen van streek heeft gemaakt.

In ieder geval denkt ze niet dat het diverticulitis is en dat dacht ik ook niet. Er gaan testen gedaan worden en verder geeft ze me een recept voor een medicijn dat mijn buikkrampen moet verminderen. Dat halen Rick en ik op bij de Rexall drie deuren verderop.

We gaan ook nog even langs Whole Foods voor een potje verse gember en meer bottenbouillon. Dan zet Rick me thuis af en gaat avondeten halen. Voor hem een heerlijke Griekse salade en voor mij egg drop soep en rijst van de Chinees.

Gek genoeg maakt honger toch rauwe bonen zoet want ik smul van mijn vreemde maaltje. Ik ben deze week maar liefst 4 pond afgevallen! Ik zorg er ook voor dat ik voor tienen naar bed ga, terwijl Rick nog tot na middernacht opblijft.

Zondag

Ondanks dat ik verder heel goed geslapen heb werd ik weer meerdere malen met een fikse buikpijn wakker. Verder lijken de rijst met gember en egg drop soup wel goed gevallen te zijn.

Door dat vroege naar bed gaan ben ik ook vrij vroeg wakker, maar Rick natuurlijk niet. Ik blijf lekker in mijn warme bed liggen tot Rick ook klaar is om eruit te gaan. Terwijl ik daar lig hoor ik voor het eerst dit jaar een cardinal zijn lentelied zingen. De lente komt er echt aan!

Als ontbijt kook ik een eitje en heb daar een kop kippenbouillon met gember bij. Rick haalt zijn Starbucks en neemt ook weer de Majesty Mint thee mee voor mij. Een heel lekker smaakje is dat!

De rest van de ochtend pruttelen we maar wat aan. Mijn broer uit Canada belt en vertelt dat het daar -25 is. Nou, dat mogen ze houden! Gelukkig gaan ze binnenkort naar Barbados.

De lunch is overgebleven egg drop soep en rijst. De buikkrampen zijn nog steeds flink pijnlijk en ik ben blij dat het medicijn daartegen ietwat werkt. Verder is er weinig verandering, zucht.

De middag brengen we door met kijken naar de Crown in mijn geval en Rick speelt Age of Empires. Intussen probeer ik zoveel mogelijk te drinken, thee, water en bouillon. Gisteravond waarschuwde de dokter voor uitdroging dus ik drink braaf liters.

Voor mijn avondmaal heb ik weer de egg drop soep en rijst. Ik vrees dat dat morgen ook weer mijn dieet gaat zijn. Eens moet het toch over zijn?

Vanavond gaan we de Oscars kijken en dan ga ik weer op tijd mijn bed in.

6 reacties:

Anja L. zei

Wat balen dat je nog niet echt opknapt, ik hoop dat ze kunnen vertellen wat er aan de hand is.
Helaas is de uitreiking van de Oscars hier midden in de nacht, we kunnen het wel terugkijken maar als ik het resultaat al weet dan hoeft het voor mij niet meer zo.
Ik hoop dat de krampen wat zijn afgenomen en dat je een leuke maandag hebt.

Petr@ zei

Het zou inmiddels toch wel beter moet gaan. Vervelend hoor. Hopelijk vinden ze snel wat er aan de hand is.
Beterschap!

Anoniem zei

Oh wat vervelend dat je er gewoon nog steeds last van hebt! Ik hoop echt niet dat het iets ernstigs is hoor, en dat je je langzaam wat beter gaat voelen...Sterkte!

Liefs, Judith

Reny zei

Wat vervelend dat je al zolang last hebt.
Hopelijk helpen de medicijnen en het aangepast dieet en ben je snel weer de oude.

Beterschap,

Reny

Anoniem zei

Wat vervelend zeg. Beterschap.
💐

Groetjes Greet (aaforum)

Petra zei

@Anja - Toch altijd wel leuk, die Oscars

@Petra - Gelukkig nu medicijnen

@Judith - Ik hoop dat het met deze medicijnen beter wordt

@Reny - Dank je!

@Greet - Dank je!