Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 20, 2020

Over een gezellig maandelijks happy hour

Na heel goed geslapen te hebben zonder hoofdpijnen, eindelijk, sta ik niet veel later dan Rick op. Zo zitten we om half acht al samen aan het ontbijt. Rick vertrekt daarna direct naar zijn werk en ik begin aan mijn uur cardio. Ook dat gaat vandaag beter, wat ik kan zien aan het aantal stappen wat ik bij elkaar krijg, 9500 in 60 minuten.

Vervolgens maak ik me klaar om naar Anytime Fitness te gaan. Sharon heeft een vrij rustig half uur met gewichten voor me klaar. Dat vind ik wel fijn want ik heb er wel last van als mijn spieren te zwaar belast worden, zeker in dit seizoen. 

Het is wat somber buiten en waterkoud, maar ik wil toch ook een stukje buiten lopen. Vanuit de sportschool ben ik zo op het W&OD pad en snuif zo even een half uurtje natuur op. Wat een goed gebruik van een vroegere spoorweg is dit pad toch. 


Na die letterlijk frisse neus gehaald te hebben ga ik huiswaarts en bedenk waar ik wil gaan lunchen. Mijn keuze valt op een salade van Cava. Die neem ik met gehaktballen en die zijn dit keer heel lekker en niet droog.

Saskia laat weten dat ze nu al door twee scholen niet geaccepteerd is voor hun master programma. Dat is een heel grote teleurstelling want ze had goede hoop dat de University of Kansas haar wel aan zou nemen. Ze moet zich er nu over beraden wat ze gaat doen. Er loopt nog een aanmelding bij de University of Washington, maar Saskia verwacht nu dat ze ook daar niet in zal komen.

De middag breng ik door met lezen in mijn leuke boek. Voor ik het weet is het na vijven en kleed ik me voor het maandelijkse happy hour. Chris komt me ophalen. Bij Red Galanga heb ik al een tafel gereserveerd.

We hebben weer een goede opkomst. Dit keer komen Riekje en Sara ook, beiden voor de eerste keer. We zijn zo met zijn achten en het wordt super gezellig! Mijn sashimi is ook weer heerlijk, ze geven drie stukjes vis en grote stukken ook nog.
We zijn zo in gesprek dat Rick even moet wachten voor ik weer naar buiten kom. Het blijft een leuk iets zo samenkomen met telkens weer andere vrouwen. Het leuke is ook dat iedereen, of ze elkaar al kenden of niet, leuk in gesprek is. Het doet me goed om te zien en motiveert me om dit nog lang vol te houden. 

7 reacties:

Jeanine zei

He wat vervelend voor Sas. Heeft ze erover gedacht om bij VCU door te gaan?
Heel erg fijn dat jij je weer beter voelt, trouwens.

Petr@ zei

Wat balen voor Saskia. Waarom wordt ze afgewezen? Is het een kwestie van loting? Aan haar cijfers kan het niet liggen toch, ze deed het zo goed!

Leuk dat de opkomst met de dames de laatste tijd zo goed is. Motiveert zeker om door te gaan.

Anja L. zei

Wat jammer voor Saskia. Krijgt ze ook een reden te horen of alleen een afwijzing?
Fijne vrijdag!

Tineke zei

leuk je happy hour. Ik ben meer van het samen doen; een wandelclubje en een cultuurclubje.
Fijn weekend toegewenst.

Hester zei

Gezellig dat happy hour. Een leuke traditie. Goed om te lezen dat je spijsvertering weer helemaal hersteld is!

Sneu voor Saskia. Ze is erg gemotiveerd, een harde werker en heeft 2 diploma's met goede cijfers: er zal toch vast binnenkort wel een toelating komen!

Ik ben vergeten te reageren op de blog van gisteren. Vervelend het onderzoek van Katja en inderdaad moeilijk om dan op afstand te zitten. In sommige situaties heb je toch het liefst de steun van je moeder, hoe volwassen je ook bent, maar Kevin is gelukkig ook erg lief voor haar. Fijn dat het achter de rug is en ik hoop ook dat de resultaten goed zijn!

Anoniem zei

Vervelend voor Saskia dat ze niet aangenomen wordt. Bestaat er bij jullie ok zoiets als een numerus fixus ?
Ik heb vanochtend mijn portie frisse lucht gehad. Tijdens het boodschappen doen loop ik gemiddeld 1 uur buiten. De winkels zijn nu eenmaal niet op de hoek van de straat. En gelukkig was het droog maar voor het weekend staat ons weer de nodige regen te wachten.
Fijn weekend.
Groetjes Wil

Petra zei

@Jeanine - Ja, ze gaat bij VCU praten. Daar kent ze mensen,dus hopelijk wat hulp daar.

@Petra - Saskia gaat vragen aan de universiteiten waarom ze is afgewezen. Het is inderdaad een klap voor haar zelfvertrouwen, maar mijn oma zei altijd "wie weet waar het goed voor is".

@Anja - Geen reden, maar die gaat ze nu wel vragen.

@Tineke - Lijkt me ook leuk, maar de meeste vrouwen, die ik ken, werken nog en hebben alleen 's avonds tijd om iets te doen. Later op de avond ben ik niets meer waard dus zo'n happy hour is perfect.

@Hester - Het resultaat van het onderzoek van Katja was goed dus hopelijk kunnen medicijnen verder helpen.

@Wil - Nee, geen numerus fixus. Goed hoor, een uur lopen, vooral in de regen! Hier wordt het dit weekend weer lenteachtig.