Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, februari 18, 2020

Over een verlaat Valentijnsetentje

Stom genoeg heb ik er de afgelopen dagen helemaal niet aan gedacht om inkopen voor mijn ontbijt te doen. Ik neem dus Ricks auto even en haal een nitro brew en ham en cheddar egg bites van Starbucks. Natuurlijk laat ik me dat ook weer goed smaken.

Als Rick naar zijn werk vertrokken is begin ik aan mijn sporten. Ik doe een uur op de elliptische machine. Ik stel hem wat lichter in dan gewoonlijk want ik merk wel dat ik mijn conditie nog wat op moet bouwen.

Voor het eerst in twee en een halve week heb ik ook weer personal training. Sharon heeft enorm met me meegeleefd tijdens mijn ziekte en houdt het vandaag ook wat minder zwaar dan gewoonlijk. Ook al omdat ik wel veel last van mijn nek en schouders heb en daardoor spanningshoofdpijnen. Na afloop masseert Sharon dat gedeelte van mijn rug met haar speciale diepgaande apparaat. Het helpt goed. 

Op de terugweg naar huis zie ik dat in veel tuinen de krokussen al bloeien. Dat is echt super vroeg voor hier! Sommige mensen hebben ook al narcissen, maar die van ons zitten nog in de knop. Als het zo blijft ben ik benieuwd hoe vroeg de kersenbloesems in Washington uit gaan komen. Ik kan het niet laten wat foto's van dit beetje kleur in de natuur te maken.


Voor de lunch bestel ik een Griekse salade van Panera. Het is alweer prachtig weer met zestien graden. In de zon is het lekker warm dus ik eet op mijn bankje voor het huis. 

Dan is het tijd om mijn haar bij te laten kleuren. Carmen doet dat vakkundig en daarna knipt Mona er model in. Zeer tevreden loop ik weer naar buiten. Nu zit mijn haar ook mooi voor ons speciale etentje vanavond. 
Rick komt om half zes thuis en we kleden ons netjes aan. Rick gaat in pak en ik draag mijn feesttopje met een lange zwarte rok. Dan roepen we een Uber, die ons naar het Jefferson Hotel in Washington brengt.
Daar hebben we gereserveerd bij Plume, een restaurant met een Michelin ster. We hebben hier voor het laatst in 2016 gegeten dus het is weer helemaal nieuw. We krijgen lekkere broodjes met drie soorten boter, gewone, wijn en olijf, erg lekker!

Rick en ik bestellen een rose champagne om te toasten, maar als we de prijs van $32 per glas zien veranderen we dat maar gauw in prosecco! Die is ook erg lekker, de wijnen zijn hier gewoon heel goed. 

We beginnen beiden met het kreeft voorafje wat werkelijk voortreffelijk smaakt. Het is mij in ieder geval veel te snel op! Voor mijn hoofdgerecht heb ik de filet mignon met topinamboer puree en pompoenpitten puree. De chanterellen maken het helemaal af. 

Rick bestelt nog een dessert, een taartje met caramel en koffie, heel lekker. Ik wil ook meedoen en bestel het kaasplankje, maar dat is me eigenlijk veel te veel. Meer dan de helft ervan gaat mee naar huis. Al met al is het een fantastisch maal met perfecte bediening. Ik zou willen dat mijn maag groter was!
Na het eten brengt Uber chauffeur William ons weer veilig thuis. We zijn beiden doodmoe en gaan vrijwel meteen naar boven. Het was een zeer geslaagd verlaat Valentijnsdag dinertje!

6 reacties:

Anja L. zei

Je zag er prachtig uit en wat fijn dat je weer lekker uit eten kunt gaan.
Fijne woensdag.

Sophie zei

Klinkt heerlijk! En wat fijn dat je je weer wat beter voelt. Je ziet er ook weer goed en fris uit!

Petr@ zei

Goed om te lezen dat je het normale leven weer hebt opgepakt.

Hier zijn de krokussen en narcissen ook in volle bloei. En mijn hortensia heeft ook al weer knoppen en blaadjes gekregen. Erg vroeg inderdaad.

Heerlijk jullie Valentijnsdiner. Vooral de kreeft en cantharellen!

Sally zei

Fijn dat je weer helemaal opgeknapt bent. Ook dat de natuur je al haar lente gevoel bezorgt. Gezellig dat verlate Valentijnsdiner. Prachtig culinaire gerechten zo op de foto’s te zien.

Shirley zei

Wat zag je er prachtig uit Petra. Een plaatje. En ik geniet nog steeds ultiem van je blogs, ik slaap mog steeds als een roosje.

Groetjes,
Shirley

Petra zei

@Anja - ja, van dat weer kunnen eten zal ik nog wel een tijdje blijven genieten!

@Sophie - Dank je!

@Petra - De natuur loopt veel te vroeg uit, ik hoop maar niet dat er toch nog zware vorst komt of zo

@Sally - Dit restaurant is een van onze favorieten in Washington. Zo lekker allemaal!

@Shirley - Dank je wel! En blij dat ik je help slapen ;) .