Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 10, 2020

Over nog een doktersbezoek

Redelijk positief word ik wakker want ik heb goed geslapen ondanks de buikpijnen. Die positiviteit wordt al gauw weer weggenomen na mijn eerste toiletbezoek. Ik word er wanhopig van!

Als ontbijt eet ik kippenbouillon met gember en bel dan de urgent care over hoe lang die testen gaan duren. Dat kan drie tot vijf dagen zijn en ik weet gewoon dat het niet verstandig is zo lang te wachten om iets te doen. 

Bovendien kreeg ik geen fijn gevoel bij de nonchalance van die NP. Op Yelp zie ik dat deze urgent care en dan vooral door haar maar 2,5 sterren heeft. Ik lees de recensies erop na en herken het onverschillige en onbekwame.

Gelukkig is het weer maandag en is mijn eigen dokterspraktijk open. Ik bel de verpleegkundige van mijn NP en die staat er meteen op dat ik een afspraak maak. Mijn eigen NP is er niet, maar ik vind Dr. T., een van de vrouwelijke artsen, ook altijd heel aardig. Zij heeft nog een tijdsblok open. 

Als lunch maak ik de overgebleven egg drop soep en rijst warm. Dan doe ik Orion in de van want de schoonmakers komen net. Met hem in de van ga ik Pokemon Go spelen in Vienna. Het is voor mij ook weleens fijn om niet tegen vier muren aan te kijken al regent het hard.

Rick staat er heel lief op om mij naar de dokter te brengen dus hij komt vroeg uit zijn werk. Terwijl ik bij mijn afspraak ben gaat hij boodschappen doen.

Dr. T. is net zo aardig als ik me haar herinner. Ze luistert naar mijn verhaal en zegt dat het vrijwel zeker een bacterie is als het zo lang duurt. Zij denkt van de oesters, die ik at. Ze schrijft een antibioticum voor en ze denkt dat ik uitgedroogd ben.

Dat ziet ze aan mijn lippen, waarvan ik me al afvroeg waarom ze zo droog zijn. Ze doet een bloeddruktest en raadt me dan aan een infuus met saline te krijgen. Dat duurt een uur en daarna voel ik me inderdaad wat beter.
Op de terugweg halen we de antibiotica op en ik neem er meteen een in. Hopelijk gaat het hiermee al snel stukken beter want ik verga van de honger telkens en heb zin in ander eten.

Rick haalt weer een egg drop soep en rijst voor mijn "diner". Verder drink ik nu nog meer water dan ik al deed om verdere uitdroging tegen te gaan. Ik ben blij dat ik naar mijn vertrouwde praktijk ben gegaan en serieus werd genomen. Hopelijk is het blog van morgen een stuk positiever.

5 reacties:

Irene zei

Beterschap!
Ik hoop dat je snel opknapt.

Petr@ zei

Het zijn fijn zijn als dit het is. Niet fijn om te hebben natuurlijk, maar in elk geval iets dat met een paar dagen weg moet zijn. Hopelijk knap je snel weer op want ik kan me voorstellen dat de soep je uit de neus komt.

Anja L. zei

Wat jammer dat je dan net bij een onverschillige NP terecht komt.
Ik hoop dat je nu weet waar het van komt en dat je snel opknapt.
In ieder geval een fijne dag!

Anja zei

Hopelijk knap je nu snel op!

Anoniem zei

Hoop inderdaad voor je dat je nu snel opknapt.
Groetjes Wil