Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, februari 02, 2020

Dag 2 Seattle: Over een crumpet en de Super Bowl

Omdat ik gisteravond zo vroeg ging slapen ben ik om kwart voor vijf al klaarwakker. Ik zing het nog even uit tot zes uur om Rick niet te wekken. Dan gaat zijn wekker en staan we dus voor dag en dauw op.

Tot zijn ongenoegen heeft Rick vandaag de hele dag vergaderingen. Na samen een Starbucks in de lobby van het hotel gehaald te hebben vertrekt Rick met een taxi naar de Microsoft campus. The Crumpet Shop waar ik wil gaan ontbijten is nog niet open. Ik geniet dus in alle rust van mijn koffie.

Daarna loop ik de stille Pike Street af naar Pike Place Market. Al lopend valt me alle rode neon aan weerszijden op. Met een app maak ik alles behalve het rood zwart-wit. Het heeft een grappig effect.
The Crumpet Shop is net open en heel rustig. Jammer genoeg zijn ze deze week alleen vandaag en donderdag open. Er is zoveel keuze en na wat wikken en wegen kies ik Rob's Favorite met groen ei, kaas, gerookte zalm cream cheese en tomaat. Het smaakt weer heerlijk!
Na het eten loop ik een stuk door de stad. Er staat een koude wind, maar de zon schijnt en dat maak ik niet vaak mee in Seattle in de winter. Het geroep van de zeemeeuwen vergezelt me.
Als ik het toch wat te koud begin te krijgen ga ik terug naar het hotel. Ik meek dat de crumpet me wat zwaar op de maag ligt. Tegenwoordig heb ik moeite met brood, dat merkte ik in Frankrijk ook al. Maar voor zo'n lekkere crumpet heb ik dat wel over. Na mijn douche en even op de 35e verdieping kijken hoe het fitness gedeelte eruit ziet loop ik weer naar buiten.

Met dit mooie weer zijn zowel de toeristen als de locals op de been. Ik besluit om half twaalf te gaan lunchen. Dat doe ik bij de enorm populaire Pike Place Chowder.  Ik vind zowaar nog een bar kruk en vijf minuten later staat er een flinke rij. Mijn keuze wordt de Manhattan clam chowder en een half broodje met kreeft waarvan ik het brood niet eet. Het smaakt voortreffelijk, geen wonder dat dit restaurant zo druk is.
Na het eten loop ik, genietend van de kleuren en geluiden, door Pike Place Market. Ik zie de vissen weer door de lucht vliegen en allerlei leuke sieraden standjes.


Tegen half twee ga ik even terug naar het hotel en loop dan naar Yard House waar we de Super Bowl willen kijken. Rick komt waarschijnlijk net na de aftrap terug en ik heb beloofd een stoel voor hem bezet te houden. Het is goed dat ik vroeg ben want de bar loopt al snel vol.

Rick komt net als het volkslied speelt. We zitten naast een Engelsman, die gaan grein weet van de spelregels van American Football. Rick heeft inmiddels een paar collega's gezien waar hij mee praat en zo bevind ik mij in de interessante positie om dit ingewikkelde spel uit te leggen aan een mede-Europeaan.
De eerste helft van de wedstrijd vind ik saai. De Super Bowl reclames zijn wel altijd leuk en er zitten een paar grappige bij.  Mijn favoriet is die van Jeep, die Bill Murray heeft als Ground Hog Day acteur. Dat is het dus vandaag op 02/02/2020 (ook een bijzondere palindroom) en Punxatawney Phil heeft zijn schaduw niet gezien wat volgens de legende een vroege lente betekent. We zullen zien.

Dan is het pauze en komen Shakira en Jennifer Lopez zingen. De recensies, die ik op social media zie zijn gemengd. Of ze vonden het prachtig of veel te bloot met dominerende mannen. Ik zou er alleen wel zo uit willen zien als JLo!

De tweede helft is veel spannender en de voornamelijk voor de San Francisco 49ers juichende aanwezigen worden steeds stiller. De Kansas City Chiefs komen van achterstand van 20-10 terug naar 20-31 en worden zo Super Bowl kampioenen. Het was een spannende wedstrijd wat lang niet altijd het geval is met football.

We lopen terug naar het hotel en ook vanavond gaan we weer vroeg slapen. Morgen moet Rick officieel aan zijn Tech Ready beginnen en ik weet nog niet wat ik ga doen. Ik wens jullie allemaal een fijne week!


7 reacties:

Miek zei

Hoe leuk dat ik weer kan meegenieten van Seattle.Ik herken zowat alle restaurantjes en plaatsen waar je komt ....
Ik weet nog de de grote kaaswinkel naast de Starbucks aan de Pike Market mijn favoriet was ....
Nog veel plezier!

Petr@ zei

Fijn dat je de zon hebt gezien en vooral dat het droog was!

Dat van dat brood herken ik heel goed. Ook pasta's hebben dat effect, zoals ik in Italië heb gemerkt van de zomer.

Anoniem zei

Ja! pasta, brood en aardappels vallen bij mij nu ook als een baksteen op mijn maag.
marjon

Anja L. zei

Wat lekker dat het weer droog was.
Fijne dag vandaag!

Anoniem zei

Her Chuilly (sp?) museum? Underground tour? Allemaal dingen die je vast al gedaan hebt, maar die ik zo wel twee of drie keer zou kunnen doen. Vooral dat glas bij de space needle blijf ik zo mooi vinden.

Heerlijk zo een paar dagen eruit, en ik duim dat het zonnig blijft!

Grts,
Judith

Reny zei

Heerlijk om jouw verhalen over Seattle weer te lezen, wij vonden dat écht een leuke stad.

Veel plezier en succes voor Rick

Petra zei

@Miek - Ja, die kaaswinkel, ik wil daar hopelijk deze week ook nog heen

@Petra - Het is wel een beetje balen want op zijn tijd is het toch erg lekker om even "stout" te zijn.

@Marjon - Kennelijk verandert je lichaam toch. Ik heb ook absoluut geen behoefte aan de dumplings, die ik hier vorig jaar nog at.

@Anja - We hebben geluk met het weer tot nu toe, wel waterkoud, brr!

@Judith - Al die dingen al meerdere malen gedaan, maar Chihuly dus vandaag weer. Te mooi om over te slaan. Underground tour is eens in de zoveel jaar leuk, maar niet ieder jaar.

@Reny - Het is ook echt een leuke stad! Weer heel anders dan andere steden.