Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, februari 23, 2020

Over een prachtig zonnig weekend

Zaterdag

Uitbundige zonneschijn begroet ons als we opstaan. Dit belooft een lenteachtig weekend te worden en de natuur ontwaakt steeds meer. De esdoorns bloeien en de knoppen in de magnolia laten al wat roze zien. Nu maar hopen dat het niet opeens toch heel hard gaat vriezen.

We halen ons zaterdagse ontbijt bij Starbucks. Heerlijke nitro brew en de egg bites gaan er ook altijd in. Daarna spelen we een tijdje Pokemon Go. Daarin zijn we niet de enigen, zien we. 

Natuurlijk moet ik thuis weer aan mijn uur cardio geloven. Vandaag heb ik opeens wel meer last van mijn linkervoet. Zo gek, ik dacht net gisteren dat ik bijna geen pijn eraan had. Die injectie moet er helaas wel van komen in april. Maar ja, dat is nog lang niet.

Als ik klaar ben speel ik wat met mijn glazen bol en fototoestel. Orion moet natuurlijk weten wat dat gekke ding is en daardoor staat hij op de leukste foto ermee.  Ook onze bijna uitgebloeide tulpen komen mijn lens voorbij. Die kleuren zijn zo mooi!

Voor de lunch halen Rick en ik een salade bij Cava. Ik dacht hem buiten op te eten, maar er staat een venijnig windje wat het te koud maakt. De jet stream over ons zorgt voor al deze wind, maar ook voor de ene dag ijskoud en de volgende dag lenteweer.

Na het eten rijden we naar Tysons Corner Center. Daar koopt Rick een nieuwe oplader voor Saskia's laptop bij de Microsoft Store. Fijn is dat hij als medewerker 50% korting op producten van Microsoft krijgt. Mooi meegenomen is dat weer.
We zijn alweer een tijdje niet naar de bioscoop geweest en hebben vanmiddag kaartjes voor Call of the Wild. Het is in het Dolby theater met de ligstoelen. Het is zeker een film, die mijn aandacht houdt. Er zitten zielige stukken in, maar het einde is mooi. Wij vinden het een aanrader.
Het loopt tegen half zes als de film klaar is en wij gaan meteen door naar BarTaco. Gisteren was het daar zo druk dus we hopen nu vroeg genoeg te zijn voor een paar barkrukken. Zelfs zo vroeg is het nog geluk hebben. Er is duidelijk nu al een lange wachtlijst voor een tafel en ik vind nog net twee lege krukken. 

Het eten is dan ook voortreffelijk. Wij smullen weer van de taco's in slabladeren. Het menu is iets veranderd dus we kunnen ook een paar nieuwe proberen. Een daarvan, de oesters, vind ik verrukkelijk, de andere, een vissoort die ik niet ken, minder. Door de sla hebben we gelijk ook een goede portie groente binnen. 


Het was weer een leuke zaterdag en ik ben blij dat ik weer helemaal "normaal" ben. De kaarsen gaan aan en ik kijk de nodige kookshows. Hopelijk heb ik vannacht minder hoofdpijn want dat is de afgelopen paar dagen weer een probleem.

Zondag


We hebben lekker geslapen en mijn Fitbit is ook helemaal tevreden over mijn slaapritme. Gek genoeg kijk ik daar toch altijd wel naar. Ik weet niet hoe accuraat het is, maar vaak is de score inderdaad lager als ik niet goed heb geslapen.

Fris en fruitig staan Rick en ik om half acht op. Vroeg voor ons doen maar we zijn allebei uitgeslapen. We laten samen even Orion uit en dan halen we weer ontbijt bij de drive thru van Starbucks. Terwijl we de koffies en egg bites nuttigen spelen we Pokemon Go. Zo samen spelen is natuurlijk veel leuker dan alleen.

Het is zulk prachtig weer en iedereen is buiten. Ik wil er ook volop van gaan genieten, maar eerst moet er bewogen worden. Na dat uur gaan we boven inpakken want we vertrekken morgenochtend naar San Francisco.
Als we helemaal opgefrist en (bijna) reis klaar zijn gaan we naar de Giant. Hier halen we een paar benodigdheden, maar zijn er zo klaar. We zitten nu vlakbij Zoe's Kitchen en Rick heeft ook wel zin in een lunch van hen. De cauliflower bowl gaat er bij mij altijd wel in.

Inmiddels is het 16 graden en in de zon gewoon warm te noemen. Ik eet mijn lunch dan ook buiten en stroop mijn mouwen en broekspijpen op om optimaal zon te vangen. Wat ben je na zo'n winter toch weer wit! Daar moet gauw kleur op komen.
Jammer genoeg is het stoepje voor niet bepaald lekker om op te zitten. Ik houd het er voor mijn doen lang uit, maar om half vier zijn mijn billen versteend! Ik zorg er dan maar voor dat de vogels voldoende voer hebben als we weg zijn en geef de planten water.

Dan ga ik de nieuwste aflevering van Boer Zoekt Vrouw kijken. Heerlijk weer, al die oer-Nederlandse plaatjes! Na afloop grinnik ik weer van het verslag van Rick Evers. Ik ben vergeten waar er nog meer leuke nabeschouwingen staan.

Rick en ik halen gemakkelijk Thais eten van Natta Thai vanavond. Het smaakt meer dan goed en is voor het eerst dat ik voor mijn doen weer echt pittig eten probeer. Zo lekker! Vanavond vroeg naar bed, want morgen gaat de wekker weer om zeven uur.

3 reacties:

Petr@ zei

Heerlijk om gelijk dat lentegevoel te hebben als de zon schijnt en de temperaturen op hoog gaan. Hier helaas veel regen en harde wind dit weekend.

Veel plezier in San Francisco!

Anja L. zei

Dat lentegevoel is hier ver weg. Vanochtend ook weer in de regen naar mijn werk gefietst en vanmiddag schijnt het ook weer mis te gaan met harde wind en regen.
Goede reis en ik kijk uit naar je verslagen uit San Francisco.

Petra zei

@Petra - ik lees van alles over ieder weekend storm in Nederland,. Balen!

@Anja - kan me voorstellen dat je meer dan genoeg hebt van de regen!