Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 27, 2020

Dag 3 San Francisco: Over drie verschillende buurten

We gingen gisteravond vroeg slapen en zijn dan ook meteen wakker als de wekker om zes uur afgaat. Rick maakt zich eerst klaar en als hij is vertrokken neem ik mijn douche.

Het is nog maar net na zevenen als ik naar buiten stap. Ik besluit voor het ontbijt een stukje langs het water te lopen. De vissersbootjes liggen er nog mooier bij dan gisteren. Het vroege ochtendlicht maakt de kleuren heel diep.


Zuurdeeg broden van Boudin




Bij het Hollywood Cafe krijg ik hetzelfde tafeltje buiten als gisteren. Dit keer bestel ik de "healthy plate" met veel groente en de bekende bak fruit. Ik laat het me goed smaken.


Na het eten ga ik nog even terug naar de hotelkamer en loop dan naar Pier 33 waarvandaan de Alcatraz boten vertrekken. Ik heb een kaartje voor de boot van 10 uur. De overtocht duurt iets meer dan een kwartier en dan klim ik naar de top van de heuvel. Hier is de gevangenis en bij binnengang wordt ons een audiotour overhandigd. Heel even overweeg ik de Nederlandse, maar ik wil liever het origineel luisteren en neem dus de Engelse.





Het is een uur durende rondleiding met veel verhalen van ex-cipiers en ex-gevangenen. De isoleercellen vind ik nog altijd het indrukwekkendst. Aangezien het al 15 jaar geleden is dat ik hier was, is het allemaal weer vrijwel nieuw voor me. Het is een heel interessante  rondleiding.

Na afloop haal ik nog net de boot van 11:25 terug. Eenmaal weer op het vaste land loop ik naar Pier 23 om te lunchen. Hier word ik meteen herkend en krijg dit keer een tafel aan het water. Devin, dezelfde ober als gisteren, vraagt of ik hetzelfde wil bestellen. Dat is het geval en de salade is weer heerlijk.











Na afloop haal ik nog net de boot van 11:25 terug. Eenmaal weer op het vaste land loop ik naar Pier 23 om te lunchen. Hier word ik meteen herkend en krijg dit keer een tafel aan het water. Devin, dezelfde ober als gisteren, vraagt of ik hetzelfde wil bestellen. Dat is het geval en de salade is weer heerlijk.

Voor vanmiddag heb ik ook al een heel programma bedacht. Ik roep een Lyft, die me naar de Inner Sunset buurt brengt. Hier zijn een paar mozaiek trappen te bewonderen. De eerste heten de Moraga trappen en daar is het best druk. Toch lukt het me mooie foto's te maken.

Na die trap op en af gelopen te hebben ga ik op zoek naar de Hidden Garden Steps vijf minuten verderop. Hier zou je inderdaad zo voorbij lopen. Er is dan ook niemand en ik vind deze trap nog mooier ook.









Hieronder de Hidden Garden Steps







Blij dat ik de trappen gezien heb roep ik dit keer een Uber om me naar de Castro buurt te brengen. Onderweg ben ik opgelucht dat ik mijn plan om te lopen liet varen. Wat een heuvels weer! Castro is de LGBTQ buurt van San Francisco. Overal hangen regenboogvlaggen wat het heel vrolijk maakt. Ik heb intussen dorst gekregen en bestel een ijsthee bij een gezellig barretje.


Na de nodige rust genomen te hebben loop ik naar de Mission buurt waar de Mission Dolores, een van de oorspronkelijke Spaanse ligt. Deze buurt staat bekend om zijn muurschilderingen.  Vooral het Vrouwenhuis is heel bijzonder. Daar neem ik heel wat foto's van.

Vlakbij is er ook een steegje met allemaal schilderingen, maar dat ziet er wat louche uit dus ik neem enkel wat foto's aan het begin. Het loopt al tegen vieren en ik vind het welletjes geweest. Mint brengt me in zijn Uber bekwaam naar Pier 39.























Daar zoek ik een bankje in de zon op en schrijf vast dit blog. Om kwart over vijf loop ik naar de Luau Lounge waar ik met een internet kennis, Marcia, heb afgesproken voor happy hour. Marcia ken ik al meer dan 24 jaar online en het is natuurlijk heel leuk elkaar eens in het echt te zien. We krijgen een tafeltje bij het open raam.met uitzicht op de baai.

Marcia bestelt een daiquiri en ik natuurlijk een bloody Mary. Het gesprek vloeit meteen alsof we elkaar al jaren kennen. Haar oudste dochter is ook in december 1995 geboren en we corresponderen dus al zo'n 25 jaar met een groep vrouwen met kinderen die die maand geboren zijn.

Na een uurtje komt Rick ook en neemt een foto van ons tweeen. Pas tegen zevenen nemen we afscheid. Leuk weer zo'n ontmoeting!

Rick en ik hoeven niet ver te gaan voor ons diner. We gaan naar het Chart House een trap naar boven.
Daar nemen we plaats aan de bar. We bestellen de lekkerste calamari ooit, met kimchee saus. Daarna heb ik een salade en Rick filet mignon met een halve Dungeness krab. Tijdens het eten praten we met een goochelaar uit Las Vegas. Je weet nooit wie je tegenkomt. Het is weer een leuke ervaring.
Moe lopen we terug naar het hotel. Hier ontspannen we nog even, maar aangezien de wekker weer om zes uur zal gaan zullen we het land der dromen snel opzoeken.

10 reacties:

Anja L. zei

Wat een prachtige foto’s weer.
Wat kun je toch een hoop doen op een dag hè.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Ik vond Alcatraz ook erg indrukwekkend. En bedacht me net dat het dit jaar 15 jaar geleden was dat ik het bezocht.

Wat zien die trappen en muurschilderingen er kleurrijk uit! Prachtig.
Hoe ging het lopen? Nog last van je teen?

Gezellig, weer een ontmoeting via internet.

Sophie zei

Wat een prachtige dag weer zeg. Die mosaic steps en hidden garden steps zijn echt prachtig zeg! En wat leuk, de Castro District. Daar kwam ik als tiener ook heel vaak en dat was toen al zo kleurrijke gezellige buurt. Mission idem dito. Blijft zo mooi! Was je bij Balmy Alley in de buurt of een andere alley? En wat leuk van je ontmoeting met een mede mama van een groepje jaren terug. Ik heb dat ook (maar wij zijn pas 4 jaar een groepje natuurlijk) en heb in Portland ook twee vrouwen ontmoet daarvan. Blijft bijzonder, dat online contact!

Antoinnette zei

Wat een mooie foto's! En dat vroege ochtend licht moet ik onthouden, zo blauw,wow.
Leuk een online vriendin te ontmoeten, ik zit ook in 2 v zulke groepjes. Ook bijna 23jaar deze zomer v mijn oudste😊

Geniet er nog ff lekker van. Ik geniet in Spanje terwijl er thuis een sneeuwstorm gaat beginnen, liever hier. Dat overwinteren spreekt me steeds meer aan 😉☀️

Tineke zei

Prachtige die bloemen trappen en zo lekker weer.
Ik ben vanmorgen met mijn dochter naar de 20 weken echo geweest, zo bijzonder om weer mee te maken.
Verder is het voorjaarsvakantie en houden een kleinkids marathon met speel en logeer dates.
Poppenhuis, lego en barbies, er wordt weer druk mee gespeeld.

Petra zei

@Anja - inderdaad, door een stad lopen vind ik meestal heerlijk

Petra zei

@Petra - ja, wel last maar met ibuprofen gaat het wel

Petra zei

@Sophie- nee, het was Clarion Alley. Ik had geen puf meer voor Balmy Alley

Petra zei

@Antoinnette - extra genieten als je een sneeuwstorm ontloopt!

Petra zei

@Tineke - leuk, hoor, dat de kleinkinderen zo dichtbij zijn