Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 14, 2020

Over Valentijnsdag

Het is Valentijnsdag en Rick is de liefste Valentijn ooit. Hij is al in alle vroegte op pad gegaan en als ik beneden kom reikt hij mij een thee van Starbucks aan en een bakje kefir. Die heeft hij op mijn verzoek nog even gauw bij Whole Foods gehaald. 

Het is weer eens wat anders dan een ei en het smaakt dus prima. Gelukkig gaat het vandaag ook echt beter dus ik heb goede hoop dit weekend weer redelijk normaal te kunnen gaan eten. Eindelijk! Dat heeft dan bijna twee weken geduurd.
We kletsen via Facebook met de kinderen over hun Valentijnsdag. Kai en Raquel zijn naar een speciaal uitkijkpunt over Lyon gegaan en vanavond gaan ze samen schaatsen met een DJ en romantische verlichting. 

Justin heeft Saskia allerlei lieve dingetjes gegeven en als ontbijt zijn ze veganistische muffins gaan eten. De straten bij de VCU campus waren bezaaid met rode hartjes. Zo leuk!

Ook Katja en Kevin gaan het vieren, maar dan vanavond. Rick en ik doen het ook altijd 's avonds dus dat hebben ze van ons overgenomen. Hartstikke leuk dat alle drie zulke fijne relaties hebben nu. 

Vandaag wil ik proberen een uur op de plaats hard te lopen. Dat gaat wel maar ik merk dat mijn conditie geleden heeft. Nou ja, dat is snel genoeg weer opgebouwd denk ik maar. Het wordt de eerste dag in meer dan een week dat ik 10000 stappen bijeen krijg.
Deze ondeugd staat bij de kast met zijn snoepjes tot ik hem er een geef

Zo wordt het al gauw lunchtijd. Nu ik me beter voel kook ik zelf wat rijst in plaats van de rest van het restaurant te eten. Wel zo lekker, eigenlijk. Ik warm de egg drop soup op, maar die is te heet dus ik laat hem op het aanrecht afkoelen. Ik schuif hem ver naar achteren zodat Orion er niet bij kan.

Althans dat dacht ik. Terwijl ik mijn rijst eet hoor ik een klap en Orion heeft de kom met soep omgegooid. Hij vindt hem duidelijk heerlijk, maar daar gaat de rest van mijn lunch. Nou ja, dan maar een mok met bottenbouillon. 

Na het eten rijd ik naar Safeway. Ik heb genoeg van maaltijden zonder groente en koop een paar blikjes met worteltjes en boontjes. Die had ik achteraf gezien ook best al eerder kunnen eten want er zitten totaal geen vezels in. De winkel is helemaal in de spirit van Valentijnsdag en ik zie allemaal mannen met vazen rozen lopen. 

Na nog een tijdje Pokemon Go gespeeld te hebben ga ik weer huiswaarts. Nadat het gisteren 16 graden werd is het vandaag opeens ijskoud. Kinderen zijn er niet op gekleed, ik zie een paar tieners huiveren in alleen een trui. Het waait ook nog eens hard.

De open haard gaat zodra ik weer binnen ben aan. Ik kijk de afleveringen van Tussen Kunst en Kitsch, die ik nog niet gezien heb, en zo gaat de tijd snel. Rick belt of hij nog wat mee kan nemen, maar ik heb mijn maaltje dus al in huis.
Voor we gaan eten geven Rick en ik elkaar onze kaarten en cadeautjes. Voor hem heb ik een fles van zijn favoriete bier, Chimay Blauw. Van Rick krijg ik een draadloze koptelefoon. Dit is echt zo'n ding waarvan ik niet wist dat ik het nodig had, maar dat heb ik dus wel. Ik ben er dan ook heel blij mee!

Het is dan wel niet het Valentijnsmaal wat we gehoopt hadden, maar we eten wel gezellig samen met de kaarsjes aan. Voor mij voor het eerst in een week een "echte" maaltijd van een paar eieren, worteltjes en boontjes, en rijst. Rick heeft een omelet voor zichzelf gemaakt. Het smaakt prima.

We beginnen aan een driedaags weekend voor Rick en we zien ernaar uit. Allemaal een heel prettig weekend gewenst!

2 reacties:

Tineke zei

leuk al de valentijns feestelijkheden. Wij zijn op een leuke locatie koffie met wat lekkers gaan eten voor Valentijn.
Stekte met je buikgriep en lekker een lang weekend om uit te rusten.

Marion2 zei

Wat een lieve verrassingen allemaal! Zo fijn ook dat alle kinderen
goede relaties hebben.

Hier niks, nada, noppes. Ik vrees dat hij het totaal vergeten is, lol.
Het is hier ook betrekkelijk nieuw en vooral populair onder jongeren.