Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, februari 25, 2020

Dag 2 San Francisco: Veel lopen met prachtig weer

Als Rick om zes uur opstaat ben ik ook allang wakker. Lekker vroeg dus en ik maak me op mijn gemak klaar. Rick gaat bij het Convention Center eten dus ik ben alleen voor het ontbijt. Ons geliefde Hollywood Cafe ligt vlak naast het hotel. Het is er nog heel rustig en ik vraag een tafeltje buiten. Mijn Dungeness krab Benedict met een schaaltje vruchten is weer heerlijk. Ik smul ervan en drink een paar mokken van de ietwat slappe koffie.


Mijn teen is flink blauw en doet nogal pijn. Ik loop naar de Walgreens waar ik arnica gel koop. De tape die ze hebben is niet geschikt voor een kleine teen, maar met de ibuprofen en arnica moet het lukken. In het hotel smeer ik de arnica op mijn teen en doe mijn stevige sportschoenen aan.

Tijd om van het prachtige weer te gaan genieten en mijn stappen bijeen te krijgen. Ten eerste loop ik een aantal fikse heuvels op naar de beroemde super kronkelige Lombard Street. Zo heb ik meteen mijn trappen goal gehaald.




Dit wordt meer een fotoblog dan tekst want ik zie van alles kleurrijks onderweg. Ik daal af naar het water en maak onderweg ook weer de nodige foto's.
 



De Golden Gate Bridge ligt mooi in de verte te pronken en ik geniet van alle boten in het water. Er zwemmen ook weer mensen. Het water moet flink koud zijn, maar dat deert ze niet.






Overal staan zeeleeuw standbeelden omdat de eerste zeeleeuw honderd jaar geleden in de haven kwam liggen

De ladder van deze antieke maar nog in gebruik zijnde brandweerwagen is nog van hout

Bij Pier 39 speel ik een tijdje Pokemon Go en ga op een bankje bij het water een tijdje gewoon genieten.


Al snel voel ik mijn maag rommelen en ik weet precies waar ik wil lunchen. Het gezellige Pier 23 restaurant heeft een houten deck en er is nog plaats voor mij. Ik bestel een krab en garnalen Louie salade, die zo lekker is dat ik hem misschien  morgen ook weer wil eten.

Vanmiddag wil ik een stadswandeling maken. Carolina van Lyft brengt me naar de Painted Ladies. Dit is een rij van Victoriaanse huizen die onder anderen door de serie Full House beroemd werd.

Ik heb mijn glazen bol mee om mee te experimenteren

Na de nodige foto's zet ik mijn wandeling voort. Ik loop door Japan Town en na een tijdje krijg ik dorst want ik ben eigenlijk te warm gekleed. Het is maar liefst 23 graden! Tot mijn opluchting vind ik een leuk cafeetje en bestel een mango ijsthee. Ik neem gelijk een welverdiende rustpauze.












Tot mijn opluchting vind ik een leuk cafeetje en bestel een mangi ijsthee. Ik neem gelijk een welverdiende rustpauze. Mijn tocht gaat verder via het sjieke Union Square met al zijn dure winkels naar China Town.





Als ik daar doorheen heb gelopen heb ik genoeg van heuvels. Ik bedank mijn lieve teen dat hij nu pas echt pijn doet. Tijd om een Lyft te roepen, die me naar Pier 39 brengt.

Daar bestel ik een bloody Mary bij Bubba Gump Shrimp Company. Rick verrast me door veel vroeger terug te komen dan ik dacht. Hij neemt een margarita en we kijken een deel van Forrest Gump. Zoals altijd verzuchten we dat we de hele film weer eens moeten kijken.

We besluiten bij Alioto's te gaan eten, een van de oudere restaurants aan Fisherman's Wharf. Zij hebben de originele cioppino volgens het verhaal. Die bestel ik dan ook want het is een plaatselijk gerecht. Het is werkelijk voortreffelijk! De krab is super, maar ik heb ook nog nooit zulke grote mosselen gezien. Ik maak wel een rotzooi want het is met de handen eten. Ik heb een charmante slab om om het allemaal op te vangen en die is zeker nodig!



We zijn moe van de volle dag en lopen terug naar het hotel wat maar een paar blokken verderop ligt. Wat is San Francisco toch een leuke stad en wat geniet ik nu des te meer na mijn zieke week in Seattle! Ik ben weer helemaal de oude want liep 20000 stappen vandaag!

Rick moet morgen weer net zo vroeg op dus de lichten gaan spoedig uit. Als hij om zes uur opstaat word ik automatisch ook wakker. Maar goed ook, want ik heb een heel plan voor morgen. Hopelijk lukt het me dat te volbrengen. Zo niet dan zijn we vast binnen afzienbare tijd weer hier. Ik verveel me nooit in deze stad!



12 reacties:

Pascale zei

20000 stappen met een pijnlijke teen! Petje af, hoor! Wij gaan eind mei naar SF, ik heb er ook echt zin in.

Anja L. zei

Wat een mooie dag!
Fijn dat je lekker op pad kunt.
Fijne woensdag.

Sophie zei

Wat een heerlijke dag! En wat blijft SF toch een fijne stad. Leuk dat je door Japantown bent gelopen. En heerlijk die Dungeness crab Benedict en de cioppino! Welverdiend tripje na je misère in Seattle!

Anoniem zei

Veel te zien daar in SF,soms ook moeilijker lopen,
daar waar het heuvelachtiger is.
Erg genoeg met zo,n pijnlijke teen.
Maar evengoed wil je dan toch veel zien van zo,n stad.
Wat me opvalt ,is dat daar op plaatsen,nog veel kabels bovengronds hangen.
Of dat met de rotsachtige ondergrond te maken heeft?
Geniet er nog maar van.

groetjes Joke

Petr@ zei

Wat een prachtig weer heb je! Strakblauwe lucht.
Fijn dat je nu zo geniet, nadat Seattle wat minder geslaagd was.

Angela zei

Geweldige stad SF. Ben er 2 keer geweest, maar zou er graag nog eens naartoe gaan. Veel plezier!
En sterkte met de blessure aan je teen. Vervelend als je op pad bent, maar het beste ervan maken.

Petra zei

@Pascale - het blijft een superleuke stad

Petra zei

@Anja - ja, blij dat de teen meevalt

Petra zei

@Sophie - het eten hier is zo lekker en grzond

Petra zei

@Hoke - die kabels vallen mij ook op. Misschien te duur om te begraven. Ze soen dit nu in Vienna en kost miljoenen dollars

Petra zei

@Petra - ik geniet er dubbel door

Petra zei

@Angela - inderdaad, ibuprofen en hup op pad