Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 19, 2020

Over een woensdag zoals vanouds

Om de een of andere reden was het midden in de nacht ontzettend warm in de kamer. We hebben alle ramen opengezet maar ik heb er slecht door geslapen. Mijn Fitbit geeft aan dat ik weliswaar 8 uur en 8 minuten heb geslapen, maar de kwaliteit is slechts "fair" en niet "good" of zoals ik een enkele keer heb "excellent".

Hierdoor kost het me nogal wat moeite uit bed te komen en pas een vol uur nadat Rick is opgestaan kom ik beneden. Daar staat de koffie te pruttelen en ik pocheer een ei en snijd wat komkommertjes in plakjes voor mijn ontbijt. 

Rick gaat nog niet naar zijn werk want hij heeft om tien uur een tandartsafspraak. Ik blijf beneden op de plaats hardlopen en zo praten we over van alles nog wat. Als Rick vertrekt ben ik ook bijna klaar met mijn sporten. Helemaal goed!

Saskia had vandaag een telefoon interview met een chemisch bedrijf. Ik bel haar om te vragen hoe het ging. Het ging wel goed, maar ze is helemaal niet geinteresseerd in het soort werk wat ze bieden. Het bedrijf heeft Saskia via LinkedIn gevonden. Saskia wil nog steeds liever door met haar Master en PhD.

Voor mijn lunch ga ik naar Zoe's Kitchen waar ik mijn favoriete bloemkool bowl met zalm bestel. Ik heb een cadeaubon voor $10 bij elkaar gespaard, maar de man achter de kassa weet niet hoe dat werkt. Er begint zich achter mij een rij te vormen dus ik betaal vandaag maar gewoon. Wel ergerlijk dat ze hun medewerkers niet goed trainen. Ik kan toch niet de enige zijn, die punten bij elkaar heeft gespaard.
Orion wacht me in de van op want de schoonmaaksters zijn er vanmiddag. De perfecte gelegenheid om mijn nagels te laten doen bij Pro Nails 3. Ik kies vandaag een lenteachtige kleur roze en Phuong maakt mijn handen weer helemaal netjes. Ik laat mijn tenen dit keer ook lakken en ondanks dat het maar 8 graden is loop ik de rest van de middag op mijn teenslippers.
Na afloop ga ik Vienna weer in. Ik vind de foto voor mijn "Rood" maandelijkse thema bij een huis met twee rode schuurtjes. Intussen steun ik Katja ook voor zover dat van verre kan. Zij moet een nare medische test ondergaan. Gelukkig is Kevin mee want Katja is erg zenuwachtig. Een uurtje later krijg ik een opgelucht sms-je dat het klaar is. Wat zou ik nu graag daar zijn om Katja te helpen! 
Na een paar recepten op te hebben gehaald bij Walgreens rijd ik naar Starbucks. Aangezien de schoonmaakploeg nog niet klaar is besluit ik een ijsthee te bestellen en hier een tijdje te blijven lezen. Daarin ben ik niet de enige, bijna alle stoelen zijn bezet, maar een echtpaar vertrekt net en biedt mij hun tafeltje.
Via mijn Arlo app kan ik zien wanneer de kust weer veilig is om naar huis terug te keren. Dat gebeurt rond half vijf. Ik haal nog wat spullen voor het avondeten bij Whole Foods en keer dan huiswaarts. Daar ontsnapt Orion uit de van en gaat met een van de Deense doggen hiernaast langs het hek rennen. Resultaat is een hond met modderpoten. Fijn als het huis net is schoongemaakt!

Als ik dat allemaal schoon heb gemaakt vind ik dat ik het bakje met kaviaar dat nog over is van Oud  en Nieuw wel verdiend heb. Het smaakt me zo ontzettend goed. Het is me dan ook veel te snel op! Voor het avondeten houden we het vanavond simpel. Rick grilt chorizo en andouille worstjes en daar hebben we spinazie en bloemkool puree bij. Eenvoudig, maar het smaakt ons zeer goed.

Vanavond gaan we het debat tussen de Democratische presidentiele kandidaten kijken. Er zijn er nog zes over. Ik ben benieuwd wie het uiteindelijk wordt en of die het tegen Trump kan opnemen. Ik weet voor wie ik 3 maart zal stemmen, maar ik ben bang dat alle machten aan het werk zijn om haar te laten verliezen.



1 reacties:

Petr@ zei

Mooi je nagels! Een frisse lente kleur.

Wat vervelend dat je dan niet even naar Katja toe kan rijden. Wel fijn dat Kevin bij haar was.

Leuk dat Saskia benaderd wordt voor werk, ook al is ze dan niet geïnteresseerd in de baan. Ze weet nog niet waar ze gaat studeren?

Lekker toch, zo'n makkelijk maaltje. Door de weeks maak ik het mezelf ook zo makkelijk mogelijk.