Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, februari 11, 2020

Over de boosdoener van al mijn misere

Rick moet vanochtend vroeg weg, maar het regent en ik heb vandaag nul komma nul te doen dus ik blijf liggen. Tot half negen zelfs, maar dan moet ik er van mezelf uit. Ook vandaag dwing ik mezelf rust te nemen.

Na het ontbijt van een gekookt ei en kippensoep probeer ik op de plaats te gaan hardlopen, maar ik heb de energie er niet voor. Ik mis mijn dagelijkse uur sporten gek genoeg. Gewoon die routine is fijn. 

Tot mijn verbazing krijg ik om kwart voor tien een telefoontje van de Urgent Care. Ze hebben de campylobacter bacterie bij de testen gevonden. Ze willen nu antibiotica voorschrijven, maar ik vertel ze dat ik dat al heb. Zo ben ik hopelijk al een dag op weg naar herstel. 

Niet veel later gaat de telefoon weer en is het de Virginia Department of Health (GGD?). De vriendelijke dame vraagt me eerst hoe het met me gaat. Dan vertelt ze dat campylobacter een bacterie is waarvan ze de oorsprong zo mogelijk willen weten. 

Ze werkt een hele vragenlijst af, maar het had wel alles kunnen zijn van salades tot vlees tot vis. Waarschijnlijk heb ik hem zelfs hier nog opgelopen.  De symptomen komen meestal pas na 48 uur en zo kan het bijna niet in Seattle geweest zijn. 

Enfin, ik ben opgelucht nu de boosdoener te kennen. Ik check nog even met mijn eigen dokter of ik de juiste antibiotica heb en dat is gelukkig het geval. Nu hard werken aan die bacterie doden, ik zie gelukkig al verbetering. 

Het regent en regent en ik laat Orion er toch maar even in uit. De achtertuin ziet eruit als een moddervijver. Grappig genoeg houdt Orion van zwemmen, maar met regen wil hij direct na zijn behoefte gelukkig naar binnen.
Verder geniet ik van het af en aan vliegen van de vogels op ons deck. Vooral die mooie grote specht vind ik zo leuk. Ik vul de voeders en bestel een nieuwe zak voer speciaal voor specht soorten. Hoewel ik denk dat mister Roodkop alles wel zou eten zo te zien.

Na mijn egg drop soep en rijst lunch ga ik even naar Safeway. Daar koop ik wat water met elektrolyten. Het is nog uitkijken want sommigen daarvan hebben flink wat suiker. Orion wacht op me in de van. Zo hebben we allebei even iets anders om naar te kijken.

De rest van de middag kijk ik wat shows en de film "The Two Popes". Die is echt goed! Er zijn nog een aantal films, die ik in de bioscoop gemist heb. Aangezien ik denk dat ik morgen nog niet de oude zal zijn ga ik daar een paar van kijken. Ik hoop wel snel mijn energie weer terug te krijgen. Dit slappe is niets voor mij.

Als Rick thuiskomt brengt hij mijn standaard rijst en soep maal en voor zichzelf maakt hij een Indiaas gerecht. Ik zie gelukkig al verbetering verder en de buikkrampen zijn vrijwel weg. Ik hoop zo me tenminste voor vrijdag weer de oude te voelen!

6 reacties:

Jort & Suus - On the road zei

Wat fijn dat je je weer wat beter voelt. En dat ze de boosdoener hebben gevonden. Lekker aansterken nu weer!

Petr@ zei

Fijn dat je nu weet wat het is en dat de antibiotica hiervoor zal helpen.

Ik vond The Two Popes ook een erg goede film. En volgens mij ook gekeken toen ik me niet lekker voelde en een bankhangdag had.

Anja L. zei

Ik had echt geen idee wat egg drop soup is maar ik heb het opgezocht. Het klinkt wel lekker, ik ken wel de bouillon met hele dunne reepjes omelet, dit lijkt er een beetje op denk ik.
The Two Popes staat ook nog op mijn lijstje om te kijken.
Wat lekker dat je aan het opknappen bent!

Sophie zei

Fijn dat je nu weet wat het is! Klinkt best heftig. Beterschap, hopelijk sterk je gauw aan!

Liesbeth zei

Wat een opluchting dat de boosdoener gevonden is. Heel veel beterschap Petra, neem de tijd voor je herstel!

Petra zei

@Suus - Ga ik doen!

@Petra - Films zijn daar goed voor, ja

@Anja - Egg drop soup is inderdaad lekker. Het lijkt wel wat op haaievinnensoep.

@Sophie - Ik ben maar opgehouden met lezen over deze bacterie want ik werd er niet vrolijk van.

@Liesbeth - Dank je wel!