Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, februari 16, 2020

Over een weekend aan de beterende hand (eindelijk!)

Zaterdag

Het vriest dat het kraakt als we wakker worden. Dat heb ik al gemerkt want het is zo koud in de kamer dat ik zelfs onder mijn dekbed bijna niet warm kon worden. Rick staat als eerste op en zet de verwarming aan. Ik wacht even tot het wat opwarmt voor ik naar beneden ga. 

Vanochtend heb ik de laatste antibiotica pil ingenomen en het leed lijkt geleden te zijn. Toch doe ik nog wel voorzichtig met eten vandaag en wellicht ook morgen. We rijden naar Starbucks waar Rick zijn koffie bestelt en ik toch nog maar een keer de mint thee. 

Op weg naar huis spelen we zoals gewoonlijk Pokemon Go en dan maak ik thuis mijn ontbijt. Ik kook een ei en drink daar een beker met kefir bij. Gewone yoghurt vind ik te dik, maar kefir is lekker drinkbaar. 

In plaats van mijn stappen in een keer bijeen te krijgen besluit ik het vandaag in drie episodes van 3000 stappen te doen. Dat bevalt me eigenlijk wel en is denk ik ook beter omdat ik dan gedurende de dag meer beweeg.

Een gedeelte van die stappen loop ik bij de Giant waar Rick en ik wat boodschappen gaan halen. Vanavond zullen we dus weer thuis eten en we slaan in voor de lunch en het avondeten. 

Die lunch wordt voor mij een blikje tonijn in water, rijst en groene boontjes. Het smaakt allemaal als ambrosia na bijna een week iedere dag hetzelfde. Na het eten besluiten we dat we nog een paar dingen vergeten zijn en halen die bij Safeway. 

De rest van de middag gebruik ik mijn nieuwe koptelefoon. Ik stel mijn VPN in op Nederland en ga het WK schaatsen kijken. Wat leuk dat dat kan! Het is al lange tijd geleden dat ik zo live kon kijken. Meestal was ik niet thuis of vergat het gewoon. Maar ik zit weer als vanouds aan mijn laptop gekluisterd. 
Op die manier is het zo weer donker en tijd om aan het avondeten te gaan. Ik heb ham, worteltjes en rijst en smul daarvan. Rick vindt zijn garnalengerecht ook erg lekker en die houden we erin voor een volgende keer samen.

Zondag


We hebben werkelijk heerlijk geslapen en ik word pas om kwart over acht wakker! Rick ietsje later ook en we gaan naar beneden. Het gaat zoveel beter dat ik besluit vandaag weer een koffie te bestellen van Starbucks. Weliswaar een kleiner formaat dan gewoonlijk, maar wat smaakt het lekker!

Voor ons ontbijt gaan we voor de verandering naar McDonald's. Ik bestel een Egg McMuffin zonder kaas en Rick een paar muffins met worst, ei en kaas. Het brood ervan geef ik aan Orion, die er spontaan allerlei kunstjes voor doet. 

Na het eten begin ik aan een uur op de plaats hardlopen. Dat gaat beter dan de afgelopen paar dagen dus mijn conditie komt ook een beetje terug. Ik ben zo blij! Ik ben in jaren niet zo lang ziek geweest.
Voor de lunch maak ik worteltjes, rijst en een blikje tonijn. Nog een laatste voorzichtige lunch, maar hierna moet ik echt weer low carb gaan eten. Ik ben dan wel 2,5 kilo afgevallen van dit hele gedoe, maar die simpele koolhydraten zijn niet goed voor me.

Rick en ik bedenken wat we vanavond willen eten en gaan dat bij de Giant kopen. We zijn precies op tijd terug voor het schaatsen. Wat deden de Nederlanders het weer goed, maar ik ben ook heel trots op "onze" bronzen medaille van Joey Mantia op de 1500 meter!

Orion ligt zo lief op zijn bed nu het vlak naast mij ligt

Rick heeft intussen aan de bar een spel zitten spelen en roept mij naar beneden om te toasten dat ik nu echt vrijwel helemaal beter ben. Na 12 dagen geen wijn smaakt het me prima!

 
Orion heeft iedere middag een speelkwartiertje met zijn uil 

Voor ons avondeten grilt Rick hamburgers, die ik met asperges en bloemkool puree eet. Rick heeft er ook tomaat en ui bij, maar dat laat ik nog maar even. Het is een lekker maaltje. Morgen heeft Rick nog een vrije dag dus dit weekend is nog niet voorbij voor ons.

Vandaag hebben we ook weer bijgepraat met alle kinderen. Kai zond deze video van zijn eerste concert met zijn Franse bandje. Zo leuk dat hij daar zijn muziek hobby door kan zetten!

5 reacties:

Anoniem zei

He,gelukkig maar Petra, dat jij je weer stuk beter voelt..
Zeker ook,als het niet gauw genoeg wil over gaan.
En heerlijk als het eten je weer smaakt.
Ik klikte op de foto van Kay,omdat ik dacht dat het een kort filmpje was.
Maar nee hoor,er gebeurde niks,ja de foto werd groter..
maar geen geluid of beweging.
Of is het geen filmpje?
Fijne dag nog.

groetjes Joke

Petr@ zei

Hè wat fijn dat je je eindelijk beter voelt en weer enigszins normaal kunt eten. En wat zal de wijn hemels gesmaakt hebben!

Anja L. zei

Wat lekker dat je je weer beter voelt!
Je filmpje kon ik ook niet kijken.
Ik kan me voorstellen dat nu zelfs het simpelste eten heerlijk smaakt.
Fijne maandag.

Jort & Suus - On the road zei

Wat fijn dat je je weer zoveel beter voelt. Ziek zijn is niets.

Leuk dat de kinderen het, waar ze ook zijn, zo goed doen. Moet als moeder toch ook een trots gevoel geven!

Petra zei

@Joke - Het is wel een filmpje maar om de een of andere reden laat WhatsApp me er enkel een foto van downloaden.

@Petra - Nou, zeker, ik geniet van elk hapje en slokje!

@Anja - Dat filmpje lukt me niet, om de een of andere reden blijft het bij een foto :(

@Suus - Ja, zeker geeft dat een goed gevoel!