Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 21, 2021

Over de eerste dag met een nieuwe president

Bij het wakker worden realiseer ik me dat ik niet de neiging heb om Twitter te bekijken om te zien wat er nu weer aan de hand is. Het geeft een rustig gevoel om een gewone man als president te hebben en geen narcist. Het voelt nog steeds onwerkelijk, maar dat moet slijten.

Na mijn ontbijt bij de daglichtlamp gegeten te hebben, gaan we naar de dichtstbijzijnde Starbucks in plaats van die in Vienna, want Rick moet een vergadering voorbereiden. Alleen heeft hij via de app de locatie van de bestelling niet veranderd. 

Onze koffies wachten in Vienna en Rick verliest tijd, omdat ze dus hier in Pan Am Center ook bereid moeten worden. Alles bij elkaar is het waarschijnlijk toch nog sneller. Bij de drive thru in Vienna staat meestal een rij. 

Eigenlijk komt het me wel goed uit om vroeger te zijn. Zo kan ik mijn uur hardlopen op de plaats doen voor ik naar personal training ga. Om half elf wacht Sharon me weer op in haar garage. We doen wat gewichten en veel Pilates oefeningen. Dat ik daar ook (goede) spierpijn van kan krijgen merkte ik dinsdag. 

Na afloop rijd ik even naar het centrum van Vienna. Ik wil eigenlijk mijn zwartwit foto van vandaag vinden, maar dat lukt me niet. Die komt hopelijk later vandaag nog op mijn pad. 

Rick is heel druk aan het werk en zegt later lunch te zullen maken. Ik bestel de steak and cheese salade van Subway en die gaat er weer heel goed in. Er staat dat de salade maar 210 calorieen heeft en toch is het altijd een flinke bak.

Om twee uur heb ik een afspraak bij Lofty Salon. Het is hard nodig om mijn haar bij te laten kleuren en ook laten knippen. Er is altijd maar een andere klant en Carmen en Mona, dus ik voel me vrij veilig. 

Mona heeft alleen een mondkapje dat de hele tijd van haar neus afvalt. Ze zit er dus ook de hele tijd aan. Ik snap niet dat mensen geen mondkapjes kopen, die goed zitten. Geen enkele van mij, medisch of van stof, valt van mijn neus. Degenen, die dat wel deden, heb ik op zijn hoogst een keer gedragen, zo irritant!

Mijn zwartwitfoto wordt uiteindelijk het plafond bij Lofty Salon

Onze favoriete Franse crackers zijn op, dus ik moet een noodbezoek brengen aan de Safeway. De Tresors crackers zijn zo lekker! Ik neem een paar doosjes maanzaad en peper mee en een paar met zeezout. Zo kunnen we weer happy hour crackertjes met zalm of kaas maken. 
Een paar Nederlandse vriendinnen hier in de VS wilden graag wijnbedels met een Nederlands thema. De molens en tulpen had ik al, maar we moesten bedenken wat de andere twee zouden worden. Klompjes zijn helaas veel te duur, dus de keuze viel op een voetbal en een kroontje. 

Nu ik de bedels binnen heb, maak ik de setjes. Ze zien er leuk uit moet ik zeggen. Nu heb ik ook een heel aantal andere voetbalbedels. Eens kijken of ik soccer fans hier in Vienna daar enthousiast voor krijg. 

Donderdag betekent happy hour met Christine en Chuck. We hebben het natuurlijk over de inauguratie, maar ook over reizen. We zien licht aan het einde van de tunnel en hopen in oktober met zijn vieren naar Disney te kunnen gaan. Niet naar alle parken, maar Epcot moet kunnen, daar is veel buiten. 

Na anderhalf uur nemen we afscheid en bestellen Rick en ik taco's in slabladeren van BarTaco. Dat is altijd weer een heerlijk maal! Alleen is een van Ricks taco's er niet bij. Volgende keer moet hij even tellen voor hij het eten meeneemt, want dit is al de tweede keer dat dat gebeurt. 

Zoveel mensen zeiden het vandaag en ik voel het ook. Het is of we in een ander land wonen van de ene dag op de andere. Wetenschap telt weer, Dr. Anthony Fauci mag de waarheid spreken. We hebben weer eerlijke persconferenties en meer. Allemaal dingen, die we vier jaar lang niet hadden, ik neem een "saaie" regering nooit meer vanzelfsprekend! 

8 reacties:

Anja L. zei

Hier zijn de kappers weer dicht sinds december! Mjn haar zit verschrikkelijk, het enige dat ik nu doe is zelf mijn pony knippen. Gelukkig heeft iedereen hetzelfde probleem nu😀.
Vond je het niet vervelend dat dat mondkapje niet goed zat? Ik zou me niet veilig voelen.
Ik maak voorlopig nog geen vakantieplannen. We hadden kaartjes voor een concert van Genesis in Liverpool in November, dat is uitgesteld naar April maar ik kan me niet voorstellen dat dat doorgaat.
Fijne vrijdag!

Petr@ zei

Ik vind het vooral slecht als iemand een slechtzittend mondkapje draagt terwijl ze een klant helpt. Even een knoopjes in het elastiek en het past een stuk beter.
Ik heb van de week zelf de uitgroei maar geverfd. Geen idee hoe lang de lockdown gaat duren.

Wij maken nog geen concrete vakantieplannen maar zijn al wel aan het denken waar we eventueel heen kunnen gaan als het weer kan. Waarschijnlijk wordt het dan een autovakantie ergens in Europa.

Fijn dat je al gelijk verandering merkt, de eerste dag van Biden. Ik las vanmorgen net een interview met Fauci, wat moet het voor hem een frustrerende tijd geweest zijn het afgelopen jaar vooral.

Nancy zei

Hier in NL een lockdown t/m 9 februari. Hopelijk gaan dan de scholen weer open en langzaam aan weer alles een beetje. Ik ben er goed klaar mee, vanaf zaterdag ook een avondklok.....mondkapjes vind ik echt vreselijk en ook zo ongezond voor jezelf, maar goed.
Ik maak ook al veel plannetjes voor vakanties, ik mis het vreselijk. Na 10 maanden heb ik voor het eerst een mega dip, vind er geen bal meer aan. In maart heb ik ook corona gehad, goed ziek geweest, gelukkig zonder medicijnen heeft mijn lichaam dit virus verbannen en ben ik helemaal hersteld. Dankbaar! Nu het vraagstuk of ik mij laat vaccineren of niet.....die wijsheid zal ik vast de komende maanden gaan ondervinden. Fijn weekend!

Anja zei

Fijn dat je wereld er meteen anders uitziet!!
Wij zitten in een strenge lockdown, krijgen een avondklok en mogen nog maar 1 persoon op visite krijgen.
Ik ben er goed klaar mee maar het is niet anders, we houden ons eraan.
We houden ons maar vast aan het licht in het einde van de tunnel.

Becs zei

Ik hoop dat je gelijk hebt en dat we snel mogen reizen. Ik heb nog steeds een klein beetje hoop dat we heel misschien in Juni naar Nederland kunnen!! Lukt het niet, dan volgend jaar, maar na 14 jaar weg te zijn geweest, hoop ik het natuurlijk wel.

Anoniem zei

Wij hebben onze rondreis door Canada van vorig jaar juni naar dit jaar juni omgeboekt.
Maar wij vrezen dat Canada nog steeds de grenzen dicht heeft in juni.
Maadag krijg ik de eerste vacinatie tegen corona. Het begin van terug naar een normaal leven.
Fijn weekend, Bea

Petra zei

@Anja - Ik zou echt balen als ik niet naar de kapper zou kunnen. Maar dat mondkapje vind ik wel ergerlijk. Het is dat ik weet dat Mona super voorzichtig is, want haar man is hoog risico.

@Petra - De vakanties, die wij hebben genomen, zijn allemaal nogal geisoleerd. Er zijn nog geen concrete plannen met Chuck en Christine.

@Nancy - Succes met die beslissing!

@Anja - Ik hoop dat dat snel komt!

@Becs - Vliegen weet ik zo net nog niet. Tot nu toe hebben we alleen rijvakanties op het oog.

@Bea - Ik ben daar wel een beetje jaloers op! Trump heeft de distributie van vaccinaties hier ook helemaal verpest.

Eveline zei

Ik heb ook een gevoel van rust na de inauguratie. Zo fijn. En ik vind de Bernie Sanders Memes geweldig! En ik heb heimwee naar de Starbucks!