Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 18, 2021

Over Martin Luther King Jr. dag

Sinds een aantal jaren heeft Rick vrij op Dr. Martin Luther King Jr. dag. Die is op de maandag rond de verjaardag van deze strijder voor burgerrechten. Dit jaar is het extra relevant. Ik denk dat Dr. King moedeloos zou worden als hij zou zien hoe weinig er eigenlijk nog veranderd is in deze maatschappij. 

Wij slapen een beetje uit en maken dan ontbijt. Ik smul van mijn ei, tomaat, nameko en maitake paddestoelen. Dan doe ik alvast wat stappen, terwijl Rick zich klaarmaakt. De tienduizend ga ik vandaag ook niet halen, morgen maar weer. 

Na onze Starbucks koffies is het tijd voor personal training. Alweer heb ik zoveel pijn en we doen vooral Pilates oefeningen. Sharon gebruikt ook haar masseerapparaten op mijn rug en heupen. We zullen dit blijven doen tot ik me beter voel. 

Als ik thuiskom zijn Rick, Kai en Saskia bezig om Jackbox zo op te zetten dat we allemaal kunnen spelen. Katja en Kevin komen er ook bij en we spelen tot een uur of een een heel aantal spelletjes. Het is dat de magen beginnen te knorren, anders hadden we nog een tijd door gespeeld.

Na afscheid van de virtuele kinderen te hebben genomen gaan Rick en ik Vienna in om lunch te halen. Ik neem een slawrap van The Italian Gourmet, dit keer met vleeswaren en Provolone. Jeremy, de eigenaar, merkt op dat ik geen garnalensalade heb dit keer. Af en toe iets anders is ook wel lekker. Rick kiest weer een salade van Cava.

Als we klaar zijn met eten ga ik even experimenteren met de glazen bol om een interessante zwartwit foto te vinden. Onderstaande is het geworden. 

We willen al een tijdje gaan kijken wat we bij de Swiss Bakery in Springfield zoal kunnen krijgen. We rijden erheen en het is niet zo ver weg als we hadden gedacht. Het aanbod valt wel wat tegen. Het is voornamelijk Zwitserse chocola en andere zoetigheden. Wel zien we er Ovomaltine, een nostalgisch iets voor ons beiden. Rick neemt er dan ook een bus van, eens kijken of het hetzelfde smaakt als in onze jeugd. 
Op de terugweg gaan we langs Whole Foods om het avondeten te kopen. Als ik hier toch ben neem ik een nieuw bosje tulpen mee. Ik kan zo jaloers worden als ik foto's van bossen tulpen uit Nederland zie! Hier kost het $8 per tien tulpen, maar het zijn tulpjes, zulke kleine bloemen!

Eenmaal thuis gaat Rick de Ovomaltine meteen uitproberen. Alleen leest hij noch Frans noch Duits. Gelukkig kan ik de instructies voor hem vertalen. Ik neem een slokje van Ricks mok met warme Ovomaltine. We zijn het erover eens dat onze herinneringen eraan nog juist zijn. 
Nu we een nieuwe webcam hebben wil ik ook weer graag het plaatje boven mijn blog. Het vergt wat dingen uitproberen, maar het is gelukt. Jullie zien voornamelijk onze oprit, omdat Rick anders bij iedere auto, die langsrijdt, een alert krijgt. Toch kan dat ook interessant zijn, we krijgen bijvoorbeeld regelmatig bezoek van een vos. 

De rest van de middag werken we aan de puzzel, die tergend langzaam vooruit gaat. Dan zullen we extra trots zijn als hij klaar is, zullen we maar zeggen.  

Rick grilt filet mignons en wortels voor het avondeten. Daar hebben we bloemkoolpuree bij. De methode, waarmee Rick de filets grilt, is perfect. Ik houd van "blue" biefstuk, dus maar net aangebakken, en deze is weer helemaal hoe ik het lekker vind.

Net krijgen we nog eens leuk nieuws van mijn schoonzus (Ricks zus). Mijn neef (dezelfde leeftijd als Katja) en zijn vrouw verwachten in september hun eerste kindje. Iedereen kan het goed met elkaar vinden, dus het is extra leuk om de achternichtjes/neefjes van ongeveer dezelfde leeftijd te hebben. 

Nog twee nachtjes slapen en dan hebben we hopelijk een nieuwe president, die eindelijk aan het werk zal gaan voor dit land en niet voor zichzelf. Ik heb nog nooit zo afgeteld tot een inauguratie!!

7 reacties:

Sonja zei

Leuk dat het plaatje weer boven je blog staat. Gezellig om met de kids samen te spelen.
Ik lees net dat Trump per 26-1 de travelban opheft maar dat Biden dit besluit, zodra hij president is, ongedaan zal maken, heel begrijpelijk.

Tineke zei

vervelend dat je zo'n last van pijnen hebt, sterkte ermee.
leuk dat je broer en schoonzus ook voor het eerst opa en oma worden, leuk om met elkaar mee te leven.
Hier wordt het een regen dag/week , we zijn goed met het (bijna) elke dag wandelen begonnen, wordt zoeken naar een droog moment. Kleinzoontje houdt ook van wandelen, dus die brengen we tegenwoordig lopend naar huis, als we opgepast hebben. Tegenwoordig 2 dagen per week, omdat dochter met partner eigen bedrijf hebben en het werk , ondanks creche scholen dicht natuurlijk door gaat. Voor andere dochter staan we haar bij met schoolwerk en de baby.
Gisteren tijdens wandeling de eerste sneeuwklokjes gezien, altijd een hoopvol teken van de komende lente.

Anja L. zei

Ik heb slechte herinneringen aan Ovolmaltine. Ik moest het drinken (weet niet meer waarom) maar vond het heel vies.
Wat jammer dat de tulpen zo duur zijn bij jullie, ik vind het altijd zo gezellig staan.
Leuk dat er weer een beeld van de camera bovenaan je blog staat.
Ik hoorde gisteren maar enge berichten over de inauguratie. Vooral over beveiligers die misschien mee gaan doen met oproerkraaiers.
Ik hoop zo dat alles rustig kan verlopen.
Fijne dinsdag.

Anoniem zei

Ik heb nog nooit Ovolmaltine gedronken,heeft weinig met cacao te maken volgens mij.
Wat jammer dat de tulpen bij jullie zo duur zijn. Bij AH waren ze afgelopen week 20 stuks voor 5 euro. Ik heb voor mijn verjaardag de nodige bloemen gekregen waaronder een groot boeket witte tulpen ,opgemaakt met groene takken en kleine paarse bloemetjes ( wax flowers )
Cathy bestelt altijd via Topbloemen en de kwaliteit is altijd geweldig.
Volg het nieuws over de inauguratie via de media en mijn krant, Ik hoop dat alles maar
goed mag verlopen. Vanaf 16.50 uur kunnen we a.s. woensdag alles volgen.
Fijne dag, groetjes Wil

Becs zei

Hopelijk ga je je snel wat beter voelen. Wat een leuk nieuws van je neefje!

Elke zei

Bloemen in huis zijn zo leuk. Heb je enkel dagen geleden op Facebook gezien de foto's van de bloemen die Jacqueline M in Nederland had gekocht? Ik vind het spijtig dat bloemen hier in Ontario ook zo duur zijn. Vroeger, in Belgie, kocht ik wekelijks een bosje in de Aldi. Hier is het moeilijk om iets schappelijks te vinden dat geen $20 kost. :-(

Nostalgie en eten van 'vroeger'... Ik merk dat mijn smaak wel erg is veranderd. Of is het mijn herinneringen die veranderen? Hahaha! In Belgie vond ik paprikachips de max. Maar tijdens mijn bezoeken in 2018 en 2019 at ik dat nog eens, na 10 jaar, en vond ik het vreselijk smaken.
Hetzelfde met bepaalde merken van chocolade en pralines.
Maar wat nog altijd even lekker is, is jonge Gouda en gerookte paling. Was op Schiphol eerder deze maand, en heb 3 bollen (wielen noemen ze dat?), en een pakje paling. yummy!

Leuk om 'samen zwanger' te zijn in de familie. :-)

Petra zei

@Sonja - Ik ben blij dat Biden dat ongedaan maakt, we hebben al meer dan genoeg gevallen hier.

@Tineke - Het zijn mijn schoonzus en zwager die (voor de derde keer, twee van hun oudere zoon) weer grootouders zullen worden. Aan mijn kant van de familie is iedereen een stuk jonger.

@Anja - Ik vind $8 nog wel te doen, maar zou anders veel meer kopen.

@Wil - Ik gebruik ook altijd Topbloemen als ik bloemen in Nederland laat bezorgen.

@Becs - Ja, vrolijk nieuws is extra welkom.

@Elke - Die bloemen mis ik ook erg. Gek genoeg zijn er nu juist dingen, die ik vroeger vreselijk vond en nu lekker (bieten bijvoorbeeld). Verder zijn haring en paling de enige dingen, die ik echt mis.