Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 29, 2021

Over de heenrit naar Florida

De wekkers gaan om kwart over zes af. Het plan is om zeven uur te vertrekken. Met alles wat Rick nog moet doen en Orions wandeling wordt dat een kwartiertje later.

We halen ons ontbijt van Starbucks en beginnen dan aan de lange rit naar Orlando, waar we een nacht in een hotel zullen doorbrengen.






Zoals altijd lijkt het een eeuwigheid te duren voor we Virginia uit zijn. Na drie uur is dat het geval.
We besluiten een pit stop te maken bij de eerste rest area in North Carolina.  Daar ligt nota bene sneeuw.

Ze verwachten kennelijk nog meer, want we komen langs een zout sproeiende vrachtwagen. Mijn gisteren zo mooi gepoetste auto is er weer helemaal wit door, gr!

Hoe verder we naar het zuiden rijden hoe meer sneeuw we zien. Het verkeer is rustig, behalve een korte file vanwege wegwerkzaamheden.

Tegen twaalven gaan we op zoek naar een Subway. Die vinden we in Dunn, NC. We bestellen via de app en terwijl het gemaakt wordt geven we VLINDR ook te drinken.

Rick heeft een plat broodje en ik natuurlijk een salade. Alleen hebben ze mijn instructies om alles door elkaar te hakken niet opgevolgd. Nou ja, zo is het ook lekker.

We zetten onze rit voort en net na enen komen we langs South of the Border aan de grens met South Carolina.

 We maken nog een pit stop halverwege South Carolina en zijn aangenaam verrast dat iedereen een mondkapje draagt. De zuidelijke staten hebben over het algemeen weinig Coronavirus restricties.

In Georgia moeten we tanken en ik ga kijken of ze een koolhydraatarme snack hebben. Hier hebben de medewerkers weliswaar mondkapjes aan, maar die hangen op hun kin. 

Verder hebben alle klanten met uitzondering van een geen mondkapje op.  Ik ben blij dat ik heel snel Parmezaanse kaas "chips" vind!

Rond half zes komen we in Florida aan. We stoppen even om traditiegetrouw het welkomstbord te fotograferen.  We hebben nu nog zo'n 2,5 uur te gaan.



We schieten goed op. Op de I-4 komen we langs een auto, die vol in brand staat. Gelukkig veroorzaakt het geen file.

Oorspronkelijk wilden we bij Disney Springs gaan eten, maar naar verluid is het daar drukker dan ons lief is.

In plaats daarvan bestellen we eten van Bahama Breeze, een goed Caribisch getint restaurant. We halen het op en rijden dan naar het Marriott World Center.

Daar laten we de auto bij de valet en de bellman Kenny helpt ons met onze bagage. Alleen is de hele vloer in onze aangewezen kamer nat.

We hebben geen zin te wachten tot men uitvindt wat de reden is en vragen om een andere kamer. Die ligt op de achttiende verdieping en de vloer is droog.

We nemen afscheid van Kenny en storten ons dan op ons eten. Het is werkelijk heerlijk! Ik heb een krab met avocado voorafje en een Aziatisch aandoend gerecht met mahi mahi en garnalen. Het is licht en lekker.

We hebben een balkon en prachtig uitzicht op Disney Springs plus zien de bal van Epcot in de verte. De parken zijn open en naar verluid met strenge maatregelen, maar dat gaan we maar niet uitproberen.


Het is al na negenen. We kijken nog even naar de live versie van Belle en het Beest en maken ons dan klaar om te gaan slapen.

8 reacties:

Sonja zei

Fijn dat jullie er zijn. Veel plezier, Het heimwee giert door mijn lijf bij het zien van je foto's.

Sophie zei

Een rare vraag, maar weet jij hoe een zout sproeiwagen in het Engels heet? Ollie vroeg daar van de week naar (hij kan goed Engels als voor een driejarige en we kunnen kleine gesprekjes voeren) maar ik wist het niet. Google zegt spreader maar ik hoor het graag als jij het weet. (the things toddlers wonder about...😂)

Wat fijn dat jullie in Florida zijn. Ik ga komende dagen even vicariously met jullie mee leven, kan zo'n oppepper wel gebruiken. Veel plezier!

Petr@ zei

Fijn dat het rustig was onderweg, want het is toch een flinke rit!
En dan kom je eindelijk aan, is je kamer niet goed...balen. Maar gelukkig ook goed opgelost.
Nog een stukje rijden en dan kan het echte genieten beginnen!

Nel zei

heel veel plezier in Florida.

Anja zei

Geniet van jullie vakantie in Florida!
Ik ben terug gaan lezen op mijn 2 Amerika-blogs over onze tripjes naar Florida.....krijg er heimwee van.


Petra zei

@Sonja - Ik kan het me voorstellen. Het is moeilijk, ik mis Kai ook zo erg.

@Sophie - Er is geen bepaalde naam voor, wij noemen ze een brine spraying truck (het is een gewone truck, die zo'n sprayer draagt).

@Petra - Het is zeker genieten.

@Anja - Het is hier altijd weer speciaal.

Petra zei

@Nel - Dank je wel!

Sophie zei

Dank je! Ik zal het aan Ollie doorgeven!