Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 15, 2021

Over vrijdag

Om kwart over zeven worden we allebei wakker. Misschien door de roze gloed in de kamer, want de lucht en bomen buiten baden in roze licht. Ik maak er gauw vanuit bed een foto van. 

Terwijl ik mijn ontbijt met mijn daglichtlamp op me eet, maakt Rick zich klaar voor zijn werkdag. Dan gaan we onze koffies halen en afscheid nemen van de manager van Starbucks, Jessie. Hij heeft een promotie gekregen en verhuist naar North Carolina. Zo'n aardige man, we zullen hem echt missen. 

Op de terugweg vraag ik Rick even te stoppen, zodat ik mijn zwartwit foto van vandaag kan maken. Deze rij bomen dichtbij ons huis leent zich daar goed voor. 
Na mijn stappen en breinspelletjes maak ik een wandeling door de buurt. Dit is voorlopig de laatste "warme" dag met temperaturen boven de tien graden. De zon schijnt nog en ik zou eigenlijk zo graag naar de stad gaan. Maar ja, de Mall is tot en met donderdag gesloten, iets wat in de meer dan 37 jaar dat ik hier woon nog nooit gebeurd is. 

Rick en ik gaan samen Vienna in om lunch op te halen. Voor hem zijn gewoonlijke Cava salade en ik neem de Subway Melt salade van Subway. De vriendelijke eigenaar is hem net aan het maken als ik binnenloop.

Dan ga ik verder met de laatste wijnbedelbestellingen. Bij dit schrijven zijn de meeste betaald en opgehaald en zit ik op meer dan $900 als gift aan de stichting. Daar ben ik zeer tevreden over en had dat zeker niet verwacht, toen ik hiermee begon. Als de overige bedels nog betaald en opgehaald worden komt het totaal op $990 en dan doe ik die $10 er nog wel bij om er een volle $1000 van te maken. 


Ik krijg nu ook foto's van mensen, die ze gebruiken, zo leuk!



Inmiddels regent het en ik steek de kaarsen en fairy lichtjes aan. Dan kijk ik de twee laatste afleveringen van Emily in Paris. Ik kan niet wachten tot het volgende seizoen dat gelukkig zeker gaat komen. Ook de laatste aflevering van Nieuwe Boeren is weer leuk.

Als Rick klaar is met zijn werk, gaan we vieren dat het een lang weekend is. Ik probeer een nieuw alcohol vrij aperitif, Curious Elixir nummer 3. Ik moet zeggen, ik vind het lekker en het geeft het gevoel dat ik een cocktail aan het drinken ben. 

Op een regenachtige avond gaan onze gedachten altijd meteen naar Indiaas eten. Dit keer bestellen we van Jaipur. Ik heb de knapperige spinazie met tomaat en ui als voorafje en kip gemarineerd in spinazie saus uit de tandoor. Het gaat er goed in. 

Bij de post zit mijn officiele aankondiging van de inauguratie. Er zit een blaadje bij met hoe je alles virtueel kunt volgen. Dit keer geen officieel bal, geen First Lady jurk voor het Smithsonian, alleen een economie, die plat ligt, en een pandemie, die rond zich heen grijpt. 

Eigenlijk heb ik heel erg met de Bidens te doen, want je wordt maar een keer in je leven president. Ik heb er vertrouwen in dat Joe Biden zeer competente mensen in zijn regering gaat hebben. Het zal een flinke kluif voor hem worden, de komende vier jaar. 



 

3 reacties:

Anja L. zei

Ik was vanochtend net te laat met een foto maken! Hier was de lucht ook mooi rood. Ze verwachten dat het in de loop van de middag gaat sneeuwen.
Biden heeft een hoop rotzooi op te ruimen straks.
Fijn weekend!

Sonja zei

Wat leuk zo'n aankondiging over de inauguratie. Geweldig dat je zoveel voor de charity hebt gedaan, de bedels zijn super leuk. Fijn weekend!

Petra zei

@Anja - Mooie sneeuwfoto had je gemaakt!

@Sonja - Jij ook een fijn weekend!