Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 01, 2021

Over Oud en Nieuw

Oudejaarsdag

We staan voor achten op, want we hebben een drukke dag voor de boeg. We hebben besloten Oud en Nieuw zoveel mogelijk als andere jaren te vieren, al is het dan met zijn tweeen. Na mijn ontbijt pak ik het pak oliebollenmix, doe er de in rum geweekte rozijnen door en zet het in een warme oven om te rijzen. 

Dan gaan we naar Starbucks voor onze koffies. Veel tijd voor mijn stappen heb ik daarna niet, want Sharon heeft de personal training naar tien uur verschoven. Dat komt mij ook goed uit en zo krijg ik mijn half uur sporten voor vandaag met gewichten. 

Thuis is het oliebollendeeg prachtig gerezen. Rick heeft de olie al in de frituurpan gedaan dus ik kan meteen met bakken beginnen. Als ik klaar ben liggen er 26 prachtige bollen op de schaal. Ik eet er een van, want ik vind ze het lekkerst als ze nog warm zijn. 

Ook Rick smult van een mooie ronde. Aangezien ik maar een oliebol eet en Rick op zijn hoogst zes, heb ik de rest aangeboden aan een paar Nederlandse vriendinnen.


Nog voor de lunch maak ik de zalmsalade voor middernacht. Daaromheen leg ik "wieltjes" met gerookte zalm en kruidenkaas. Rick en ik zijn beiden dol op de salades en willen niet zonder het nieuwe jaar in.
Rick besluit wat bij elkaar te snacken voor zijn lunch, maar ik wil mijn portie groentes hebben. Ik bestel een salade van Subway. Die is heel licht, maar een goede bak vol spinazie, paprika, tomaat en komkommer. 

Na het eten maak ik de tweede salade, de hamsalade. Daaromheen leg ik de prikkertjes met salami en cornichons en Goudse kaas met zilveruitjes. Die heeft Rick vanochtend voorbereid. 
Om twee uur komt Riekje haar oliebollen ophalen. Ik krijg een mooi boeket bloemen als dank. Een uurtje later komen Marielle en haar dochter voor hun portie. Ook zij zijn er erg blij mee. Ik vind het fijn dat ik er zo geen weg hoef te gooien!

Gewoonlijk besteden we het grootste deel van Oudejaarsdag aan het voorbereiden op ons feestje. Het voelt dus vreemd om zo vroeg in de middag al klaar te zijn. Ik steek de kaarsen aan en computer wat. Rick speelt zijn XBox spel in de basement. 

Tegen borreltijd verkleed ik me en doe mijn feestelijke topje aan. Ook wat oogschaduw en ik ben klaar om te vieren dat we 2020 gedag kunnen zeggen!
Om half zes hebben we ons laatste virtuele happy hour van het jaar met Chuck en Christine. Halverwege bellen we Kai en Raquel om hen een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Raquel vindt het interessant dat wij nog in 2020 zijn. Die tijdzones zijn inderdaad vreemd als je erover na gaat denken. 

Voor ons avondeten bestel ik een lichte sashimi maaltijd van Passion Fin. Rick heeft worstjes van de Duitse winkel, die hij voor zichzelf maakt. 

Nu we geen bezoek krijgen willen we wel iets leuks doen vanavond. We kijken eerst de film "New Year's Eve". Die is al wat ouder, van 2011, maar het is een leuke film, zeker om op Oudejaarsavond te kijken. 

Als de film voorbij is ben ik opeens doodmoe en het is pas tien uur! Gelukkig gaat het beter als ik mijn brein moet gebruiken. We spelen een aantal spelletjes op Jackbox en dan is het opeens tijd om alles klaar te zetten en met de bal in New York af te tellen. 

Rick en ik klinken onze champagne glazen, we zetten onze feesthoeden op en gaan dan naar buiten. Daar zijn Chuck en Lorraine en Jeanne en haar zonen. We wensen elkaar van verre een gelukkig Nieuwjaar. 

Gelukkig is het droog gebleven en kan het vuurwerk doorgang vinden. Rick en Chuck hebben mooi siervuurwerk. Jeanne's jongens hebben ook wat vuurpijlen, maar niet genoeg om ons de boze buurman van andere jaren op de hals te halen. 




Na het vuurwerk vullen Rick en ik ieder een bordje met de lekkernijen van het buffetje dat we hebben gemaakt. De salades zijn heel goed gelukt en het smaakt allemaal opperbest. Tegen half twee zoek ik mijn bed op, Rick blijft nog even beneden, maar volgt niet veel later. 

Nieuwjaarsdag

Natuurlijk slapen we voor ons doen lang uit. Het wordt alleen steeds warmer in de kamer, want de verwarming gaat om kwart over acht aan. Om kwart voor tien kan ik het niet meer uithouden en Rick staat ook op. 

Flapjack heeft opeens een van zijn knuffelmomenten en komt op mijn benen op het bed liggen. Dat spinnende zachte kattenbeest zorgt ervoor dat ik toch nog maar even blijf liggen. Als Orion komt kijken waar ik blijf is het rustige moment voorbij, want Flapjack moet niets van hem hebben. 
Rick heeft intussen koffie gezet en die helpt me om goed wakker te worden. Daarna gaan we de eerste koffies van het jaar bij Starbucks halen. We nemen ook een bestelling van egg bites en eten daar ieder een van. We willen rond twee uur brunchen, dus dit is een goede kleine snack.

Nu we niet naar een hotel brunch kunnen hebben Rick en ik voor hier thuis allerlei lekkernijen gekocht. We kleden ons netjes aan, zoals we gewoonlijk zouden doen. Ik in mijn "gouden" jurk met een bruine maillot eronder. Die maillot had ik nog en nooit gedragen. Hij zit eigenlijk heel lekker, terwijl ik ze vroeger als kind vreselijk vond.  

Dan bereiden we de brunch voor. Dat is wel even anders, dan gewoon aanschuiven, maar ook wel leuk. Rick houdt van warme dingen tijdens een brunch en maakt een biefstukje en kleine omelet voor zichzelf. Verder hebben we allebei een kreeftcakeje van Whole Foods, heel lekker!

Voor mij gaat zo'n brunch meer om lekkere vis, charcuterie en kaviaar. We hebben de bijzondere jamon Iberico, die echt een delicatesse is. Natuurlijk is kaviaar dat ook en de gerookte zalm met dille smaakt ook heerlijk. Een andere favoriet van mij blijkt de truffelpate te zijn. 

We drinken er een heel goede rose champagne bij en toasten op 2021. Als we maar gezond kunnen blijven tot wij ook aan de beurt zijn voor het vaccin.  Al met al is het heel gezellig en lekker om dit zo samen thuis te doen. Toch hoop ik volgend jaar weer naar het buffet bij de Four Seasons te kunnen gaan. 




Het regent al de hele dag en Rick en ik vertrekken naar de basement, waar we een paar uur Jackbox.tv spelletjes spelen. Rond vijf uur horen we de garage opengaan en komt Saskia binnenlopen. Zij heeft een heel fijne jaarwisseling gehad met haar drie "veilige" vriendinnen. 

De rest van de avond snacken we wat van de overgebleven salades en brunch. Ons heerlijke dessert moet maar tot morgen wachten, want dat kan er echt niet meer bij. En zo is de eerste dag van 2021 alweer voorbij. Allemaal een heel gelukkig Nieuwjaar gewenst! 

10 reacties:

Anoniem zei

Beste Petra en ook Rick,
Ik wens jullie een fijn en gezond 2021 en hopelijk is de Corona-pandemie dit jaar voorbij en vergeten en wordt het leven weer normaal.
Jouw blog lees ik elke dag en ik dank jou om jouw verhalen elke dag te willen delen en ik kijk ook uit naar de beschrijving en foto's van jouw rondleidingen in Washington die hopelijk binnenkort zullen hervat worden.
Nieuwjaarsgroeten van Hilde uit B.

Reny zei

Gelukkig Nieuwjaar Petra (en Rick)!

Ik hou daar van, i.v.m. Corona de boel aanpassen en toch een feestje vieren, al ben je met z'n tweeën. Feestelijke kleding aantrekken, lekkere hapjes, oliebollen en een mooie fles bubbles, heerlijk! We moeten er toch maar wat van maken.

Laten we hopen dat we die prik snel krijgen en dat we in 2021 weer een beetje terug naar "normaal" kunnen.

Fijne zaterdag.
Groet,
Reny

Sonja zei

Goedemorgen Petra en Rick,

Happy new year, veel gezondheid en geluk.
Jullie hebben er samen een mooie jaarwisseling van gemaakt, top om je ook mooi aan te kleden.

Laten we hopen dat het vaccinatie programma snel wordt uitgevoerd zodat we weer (een beetje) terug naar 'normaal' kunnen.
Dank voor je blogs, ik lees graag over je leven in Vienna!

Wentje zei

Lieve Petra,

Happy New Year voor heel je gezin!
Dank ook dit jaar weer voor je blogs met verhalen van alle dag. Bijzonder om in deze rare tijden ook van jou te kunnen lezen hoe jullie denken over en omgaan met covid.
Blijf gezond!

Tineke zei

Een gezond en hartverwarmend 2021 toegewenst.
Hier is het mistig en koud.
We zijn benieuwd wat dit jaar ons gaat brengen, na vorig jaar is het onvoorspelbaar

Anja zei

Gelukkig Nieuwjaar, gezellige dagen hebben jullie er van gemaakt!

Elke zei

Ik reageer niet vaak, maar lees dagelijks jouw berichten, en wil je laten weten dat ik het fantastisch vind hoe je echt het beste van oudjaar/nieuwjaar gemaakt hebt met jullie tweetjes. Inclusief een mooi gedekte tafel en het opmaken en dragen van mooie kleren. :-)
Je ziet er prachtig uit!
Jullie hebben heel veel tradities in je gezin, en ik bewonder dat.

Marion2 zei

Ik wens jou en je gezin een heel gelukkig en gezond Nieuwjaar!

Wat hebben jullie het leuk gemaakt met zijn tweetjes.
En je oliebollen zien er perfect uit. Kan me voorstellen
dat de andere Nederlanders er blij mee waren.

Petr@ zei

Ik wens jullie een heel gelukkig en gezond nieuwjaar!
Leuk om te zien dat jullie er een feestje van gemaakt hebben met z'n tweeën en ook de brunch niet hebben overgeslagen, al was het dan thuis.

Petra zei

@Hilde- ik hoop ook heel erg de rondleidingen weer te kunnen hervatten.

@Reny - dat hoop ik ook!

@Sonja - dank je wel!

@Wentje - ik vrees dat het nog een aantal maanden voorzichtig zijn wordt.

@Tineke -hopelijk veel goeds dit jaar!

@Anja - hetzelfde voor jullie!

@Elke - dank je voor je lieve berichtje!

@Marion -ja, die oliebollen horen er echt bij.

@Petra -het was een goede oplossing, maar volgend jaar toch hopelijk weer in een restaurant.