Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 11, 2021

Over eindelijk groot nieuws mogen vertellen

Vannacht hebben we de deur van de slaapkamer open gehouden en dat werkte gelukkig. De slaapkamer was koel, maar niet koud. Dat wordt het hem dus deze winter. 

Rick staat op zijn gewoonlijke tijd op, maar het is weer bewolkt en grijs en dan wil ik langer blijven liggen. Niet te lang, want rond achten sta ik ook op. Ik schenk wat koffie in en maak mijn ontbijt van ei, tomaat, nameko paddestoelen en dit keer beukzwammen.

Terwijl ik dat sta te koken, komt er een stukje over gezond leven op de Today Show, waar Rick naar zit te kijken. En wat staat daar: "Mushrooms: the Power Veggie". Er wordt verteld hoe gezond allerlei soorten paddestoelen voor je zijn. Ze hebben heel veel voedingswaarde. Er worden een heel aantal producten ermee aangeprezen. Ik was de trend dus ruim voor!
Na onze koffies bij Starbucks gehaald te hebben, gaat Rick aan het werk en ik doe alvast wat stappen voor ik naar Sharon vertrek. Eenmaal bij Sharon vraag ik haar of we Pilates kunnen doen, in plaats van gewichten. Ik heb nog steeds flinke fibromyalgie pijnen en het lijkt mij dat rek- en strekoefeningen misschien helpen. Sharon masseert mijn rug ook met haar speciale infrarode machine. 

Het halve uur lijkt zo heel snel voorbij te gaan en ik verbeeld me dat ik me iets losser voel. Thuis volmaak ik mijn 10000 stappen en zoek dan de douche op. Rick heeft het weer heel druk en gaat later lunch eten. 

Op een dag als vandaag heb ik zin in pho. Ik laat het bezorgen van Roll Play en het komt nog heet aan. Heerlijk! De koolhydraatarme noedels en de vele garnalen maken het een delicatesse.

Nu ik nieuwe thema's voor de wijnbedels heb geadverteerd heb ik 21 nieuwe bestellingen. Ik maak er een derde van en verwittig degenen, die ze aangevraagd hebben. Dat wordt weer een goed bedrag om over te maken naar de Foundation. 

De rest van de middag besteed ik aan reageren en antwoorden op vragen, nadat we eindelijk ons grote nieuws openbaar konden maken. Het verhaal daarvan volgt onderaan dit blog. Tegen vieren maak ik het gezellig met kaarsen en feeenlichtjes.

Voor ons avondeten  bereiden we zalm in de airfryer, bloemkool tots in de oven en daarbij hebben we haricots verts. Het is een zeer smakelijk maal!

En dan nu voor het nieuws! Rick en ik zullen in juli Grandpa en Omi worden! Vandaag mogen wij het voor het eerst algemeen bekend maken. We moesten wachten op de officiele foto's hieronder, die erg leuk geworden zijn. 

Katja en Kevin zijn na lang proberen de IVF route gegaan. Rick en ik wisten wanneer alle procedures plaatsvonden, behalve de terugplaatsing. Wij wisten dus van niets tot Katja en Kevin met Thanksgiving hier kwamen. 

Rick was net jarig geweest en kreeg een van zijn favoriete Belgische bieren, Delirium Tremens, als cadeautje. Hij had niets door, bedankte Katja en Kevin en begon het bier weg te zetten. "Nee", zei Katja, "dit is bijzonder bier, neem er een flesje uit!" 

Rick deed dat en had nog niets door (hij had zijn bril ook niet op). Ik zat naast hem en zag "Baby Ayles" en begon spontaan te huilen van blijdschap. Ik krijg weer tranen in mijn ogen als ik het typ. Rick was ook zeer emotioneel en Katja heeft er video van. Saskia was erbij en danste helemaal dat zij tante zal worden. 

Jammer genoeg konden we elkaar vanwege COVID niet knuffelen, maar ik denk dat Katja en Kevin wel weten hoe blij wij zijn. Katja was zelfs een beetje verbaasd dat we zo verrast waren. Met IVF weet je het nooit en wij durfden niet te verwachten dat het meteen raak zou zijn. 

Nadat Rick zijn bierflesje had bekeken, werd ik ook niet vergeten. Ik kreeg een fles met mijn favoriete sauvignon blanc aangereikt met ook een Baby Ayles label. De Babyfoot is een woordspeling op het Barefoot merk, waar Kevins moeder dol op is. Katja bestelde de etiketten bij Etsy en mijn sauvignon blanc merk hadden ze niet. 
De volgende dag was het Thanksgiving en tijd om ook aan Kai te vertellen dat hij oom gaat worden. Tijdens het diner was Kai er virtueel bij en liet Katja haar echo foto's zien met de aankondiging dat er een extra persoon aan tafel zat. Ook Kai reageerde super blij, zo leuk allemaal!

Sinsdien hebben we het geheim moeten houden. Met Kerst kregen we toestemming het aan familie en vrienden te vertellen en sommige lezeressen wisten het dus al. Ik vond het moeilijk mijn blogs tijdens de feestdagen te schrijven. Katja kreeg natuurlijk heel wat positiekleding en andere zwangerschapscadeaus. 

Grappig was dat Rick de eerste was, die een foutje maakte. Tijdens een happy hour met Christine en Chuck liet hij vallen dat Katja alcohol vrije wijn dronk. Christine wist natuurlijk meteen waarom dat was! Maar ach, het zijn onze beste vrienden, dus geen probleem. Het was enkel opmerkelijk, omdat Rick mij altijd plaagt dat ik geen geheimen kan bewaren (niet waar, ik ben juist heel goed in serieuze geheimen bewaren).

Katja's bruiloft fotografe, die intussen een heel goede vriendin is geworden, bood aan een fotoshoot te houden voor de officiele aankondiging. Kristen had ook problemen met zwanger worden en verwacht intussen in augustus haar kindje. Dat bindt natuurlijk nog meer. 

Wij moesten dus nog een tijdje wachten, maar vandaag mocht het dan eindelijk. Ik ben al begonnen met Katja verwennen, zoveel leuke dingen ook voor zwangere vrouwen! Haar grootste wens komt uit! En wij zijn niet van die mensen, die constant vragen wanneer we een kleinkind krijgen, maar we hoopten toch altijd wel.
Katja's bericht op Facebook en Instagram:
Love recognizes no barriers. It jumps hurdles, leaps fences, penetrates walls to arrive at its destination full of hope - Maya Angelou
With so much love and the help of science, Kevin and I are ✨SO EXCITED✨ to share that our family is growing and we are expecting Baby Ayles in July! 💚👶 This is an absolute dream come true and I couldn't be more grateful to start a family with my best friend ☺️
For those of you who are reading this that may be struggling with infertility, my heart is with you. I am so grateful for those who opened up about their journeys when I was hurting, and I am here to do the same for you. Please reach out if you need support, you are not alone! 💕
Thank you to my wedding photographer turned amazing friend @kdriscollphoto for not only capturing this special time for us, but for all your love and support always!







27 reacties:

Irene zei

Van harte gefeliciteerd met dit geweldige nieuws!
Het is héél bijzonder om je dochter moeder te zien worden.
En oma worden is echt zó geweldig!
Wat een prachtig nieuws.❤❤

Anoniem zei

Beste omi Petra en opa Rick,
Dikke proficiat met jullie eerste kleinkind.
Deze baby zal jullie later nog herinneren aan het vreselijke Corona-jaar en ook aan het einde van de Trump-regering.
Mooie foto's van Katja en Kevin om nieuw leven aan te kondigen.
Jullie hebben nu iets mooi om naar uit te kijken in 2021.
Groeten van Hilde uit B.
PS Ook een dikke proficiat aan Katja en Kevin.

Reny zei

Wat een heerlijk nieuws, nogmaals van harte proficiat.

Het lijkt erop dat 2021 een mooi jaar voor jullie gaat worden, een vaccin tegen Corona, Trump die eindelijk wordt vervangen en natuurlijk het belangrijkste, een gezond kleinkind.

Reny

Anoniem zei

Gefeliciteerd wat een mooi bericht voor jullie en inderdaad zwanger worden is niet altijd zomaar, van heel dichtbij het hele traject van IVF meegemaakt en het is zo spannend.

Inmiddels is het mooie meisje alweer 5 jaar en een pittige vrolijke kleuter.

Grtjes Toos

Anoniem zei

GE-WEL-DIG NIEUWS! Dikke proficiat!
Veel geluk en gezondheid in de toekomst.
Bij onze dochter ong. hetzelfde gegaan, heel spannend!

Gr. Inge

Sophie zei

Ontzettend blij voor jullie allemaal. Wat een heerlijke toevoeging aan jullie familie! Echt een super leuke aankondiging van Katja en Kevin aan jullie. Heel persoonlijk. Ik herinner me zelf ook nog zo goed hoe ik het aan mijn moeder vertelde (ze maakte een foto van mij en PP en ik zei 'dan was dit de eerste foto met ons drieën').
Heel veel geluk aan Katja gewenst en als ze vragen heeft over het kersverse ouderschap mag je haar ook altijd in contact brengen met mij.
Veel plezier met de Omi voorbereidingen! 😘

Petr@ zei

Nogmaals gefeliciteerd! En zo leuk zoals ze het bekend hebben gemaakt, zowel aan jullie met Thanksgiving als aan de rest met die mooie foto's.

Had je later op de dag ook nog de indruk dat Pilates de boel losser had gemaakt?

Tineke zei

Van harte gefeliciteerd, zo leuk dat jullie nu ook oma en opa worden.
Zo bijzonder om mee te maken en naar toe te leven.
Altijd lastig als je er nog niet over mag praten, fijn dat je het nu kan delen.
Bij elk kleinkind was de aankondiging weer anders en altijd weer een feest; geniet er maar van.

Anja zei

Nogmaals gefeliciteerd, zo bijzonder wanneer je dochter zwanger is!

Nel zei

Wat een lief verhaal van jullie allemaal samen. Het lijkt mij ook moeilijk om hier niet over te bloggen, zeker als je bijna dagelijks online bent. Nogmaals van harte gefeliciteerd, wat een geweldig nieuws. We hopen dat de zwangerschap voorspoedig zal verlopen en dat in juli het feest zal zijn.
Ik kan me voorstellen dat je dan alle winkels leeg wil gaan kopen, ik heb het ook 4 keer mogen doen. Zo leuk en er is zoveel :)

BiancaMA zei

Wat een mooi nieuws en een bijzonder leuke manier waarop het aan jullie is verteld.
Gefeliciteerd a.s. opa en oma en natuurlijk ook voor de a.s. ouders!

Anoniem zei

Volgens mij (nu ik zie wat het nieuws is) heb ik toch hier en daar wat cryptisch tussen de regeltjes doorgelezen in je blogs van de afgelopen (Corona)periode. Maar wat een ontzettend mooi nieuws voor jullie allemaal. Leuk dat je het nu mag delen met "iedereen" en zeker iets positiefs om naar uit te kijken in dit nieuwe jaar. Gefeliciteerd!!!
Groetjes, Maria.

Anoniem zei

Wat een geweldig nieuws voor jullie,Hartelijk Gefeliciteerd,
met dit heugelijke nieuws.
Een lichtpunt aan de horizon om naar uit te kijken,geweldig!
Dat alles goed mag gaan in het verdere verloop van de zwangerschap...
Heel spannend ook he....
Wat een duidelijke zwangersschaps foto,s al in het beginstadium, echt gaaf.

groetjes Joke

Anoniem zei

Wat een mooi nieuws, gefeliciteerd!! Meer positieve dingen om naar uit te kijken.
Ik had al zo´n vermoeden dat er zoiets gaande was, en fijn dat je het nu eindelijk mag vertellen.
En een vet compliment voor Katja dat ze open is over de weg naar de zwangerschap!

Groetjes, Karin.

Nancy zei

Net als ik op facebook al postte, ik ben super blij voor jullie. Van harte gefeliciteerd. Ook zulk fijn nieuws om in mee te delen gedurende deze mooie tijden. Mijn zusje heeft 2 kids, nu 13 en 8 en zijn ook beiden via het IVF traject geboren. Ik blijf het machtig mooi vinden, dat het zo ook kan, al is het heel pittig voor beiden. Veel geluk! Liefs!

Nancy zei

Mooie tijden moet moeilijke tijden zijn, maar dat begreep je vast.

Anja L. zei

Wat heerlijk dat je nu gewoon bijna alles kunt schrijven in je blog.
Ik vond de foto's heel mooi, je kunt zien dat ze zich op hun gemak voelen bij de fotografe.
Fijne dinsdag!

Marion2 zei

Zo'n mooi verhaal! Dit kindje wordt met zoveel liefde ontvangen.
Weten jullie al of het een jongen of een meisje is?

Anoniem zei

Wat super leuk voor hen en voor jullie. Veel liefde en geluk gewenst! Groetjes, Floor

Lydia zei

Wat een ontroerend bericht Petra, wat HEERLIJK voor jullie allemaal!

Becs zei

Nogmaals van harte gefeliciteerd!! Ik word er zelfs een beetje emotioneel van bij het lezen. Mijn broer heeft in September een kindje gekregen ook via IVF en ook ik wist van het hele process af, dus ik snap jullie allemaal heel goed. Afstand is dan zooo moeilijk. We hoopten in Juni eindelijk naar Nederland te gaan zodat ik mijn nichtje kan ontmoeten, maar nu met Corona is dat heel onduidelijk...

Anoniem zei

Nogmaals van harte aan jullie allemaal.
Neem van mij aan, je leven gaat zo veranderen als je oma en opa wordt.
Het mooiste geschenk na je eigen kinderen.
En het mooiste van opa en oma zijn is dat je heerlijk mag verwennen.
Geniet van de komende maanden ook al wonen jullie niet naast elkaar.
Groetjes, Bea

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd ! Wat een mooie gebeurtenis staat jullie te wachten.


Greet (aaforum)

Unknown zei

Gefeliciteerd!!

Petra zei

@Allemaal - Dank jullie wel voor de felicitaties!

@Marion - Ze gaan dit keer niet uitvinden wat het geslacht is.

@Petra - Ik heb inderdaad het gevoel dat de pilates heeft geholpen. Misschien donderdag nog eens.

pharailde zei

Ooooooooooh wat heerlijk nieuws, zeker na zo'n moeilijk traject! Proficiat allemaal!
Ik had zelf nooit gedacht dat het bericht dat ik oma ging worden, mij zo emotioneel zou raken. Maar nu worden het helemaal spannende tijden, want over slechts enkele weken wordt ons eerste kleinkindje verwacht.

Sally zei

Wat een prachtig positief nieuws. Zo welkom in deze roerige tijd. Gefeliciteerd.