Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 05, 2021

Over dinsdag

Rick is er weer op zijn werkdagtijd van zeven uur uit. Het is grauw en er valt natte sneeuw en ik draai me nog een aantal keren om. Tegen achten vind ik het welletjes geweest en ga naar beneden. 

Met een kop koffie maak ik mijn ontbijt en als dat op is, is Rick alweer beneden en klaar om naar Starbucks te gaan. Zijn werkjaar is met een knal begonnen, hij heeft het meteen enorm druk. 

We halen de koffies en Rick verdwijnt bij thuiskomst onmiddelijk ons kantoor in. Ik besluit weer een uur op de elliptische machine te doen. Ik wilde eigenlijk tv kijken, maar om de een of andere reden werkt de afstandsbediening niet goed. Dan maar weer spelletjes spelen op mijn telefoon.


Terwijl ik aan het sporten ben valt mijn oog op een cadeautas, die een leuk patroon heeft. Zodra ik mijn stappen bijeen heb, haal ik mijn fotografiebol naar boven en ga er mee experimenteren. De resultaten zijn weer zo verrassend. Het helpt mijn verlangen om creatief bezig te zijn enorm. 





Voor ik het weet is het tijd om mijn salade bij Subway te gaan halen. Ik neem hem mee de basement in om daar mijn virtuele lunch met Judith te houden. Opeens hoor ik Orion gewoon op het tapijt plassen! Dat doet hij werkelijk nooit! Ik denk gewoon uit verveling, want hij hoefde helemaal niet nodig. 

Terwijl ik gauw keukenrol pak om het op te deppen lukt het meneer om mijn salade van de bar op het tapijt te gooien! Als Judith belt ben ik dus helemaal in paniek. Gelukkig is de helft van mijn salade nog te redden en vindt Orion wat op de grond ligt lekker genoeg om het tot het laatste slablaadje op te eten. 

De lunch is verder zoals iedere week heel gezellig en kwart voor twee komt heel snel. Judith moet verder met werken en ik ga naar het postkantoor. Ik moet een pakketje naar mijn nichtje in Canada en wat wijnbedels verzenden. 

Een dinsdag begin januari, ik had verwacht er in een paar minuten mee klaar te zijn. Dat valt tegen! Er staat een flinke rij. Natuurlijk sturen mensen kerstcadeaus ook terug met de post. Hoe heb ik daar niet aan kunnen denken!? Een half uur later zijn de pakketjes op weg en kan ik weer naar buiten. 

Bij Whole Foods haal ik een boeket tulpen. Het is weer het seizoen om iedere week verse bloemen te kopen. Dit keer kies ik roze met witte. Intussen speelt het koude, vochtige weer me opnieuw flink parten. Dit weer is funest voor mij, hopelijk wordt het de komende dagen beter. 
Dit vervallen met klimop overwoekerde huisje vind ik een perfect onderwerp voor mijn dagelijkse zwartwit foto

Thuis zet ik de tulpen in een vaas en ben blij om weer bloemen te hebben om te fotograferen. Ook de amaryllis staat er prachtig bij. Ik vind dat echt een supercadeau van onze nieuwe overbuurvrouw. Ik wilde er nog een bestellen en die dingen zijn duur!!


Langzaamaan krijg ik nieuwe bedeltjes voor mijn wijnbedels binnen. Judith vroeg om een setje voor haar moeder en ik maak er een met de celestiale bedels, die mooi blauwe kleuren hebben. Deze bedels zijn goudkleurig, weer eens iets anders. 

De Amazon bezorger brengt ook een Lava Buns kussen voor Rick, want die miste dat gisteren toch wel erg. Nu hoeven we beiden geen koude billen te hebben, want ik wil echt af en toe buiten bij een restaurant eten. 

In diezelfde bezorging zitten mijn "fairy lights". Het zijn koperen draadjes met LED lichtjes met batterijen. Ik hang en leg er drie in onze woonkamer en dat is zo gezellig! Veel mensen doen ze in flessen of vazen. Ik heb er nog negen, dus ik ga eens bedenken hoe of wat. 
Rick werkt laat en heeft dan zin in zijn favoriete kabobs van Nakheel. Ik ben niet zo dol op hun eten en bestel sashimi van Red Galanga. Dit restaurant is feitelijk goedkoper dan andere sashimi restaurants, want ze geven drie stukjes vis voor sashimi voor dezelfde prijs als twee stukjes sushi.  

Daardoor hoef ik minder te bestellen. Het is weer vers en heerlijk. Ik mis onze vriendinnen happy hours daar, zouden die dit jaar weer kunnen plaatsvinden? Ik hoop maar dat we deze winter al onze favoriete restaurants open kunnen houden. Een 41-jarig restaurant hier in Vienna heeft vandaag aangekondigd hun deuren te moeten sluiten, zo zonde!

Deze week kijken we de laatste afleveringen van Jeopardy met Alex Trebek. Deze quiz show werd vele jaren door hem gepresenteerd. Deze week is de laatste met hem als presentator. Bijna twee jaar geleden werd bij hem stage 4 alvleesklierkanker vastgesteld. 

Alex heeft al die tijd ondanks chemotherapie e.d. het programma gepresenteerd. Helaas is hij eind november op 80-jarige leeftijd overleden. Het zal moeilijk zijn voor een ander om in zijn voetstappen te treden. Amerikanen kijken Jeopardy al sinds een jaar nadat ik hier kwam wonen in 1983. 

6 reacties:

Marion2 zei

Wat gebeurt er bij jou toch altijd veel op een dag!
Wat een mooi effect van het cadeautasje in de bollen.
En o, die Orion. Ik zou helemaal door het lint gaan, denk ik.

Ik ben ook gek op Amaryllissen. Voor kerst koop ik altijd bollen en laat
die op een mooie schaal uitkomen. De schaal versier ik met mos, kerstballen en
een lichtsnoertje. Ik heb er nu ook nog een, maar dan zonder kerstversieringen.
Je kunt de bollen ook omwikkelen met mos, dat staat wel mooi. Op Pinterest staan
veel leuke ideeën. Ook koop ik op de markt in deze tijd van het jaar amarylissen. Doorgaans kosten 3 stengels 5 euro.

Petr@ zei

Die lichtjes heb ik ook en inderdaad in een fles. In een groene fles staat het erg mooi.

Och jee, die Orion! Zonde van je lunch. Gelukkig heb je nog wat kunnen redden.

Anoniem zei

Oooh, die fairy lights zijn leuk! Ik ga daar ook maar eens naar kijken, voor wanneer de kerstboom echt weg moet (tot vandaag mag nog he? Met driekoningen? hihihihi). Ik weet niet wat D er van vindt (die is niet zo van de dingetjes), maar ik denk dat dit wel een gevalletje "too bad so sad" wordt, want ik merk echt dat ik van al die lichtjes heel blij wordt.

Wat een geweldig idee trouwens, die bol op die tas! Heel creatief! Ik zou dat nooit zo zien, dus ik vind het altijd heel knap als anderen dat wel doen.

Het was weer gezellig gisteren, ik hoop dat je vandaag een mooie dag hebt!
Grts,
Judith

Anja L. zei

Wat kun je toch een leuke dingen doen met die bol.
Ik heb dit jaar geen amarylis gekocht, helemaal vergeten!.
Ik ga wel snel hyacinten kopen.
Er wordt hier gesproken over een nog strengere lockdown dus ik vrees voor onze favoriete restaurants.

Anja zei

Het is zo leuk om met de kristallenbol te fotograferen!
Gezellig die lichtjes in huis, wij branden iedere avond waxinelichtjes.
Wat een boef is Orion toch.

Petra zei

@Marion - Ha ha, ik vind dat er juist zo weinig gebeurt. Wat een leuke ideeen voor de amaryllis bollen!

@Petra - Ik ga eens op zoek naar mooie flessen

@Judith - Rick vindt die lichtjes ook leuk, al zei hij wel dat ons huis er heel anders uit zou zien als hij er alleen in zou wonen, ha ha.

@Anja - Nog strenger? Ik dacht dat het al zo streng was? Hier blijft het aantal gevallen vrij stabiel. De ziekenhuizen kunnen het nog aan, maar ik zou niet verbaasd zijn als de gouverneur terug naar fase 2 gaat.

@Anja - Ik heb ook kaarsen van Bath and Body Works, lekker ruikend.