Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 12, 2021

Over dinsdag

Een schitterend zonnige dag daagt, al heeft het flink gevroren. Na mijn ontbijt en Ricks douche gaan we snel koffies halen, want Rick heeft een vrij vroege vergadering. De daken zijn wit en er zit rijp op het gras en bladeren. Dat gebeurt hier niet zo vaak, meestal is het daar te droog voor. 

Terug thuis ga ik een half uur voor de daglichtlamp, die ik gisteren aankreeg, zitten. Er zitten goede instructies bij en er wordt aangeraden te beginnen met twintig tot dertig minuten. De instructies geven aan hoe de lamp geplaatst moet worden en hoe ver van me af. Ik ben benieuwd of het gaat helpen. 

Na dat halve uur laat ik de lamp aan terwijl ik mijn stappen doe. Het is altijd wat donker in de kamer en dit geeft fijn meer licht. Na iets meer dan uur trilt mijn Fitbit dat ik de 10000 stappen heb bereikt. 

Dan speel ik mijn gebruikelijke breintrain spelletjes. Elevate is echt moeilijk en ik leer er heel wat nieuwe gecompliceerde Engelse woorden door. Vooral de spelletjes waarbij je synoniemen moet bedenken en dan liefst niet de eenvoudigste zijn een flinke uitdaging. 

De vogels en eekhoorns hebben hun voer weer op en ik sleep de enorme zak naar buiten. Orion is dol op het vogelvoer, want er zitten pinda's in. Terwijl ik het in de voeders schep eet hij alles wat op het deck valt. Voor we naar binnen gaan moet ik hem afkloppen, want er liggen allerlei zaadjes op zijn rug. 

Met Kerst heb ik een paar leuke magneten voor op mijn auto gekregen. Dit weekend hebben we de VLINDR door de wasstraat gereden en is ze weer helemaal schoon. Het rupsje links wordt de vlinder rechts.
Voor mijn lunch haal ik de garnalensalade slawrap van Italian Gourmet. Gewoonlijk is het vandaag lunch met Judith dag, maar die hebben we naar morgen verschoven, omdat Judith vandaag moest werken. 

Na mijn medicijnen nog even van de drive thru van Walgreens te hebben opgehaald smul ik werkelijk van de wrap. Hun garnalensalade is zo ontzettend lekker! Het is wel een beetje moeilijk eten met die slabladeren, maar ik heb de kliederboel ervoor over.

Tijd om mijn dagelijkse themafoto te maken. Ik zoek een goed onderwerp met mijn glazen bol en het wordt uiteindelijk ons afwasrek. 
Lydia, degene, die de hele organisatie van de Vienna VA Foodies is begonnen, gaat volgende maand trouwen. Het wordt een heel kleine bruiloft. Zij vindt iedere keer mijn wijnbedels zo leuk, dus dat lijkt me het perfecte cadeautje voor haar. Ik heb haar nooit ontmoet, maar zelden iemand met zo'n groot hart meegemaakt. 

Lydia is bij haar verloofde in Reston, dus ik breng de bloemenwijnbedeltjes naar het huis van haar ouders in Vienna. Ik las online dat het een van de oudere huizen in Vienna zou moeten zijn en ik rijd er straal voorbij. Het blijkt een van de grootste huizen te zijn en zeker niet uit de jaren vijftig! Wauw, er zijn hier veel grote huizen, maar dit moet een van de grootste zijn. 

Het is negen zonnige graden en ik besluit voor het huis te gaan zitten. Het is werkelijk onvoorstelbaar hoe warm de zon is. Ik doe eerst mijn das uit, dan mijn jas en uiteindelijk stroop ik zelfs mijn mouwen op. Dit weer doet me zoveel goed!

Rick komt melden dat hij naar Norm's Beer & Wine gaat om zijn biervat met St. Bernardus op te halen. Ik ga mee, want ik wil de "dille augurk" smaak Virginiaanse pinda's eens proberen. Als je die pinda's eenmaal hebt gegeten, ben je verkocht. Zo groot en smakelijk zijn ze. 

De rest van de middag ga ik verder aan de Nationale Parken puzzel. Heel langzaam gaat het. Ik ben wel zo iemand, die het liefst vrij snel een puzzel afmaakt, maar ik maan mezelf tot geduld. Deze moet, ondanks de moeilijke randen, ook lukken. 

Voor ons avondeten grilt Rick spiesjes met Marokkaans gekruid gehakt. Hij heeft daarbij de verwarmer aan en zijn muts met licht op. Op de foto staat hij in zijn skijas, maar niet veel later gewoon in zijn korte mouwen! Die verwarmer en de grill samen zijn kennelijk warm genoeg. 
We hebben erwtjes en bloemkoolrijst met een tahine saus bij de spiesjes. Het is een zeer smakelijk maal, dit gaan we vaker maken. 

Toen ik op Facebook vroeg om ideeen voor shows om te kijken, kreeg ik er heel veel! Nu bedenken waar te beginnen. Ik besluit vanavond Emily in Paris op Netflix te gaan kijken. Erg leuk! 

5 reacties:

Nina zei

Ik voelde vandaag ook dat de zon enorm aan kracht begint toe te nemen (en dat in NL ;-)) en daar werd ik erg blij van!
Pas maar op met die Virginia-pinda's dat je er niet eentje laat vallen voor Cosmo! Ik kan me niets voorstellen bij pinda's met mosterd-dille smaak, maar hopelijk vind je ze lekker! Mooi dat VLINDR weer straalt. Leuk die magneten, goed idee ook ipv stickers. En tahinsaus...heerlijk. Hier staat deze week een keer geroosterde bloemkool met groene tahinsaus op het menu.

Nel zei

Er zijn zoveel leuke series. Outlander vond ik erg leuk (soms wat veel romantiek, maar dat past heel goed in het verhaal)

Brits-Amerikaanse dramatische televisieserie gebaseerd op de Reizigerserie van romans van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon.

Anja L. zei

Ik kon gisterenmiddag voor het eerst deze winter weer zonder licht naar huis fietsen om 17.00 uur en vanochtend was het ook licht toen ik naar het werk fietste! Daar kan ik zo blij van worden.
Ik dacht eerst dat je een foto van een kast met dierenvoer had gemaakt :-).
Wat een hoop smaken zijn er!

Petr@ zei

Wat lief dat je bedels cadeau geeft!

Hier was het ook lekker zonnig weer, heerlijk!

Petra zei

@Nina - Die pinda's zijn echt heerlijk! Ik denk dat er geen soortgelijke smaak is in Nederland. Dill pickle zijn augurken en die smaak vind ik dus super. Ik drink ook het sap, is goed voor mijn spieren.

@Nel - Dank je voor de tip!

@Anja - Heerlijk dat de dagen zo duidelijk lengen.

@Petra - Het is ook zo'n lief mens!