Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 10, 2021

Over het weekend

Zaterdag

Wat een vreselijke nacht was het! Niet alleen kon ik de beelden van de bestorming van het Capitool maar niet uit mijn gedachten krijgen, maar ik had het ook superkoud! Om zes uur stond ik rillend op, ik checkte zelfs mijn temperatuur om zeker te zijn dat ik geen koorts had. Gelukkig niet en met een trui en sokken aan lukte het me nog even te slapen. 

Rick hoorde ik na middernacht naar bed gaan, dus hij blijft ook langer liggen. Om half negen heb ik het bed wel gezien en Rick volgt niet veel later. Ik neem me vast en zeker voor vannacht een warmere pyjama en sokken aan te doen!

Het is wel heel mooi zonnig weer, eindelijk! We gaan onze zaterdagse routine afwerken. Eerst ontbijt van Starbucks, dan gaan we naar de glasbak en wat Pokemon Go spelen. 

Daarna ga ik aan mijn stappen, terwijl Rick de hot tub helemaal klaar maakt voor gebruik. Het bubbelbad komt zelfs met een app waarmee je o.a. de temperatuur kunt checken. 

We stonden later op en daardoor is het al bijna twaalf uur als we onze douches nemen. We halen onze gewoonlijke salades op in Vienna en eten in de auto. Daarna rijden we naar Total Wine & More in Reston. Daar vindt Rick nog wat kerstbieren en ik mijn favoriete sauvignon blanc. 
Nu we toch in Reston zijn en dicht bij Ricks kantoor gaat hij daar even wat benodigdheden halen. Hij wil niet moeten betalen voor printerpapier e.d. Om het gebouw binnen te kunnen moest Rick aan zijn manager laten weten dat hij gezond is en zij moest dan toestemming geven. 

Terug thuis ga ik op zoek naar mijn dagelijkse zwartwit foto. Ik neem mijn lens bol naar buiten en probeer een aantal onderwerpen. Het wordt uiteindelijk onze "sneeuwpop". 
Dan is het tijd om de nieuwe jacuzzi uit te proberen. Het is maar net boven het vriespunt en er staat een venijnige wind. Het is dus zaak snel het water in te gaan. Ik zoek een straal op, die op het midden van mijn rug staat. Dat is het centrum van mijn pijnen en het voelt heel goed!

De wind staat echter op mijn hoofd en daardoor is het moeilijk warm te blijven. Na een half uur gaan we eruit en ik ren het huis in. Hoe warm ik het in de hot tub ook heb, zodra ik eruit ben heb ik het weer koud. Gelukkig is het maar een paar stappen het huis weer in. 
Na ons opgedroogd te hebben maken we ons klaar voor een happy hour op gepaste afstand met Lois en Jim. We maken wat snacks en doen beide verwarmers aan. Rick en ik zitten onder de elektrische en Lois en Jim onder de propaangas verwarmer. 

Lois en ik drinken thee en de mannen een biertje. Ik zit weer op mijn Lava Buns kussen en ben blij dat ik het warm heb gemaakt. Door de wind werken de verwarmers niet zo goed als zou moeten, maar we houden het toch nog een uur uit, want het is gezellig bijkletsen. 

Lois en ik krijgen het het eerst koud en manen de mannen hun tweede biertje wat sneller op te drinken. Dan nemen we afscheid en gaan ons opwarmen bij de open haard. Het was ondanks de harde wind best te doen zo en we nemen ons voor meer vrienden op die manier uit te nodigen. 
Voor ons is Indiaas eten altijd "comfort food" en we bestellen dit keer van een vrij nieuw restaurant in Vienna, Aditi. Ik heb een super lekkere kip consomme en de spinazie en mosterdbladeren met Indiase kaas paneer. Dit restaurant houden we erin, ook Ricks eten is voortreffelijk!

Vanavond kijken we de play offs Amerikaans voetbalwedstrijd tussen het Washington Football Team (voorheen de Redskins) en de Tampa Bay Buccaneers. Die laatsten hebben de legendarische Tom Brady als quarterback, dus het zou een groot wonder zijn als Washington wint. Toch wel weer leuk om weer eens een wedstrijd te kijken. Vroeger keek ik iedere zondag. 

Zondag

L'histoire ce repete en ondanks de warmere pyjama en sokken heb ik het nog heel koud gehad. Rick ook en geen wonder, het is tien graden in onze kamer. Daar is ons dekbed niet warm genoeg voor. We gaan nu proberen hoe het is als we de slaapkamer deur openhouden. Ik heb ook gelijk een extra deken besteld, want dit is funest voor mijn spieren. 

Als ik opsta voel ik me dan ook alsof ik griep heb met alle spierpijn. Het is zo'n andere pijn dan na het sporten. Ik ben door en door koud en beneden doe ik de open haard aan en ga daarvoor liggen tot ik het warm genoeg heb. 


Dik aangekleed rijden we vervolgens naar Starbucks. De stoelverwarming gaat ook aan en dan voel ik me eindelijk heel behaaglijk. De koffie en dubbel gebakken egg bites doen me ook goed. 

Het is na negenen dus we rijden naar de markt in het Mosaic District. Daar staat een bord dat de uren veranderd zijn en de markt gaat nu om tien uur pas open. Dan moeten we nog meer dan een half uur wachten en dat willen we zeker niet buiten in de kou doen!

We rijden dan maar naar de dichtstbijzijnde Aldi en kijken daar wat rond. Gek genoeg kan ik hier nooit iets van mijn gading vinden. Intussen is de markt geopend en haal ik mijn gewoonlijke paddestoelen en groentesappen op. Bij de eierboer kopen we nog een dozijn eieren en gaan dan huiswaarts.




Daar doe ik een uur op de plaats hardlopen en Rick gaat in Nottoway Park hier vlakbij wandelen. Ik zou meegaan als er niet weer zo'n nare wind zou zijn. Daarna maken we ons klaar om boodschappen te gaan doen. 

Eerst halen we lunch in The Boro. Voor mij de kleurrijke poke bowl van Poki DC en Rick haalt kabobs van Tasty Kabob. De grote Whole Foods is hier tegenover en we gaan daar onze inkopen doen. Het is een enorme winkel, waardoor het flink zoeken is naar sommige dingen, maar we vinden alles wat we nodig hebben. 

Na de boodschappen weggelegd te hebben maken we ons klaar om in de hot tub te gaan. Gisteren ontdekten we dat er ook twee fonteinen inzitten. De wind is gaan liggen en we bubbelen een uurtje. Rick heeft de elektrische verwarmer neergezet, waardoor het ook niet zo koud is als we eruit gaan. Ideaal, zo!

Eenmaal weer droog gaan we even in de bar football kijken. Ik heb niet zo'n interesse in deze teams, dus ik ga al gauw naar boven. Daar steek ik de kaarsen en lichtjes aan en zoek mijn luie stoel op. Ik kijk de nieuwste afleveringen van Nieuwe Boeren, blijft een leuke serie. 
 
Deze barverlichting vind ik het mooist, zo turquoise, doet me aan Aruba denken

Voor het avondeten trakteert Rick me op sashimi van Passion Fin. Hij vindt heel lief dat ik dat na een pijndag verdiend heb. Hijzelf haalt weer Indiaas, dit keer van Bansari. We laten het ons goed smaken.

En zo is het weekend alweer voorbij. Hopelijk blijft het rustig in dit land, want ik houd mijn hart vast met alle nieuwsberichten. Ik heb me voorgenomen om zodra we in rustiger vaarwater zijn mijn rondleidings routes weer eens te gaan lopen. Dat betreffende kreeg ik vandaag de eerste aanvraag van dit jaar. Het is voor september, dus wie weet kan het doorgang vinden. 

4 reacties:

Petr@ zei

Wat vervelend om.het zo koud te hebben's nachts. Ik hoop dat je een oplossing vind. Zelf heb ik het juist heel warm, ondanks een open raam en mijn zomer dekbed. Ook niet altijd prettig maar beter dan koud.

Fijn dat de hottub goed werkt. Lekker van genieten deze winter.

babarage zei

Heerlijk zo’n hot tub. Ik droom er oom wel eens van maar vrees dat ik het in de praktijk niet genoeg zou gebruiken.

Overigens. Je zegt ergens “nadat we ons opgedroogd hebben”. Ik moest er even over nadenken want dat klonk raar. Mijn conclusie is dat opdrogen iets is dat natuurlijk gaat, het is nat en het droogt op. Als je actief droogt dan is het afdrogen. Ik geloof dat je ooit ergens zei dat je verbeteringen fijn vindt dus vandaar dat ik het zeg. En ook omdat ik het interessant vond om te bedenken wat nou het verschil kon zijn.

Anja zei

Heerlijk om in de jacuzzi te genieten! Bij ons in Reston was het in de winter ook zo heel erg koud in de slaapkamer en badkamer.
Had je er in de vorige winters geen last van?
Hopelijk vindt je een oplossing.

Petra zei

@Petra - Ik heb het meestal ook snel warm, gek genoeg. Daarom zie ik een elektrische deken niet zitten, maar dit was wel erg koud!

@Babarage - Inderdaad, heel fijn dat je me dit even liet weten. Soms vind ik de juiste woorden niet, het klonk me al vreemd in de oren. Ik zoek vaak even op het internet of ik het goed heb. Vooral nu ik heel weinig Nederlands spreek, merk ik dat ik onzeker word. Tijd dat ik weer heel veel rondleidingen ga hebben.

@Anja - Vorige winter wel, maar niet zo erg. Ik weet niet waarom.