Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 25, 2021

Over maandag

Weg is de zon, het is grijs en grauw bij het opstaan. Rick heeft mijn koffie al klaar staan en ik maak mijn lekker warme ontbijt. Sinds ik de paddestoelen, tomaten en ei als ontbijt eet zie ik echt naar deze maaltijd uit. 

Naast mijn daglichtlamp eet ik, terwijl Rick zijn douche neemt. Dan gaan we Vienna in. We halen onze koffies eerst en dan wat contant geld van de bank. Als laatste gaan we spullen voor ons avondeten kopen bij The Fresh Market. Er wordt vanmiddag winters weer verwacht en dan wil ik er niet op uit moeten. 

Als we langs de bloemen afdeling lopen zie ik dat ze heel mooie verse rozen hebben. Het zijn er twaalf voor $7,99, dus goedkoper dan tulpen. Ik ben dol op rozen en ik neem een boeket met gele, zalmkleurige en rode mee. 

Het bosje rode tulpen dat nu in de vaas staat is helemaal uitgebloeid. Maar zelfs zo vind ik ze prachtig. Ik neem er dus gauw wat foto's van voor ik ze weggooi. 




De tijd is nogal snel gegaan en ik heb maar tijd voor een kwart van mijn stappen voor ik naar Sharon moet voor personal training. Met dit weer heb ik altijd meer pijn. Sharon heeft eerst wat gewichtenoefeningen en daarna doen we weer Pilates. Dat rekken en strekken helpt en ook dat Sharon mijn rug en benen met haar deep tissue massage apparaten onder handen neemt. 

Met mijn rozen en lieve hond als uitzicht, maak ik mijn stappen thuis af. Als ik daarmee klaar ben is de ochtend voorbij. Rick heeft een super drukke dag en geen tijd om te lunchen (uiteindelijk doet hij dat pas om drie uur!). Ik haal een Subway salade, lekker veel groente. 

Na het eten komt er groot nieuws van Saskia. Ze is aangenomen voor een Masters programma. De universiteit is Loyola University in Baltimore. Ze gaat een Masters in Teaching in Science Education doen. Ze heeft er een $2000 beurs bij gekregen. We zijn zo blij voor haar en trotse ouders! 

Saskia is helemaal klaar om verder te gaan met haar leven te bouwen. Het afgelopen jaar was heel moeilijk voor haar. Niet alleen vanwege de breuk met Justin, maar ook omdat er geen werkgelegenheid was (en is) voor scheikundigen. Er is altijd behoefte aan leraren, vooral voor de exacte wetenschappen. Dit Masters gaat haar dus zeker een carriere bezorgen.  

Voor mij wordt het een rustige middag. Ik heb niet veel energie en check Pinterest en speel wat spelletjes op mijn telefoon. Ik besteed een goede twee uur aan de puzzel en kom daar een heel eind mee. Hopelijk kunnen we hem voor we op vakantie gaan afmaken. 
Orion overziet zijn domein

Als Rick klaar is met zijn werk rijden we naar Chantilly om bij Total Wine & More wijn en bier voor onze vakantie te halen. Orion gaat voor de verandering eens mee. Ook voor hem eens een ander uitzicht. 

Onderweg krijg ik een telefoontje van Lydia, degene, die de Vienna VA Foodies groep oprichtte en nu alle liefdadigheidsprojecten coordineert. Ze heeft de wijnbedels, die ik voor haar maakte en bij haar ouders bracht, eindelijk kunnen zien en is er heel blij mee. 

Ze geeft me zoveel complimenten over mijn deelname aan de groep en liefdadigheidsorganisatie dat ik er van ga blozen! Toch is het leuk om zo gewaardeerd te worden. Het is dan ook een heel leuke groep om lid van te zijn. Na de pandemie hoop ik er een heel aantal mensen van in persoon te ontmoeten. 

Het plenst inmiddels en op de terugweg gaat dat over in ijsregen. Het is maar goed dat we niet later gegaan zijn, want de oprit is spekglad van een laagje ijs als we thuiskomen. Het moet vanavond ook nog gaan sneeuwen, maar of we daar morgenochtend nog wat van zullen zien is de vraag. (Bij het publiceren van dit blog sneeuwt het inderdaad.)

Voor het avondeten hebben we garnalen cakejes met spinazie en bloemkool tots. Het is makkelijk, maar erg smakelijk. Die cakejes zijn iedere keer weer verrukkelijk. 

Vandaag las ik over de rellen in Nederlandse steden. Je vraagt je af of de hele wereld gek is geworden. Er blijven voorlopig duizenden militairen in Washington, want de dreiging is nog niet geweken. Ik vind het vreselijk, maar veiligheid boven alles, zullen we maar denken.  

12 reacties:

Anoniem zei

Wat een fijn nieuws voor Saskia. Onze dochter heeft inmiddels lang geleden haar exchange programm in Loyola gedaan. Wij zijn er toen geweest. Hele fijne omgeving.
Die rellen hier zijn echt te triest voor woorden. Heeft niets met demonstreren te maken.
Fijne dinsdag, Bea

Sonja zei

Geweldig nieuws voor Saskia en voor jullie. Bizar dat scheikundigen het zo lastig hebben op de arbeidsmarkt. De foto's van Orion, tussen de rozen en his lordship zijn domein overziend, zijn erg mooi.
De rellen hier zijn afschuwelijk, vandalisme, plunderingen, geweld enz. het is ons land niet meer.

Petr@ zei

Die rellen zijn inderdaad vreselijk. Ik word er heel verdrietig van!

Wat een fijn nieuws voor Saskia! Dezelfde opleiding als mijn zoon doet.
Wanneer gaat ze beginnen?

Anja L. zei

Wat een geweldig nieuws voor Saskia, en ik snap dat jullie trots zijn. Dat wordt weer een kind helpen verhuizen.
Grappig dat de rozen goedkoper zijn dan tulpen.

Die rellen hier zijn echt verschrikkelijk, en het is echt niet alleen de jeugd die dat doet. Er lopen genoeg volwassenen bij. Wat denken ze nou zo te bereiken? Ik snap de mensen gewoon niet meer en wordt hier echt moedeloos van.

Monique Tijmes zei

Fijn dat Saskia zo’n mooie uitdaging heeft! Gefeliciteerd! Tja, Nederland ...zo triest.

Tineke zei

Gefeliciteerd met de master opleiding voor Saskia, fijn voor haar en woont ze dan ook dichter bij Katja? Ze geeft momenteel toch ook les ?
Wij zitten ook prachtig in de bloemen, vierden (bescheiden); over verschillende dagen, onze huwelijksdag en gaan zeker 2 weken van de bloemenpracht genieten.
Bizar de relschoppers, jammer dat ouders/vrienden ze daar niet van af kunnen houden.
Gaan lekker erwtensoep maken, goed weer voor winterkost.

Anja zei

Wat een geweldig nieuws voor Saskia!
Ja die rellen....vreselijk, dat heeft niets meer met protesteren te maken.
Tuig van het laagste niveau!!

Anoniem zei

Wat een ontzettend goed nieuws voor Saskia. Ik word erg verdrietig van wat er de laatste dagen in Nederland gebeurt. Dit heeft niets te maken met demonstreren, maar met moedwillig plunderen en rellen. En dat daar dan ook nog ziekenhuizen doelwit van zijn. In wat voor wereld leven we toch....... Ik hoop zo dat het zowel in NL als bij jullie snel weer rustiger wordt, daar zijn we zo aan toe....... Groetjes, Maria

Marion2 zei

Wat een mooi nieuws van Saskia! Geweldig dat dit gelukt is, zo krijgt ze een
goede toekomst. Baltimore is, denk ik, ook niet zo ver weg van jullie?

Ik schaam me dood voor hoe het er hier momenteel aan toegaat. Persoonlijk ken ik
niemand die zich niet aan de regels houdt en ik weet niet wat dit voor mensen
zijn. Voetbalhooligans o.a. heb ik gehoord. Tuig van de richel in ieder geval.
Het irriteert me enorm dat er over alles gediscussieerd moet worden, begrip
opgebracht moet worden en dat er niet keihard ingegrepen wordt. Het schijnt
overigens ook in andere Europese landen aan de hand te zijn.

TOG zei

Heel fijn voor Saskia! Ik wens haar veel success.

Becs zei

Prachtig nieuws voor Saskia en ik kan me voorstellen dat jullie trotse ouders zijn!

Petra zei

@Allemaal - Dank jullie wel voor de leuke reacties op Saskia's nieuws. Het is zo fijn dat ze nu verder kan!

@Petra - Het begint ergens in de zomer.

@Tineke - Ja, dan woont ze tussen Katja en ons in. Ook dichter bij ons, trouwens. Helaas is het les geven uitgesteld, omdat er te weinig vaccins zijn.