Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 22, 2021

Over Saskia weer even thuis

Rick komt net boven als ik op het punt sta naar beneden te gaan. Hij is vroeg vandaag. Ik maak mijn ontbijt van de overgebleven paddestoelen en tomaten. Het is altijd precies genoeg voor vijf ontbijten, perfect.

Tegen de tijd dat ik klaar ben, is Rick ook weer beneden. Dit keer gaan we wel naar de Starbucks in Vienna. We verwachtten nog dat iemand iets zou zeggen over de niet opgehaalde koffies van gisteren, maar dat is niet het geval. 

Rick gaat aan het werk en ik aan mijn stappen. Orion heeft dan een routine. Eerst gaat hij me een tijdje aan staan staren en, als ik dat te lang negeer, komt er een irritant piepje bij. Tijd voor een botje en dan is hij weer rustig.
Gisteren heb ik een handje vol pinda's neergelegd voor de eekhoorns. Tot mijn verbazing hebben ze die de hele dag met rust gelaten. Nu heeft eentje ze gevonden en maakt er korte metten mee. 
Net voor elven gaat de deurbel en komt Riekje haar Nederlandse wijnbedels ophalen. Ze heeft een stuk kaas mee voor ons, heerlijk! Dat gaat mee naar Florida volgende week.

Rick moet om twaalf uur aan een conference call deelnemen. We halen onze lunches dus vroeg. Rick zoals bijna altijd van Cava en ik besluit het ernaast gelegen Chopt weer eens te proberen. Ik krijg een bak met boerenkool, regenboogworteltjes, palmharten, tomaat en komkommer salade en garnalen mee. 

Het is allemaal heel fijn door elkaar gehakt. Het smaakt goed, rauwe boerenkool heeft een beetje een notenachtige smaak. Deze salade is echter twee keer zo duur als die van Subway en daarvoor heb ik liever twee Subway salades. 

Een derde setje Nederlandse wijnbedels ga ik naar een Facebook vriendin in Georgia sturen. Bij het postkantoor is de machine open en nu ik weet wat ik moet doen is de postzegel in een paar minuten geprint. Nu maar hopen dat het niet zoals onze kerstkaarten meer dan een maand onderweg gaat zijn. Een heel aantal mensen kregen onze op 14 december afgestempelde kaart de afgelopen week!

Nu ik toch in Vienna ben ga ik een wandeling door het centrum maken. Mijn bal is mee en ik maak er een aantal foto's mee. Ik merk dat ik tijdens deze pandemie ons stadje veel meer ben gaan waarderen. Er zijn ook veel mooie plekjes, leuke winkeltjes en cafe's. Daarvoor hoef ik niet naar de grote stad.



Dan loop ik via het W&OD pad naar Maple Avenue. Ik wil al een hele tijd eens gaan kijken wat Pear Tree Cottage heeft. Ik hoor van mensen dat ze daar leuke dingen vinden. Dat valt mij tegen, maar nu ben ik er eindelijk eens binnen geweest. 




Een andere winkel, die me al heel lang aangeraden is, is Just Like New. Ik ben nooit zo dol op tweedehandswinkels, maar dit is een verrassende uitzondering. Ze hebben mooie en unieke dingen. 

Tot mijn genoegen zie ik als eerste de magneet met het inmiddels bij vrijwel elk huis in Vienna staande Rustic Heart. Daarvan gaat er een mee en hij zit inmiddels op mijn auto. 

Dan valt mijn oog op een ketting waar ik spontaan verliefd op word. Er staat geen prijs bij en kijkend naar de andere prijzen vrees ik dat ik hem te duur ga vinden. Tot mijn verbazing blijkt hij echter maar $39 te kosten. De eigenaresse van de winkel zegt dat ze hem al een tijdje heeft en me daarom zo'n goede prijs kan geven. Die is dus echt voor mij bedoeld. 

Nog verder rondneuzend kom ik ook nog een mooi turquoise paar oorbellen tegen. Hier ga ik vaker heen. Ze hebben ook interessante kleding, al zie ik daar niets van mijn gade. 
Als ik thuiskom, komt Saskia ook net aanrijden. Een van haar vriendinnen is dit weekend jarig, dus ze komt gezellig even hier zijn. 

Zodra Rick klaar is met werken bestellen we eten. Rick en ik van Istanbul Blue en Saskia van het er vlakbij gelegen Sunflower. Het is gezellig zo met zijn drietjes eten!

En dan is het weer weekend na een veelbewogen week. Allemaal een heel fijne zaterdag en zondag gewenst!

5 reacties:

Marion2 zei

Wat een sfeervolle, authentieke winkeltjes! Onderhand is het bijzonder om te lezen
dat je kunt winkelen of naar de kapper gaan. Dat is er hier al een tijdje niet
meer bij en ik mis het wel.
Wat is de betekenis van een Rustic Heart?

Sally zei

I.d.d. leuke ketting zeg en voor een mooi prijsje. Leuk gescoord dus. En gezellig dat Saskia weer even thuis is. Fijn weekend

Anja L. zei

Grappig dat je nu beter naar je directe omgeving kijkt hè.
Toevallig kreeg ik vanochtend een mail dat het Genesis concert weer verzet is, nu naar oktober. Ik ben benieuwd!
Fijn weekend.

Anja zei

Gezellig dat Saskia thuis is, geniet ervan!
Mooie foto's met je bol! Mijn bol gaat ook altijd mee tijdens een wandeling.
Wandelen, fietsen, fotograferen dat kunnen we zonder problemen en op 1,5 afstand goed doen.
Fijne zondag!

Petra zei

@Marion - Het is een bordje met een open hart dat de vrijgevigheid van de bewoners van Vienna symboliseert. Wij hebben er al een tijdje een. De bijdragen gaan naar dezelfde liefdadigheidsorganisatie als de opbrengsten van mijn wijnbedels. Het is een heel vrolijk gezicht al die hartjes overal.

@Sally - Dat was zo'n ketting, die ik gewoon moest hebben.

@Anja - Het is alsof de wereld zijn adem inhoudt tot "alles" weer kan.

@Anja - Heel leuk, die bollenfoto's, altijd weer een ander perspectief.