Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 24, 2021

Over een rustig weekend

Zaterdag

Het is ijzig koud met een snijdende wind, dus ik blijf nog even van mijn warme bed genieten. Hoe Rick ook in het weekend zo vroeg opstaat is me een raadsel. 

Als ik eenmaal beneden ben en Rick zijn thee opheeft, gaan we op weg naar Vienna. We halen zoals vrijwel iedere zaterdag ontbijt van Starbucks. Daar hebben ze nieuwe egg bites met boerenkool en portabello paddestoelen, waar ik heel nieuwsgierig naar ben. Die worden het voortaan, zo lekker!

Terwijl we naar de glasbak rijden begint het wat te sneeuwen. Helaas niet hard genoeg om te blijven liggen. Wij hebben hier een echte sneeuwdroogte (en mijn broer en zus verder naar het noorden ook). We hebben deze winter nog maar een klein laagje gehad. 

We halen nog een acai bowl voor Saskia en keren dan huiswaarts. Saskia is ontbijt naar haar jarige vriendin gaan brengen, maar komt tegelijkertijd met ons terug. 
Rick gaat een wandeling in Vienna maken, maar het vriest en de wind gaat door merg en been. Ik blijf dus thuis en doe mijn cardio binnen. Tegen elven zijn Kai en Katja ook van de partij en gaan we een paar spelletjes Jackbox spelen. Rick heeft de nieuwste spelletjes gekocht en een aantal daarvan zijn weer heel leuk. 
Voor we het weten is het lunchtijd, of in Kai's geval tijd voor het avondeten. We nemen afscheid en dan halen we een lekker warme lunch van Noodles & Company. Het is werkelijk niet uit te houden buiten, zo koud! De zucchini noedels met kaas, spinazie, tomaat en champignon smaken zeer goed. 

Saskia gaat logeren bij haar jarige vriendin en Rick en ik buigen ons weer over de puzzel. Ik kan niet wachten tot hij klaar is, want de stukjes passen zo slecht en daarom gaan ze telkens uit elkaar. Het is onze eer te na hem niet af te maken, maar ik hoop dat de volgende niet van dun papier is gemaakt!

Rick gaat nog even in de hot tub zitten, maar met deze stormachtige wind is het mij te koud. Ik heb een verslavend nieuw spelletje gevonden, Two Dots. Dat speel ik in mijn luie stoel met de kaarsen en de open haard aan. Behaaglijk warm. Als Rick weer bovenkomt, beaamt hij dat het inderdaad te koud zou zijn geweest voor mij (hij krijgt het veel sneller warm dan ik). 

Voor het avondeten hebben we, zoals zo vaak op koude dagen, zin in Indiaas eten. Rick haalt het op van Aditi Gourmet. Hij zegt dat ze iedere keer zo dankbaar zijn dat we er bestellen. Zoveel restaurants hebben het heel moeilijk op het moment. 

Hun kip consomme is een van de lekkerste soepen, die ik ooit heb gegeten. De saag paneer, spinazie en mosterdbladeren met Indiase kaas, blijft mijn favoriete Indiase gerecht. Hier maken ze het het best van de Indiase restaurants in onze buurt. 

Na de laatste aflevering van Nieuwe Boeren te hebben gekeken, zie ik onderaan Doe Alsof Je Thuis Bent aangeraden. Wat een leuke serie is dat ook. Bijzondere levenswijzes en huizen in Nederland, het is interessant. 

Zondag

Alweer vriest het dat het kraakt, maar gelukkig wordt onze slaapkamer niet meer zo heel koud nu we de deur open houden. We hebben beiden goed geslapen en zijn vrij vroeg op voor ons doen in het weekend.

Dat betekent dat we ook eerder dan gewoonlijk bij Starbucks zijn. Heel ongewoon zijn wij de enigen in de drive thru. Zo kunnen we ook even een praatje maken met Nick, want nu houden we niemand op. 

We spelen wat Pokemon Go op de terugweg, maar willen eigenlijk eerst onze stappen bijeen krijgen voor we naar de markt gaan. We doen hetzelfde als gisteren, Rick gaat buiten wandelen, ik loop binnen op de plaats hard. Zo krijg ik mijn stappen ook veel sneller bij elkaar. 

Als we beiden klaar zijn gaan we de overgebleven kerstspullen binnen opruimen. Dat zijn het kleine boompje voor, een grote krans, die aan het raam van de foyer hangt, en Mickey en Minnie in een arreslee. Dit is het langst ooit dat we een kerstboom hadden staan! Deze is supermakkelijk op te ruimen, dus lang duurt het allemaal niet. 

Gisteren belde mijn Canadese broer toen we met de kinderen aan het spelen waren. Ik bel hem via de Echo Show terug en met zijn vieren, Ana Maria en Rick zijn er ook bij, praten we gezellig bij. Het is zo vreemd dat we op zich naar elkaar toe kunnen rijden, maar de grens niet over zouden komen. Zij benijden ons dan ook dat we naar Florida kunnen rijden. 

Intussen is Saskia terug van haar logeerpartij en pakt in om terug naar Richmond te gaan. Een kort bezoekje dus, maar het was fijn haar weer even te zien. 
Ik vind tulpen ook heel mooi als ze bijna uitgebloeid zijn 

Dan is het tijd om naar de markt te gaan. Eigenlijk heb ik een hekel aan mutsen, maar ik heb er nu een, die superzacht en warm is en heerlijk zit. Er kwam ook een bijpassende col bij, die mijn nek warm houdt. Met de groentesappen, paddestoelen en dit keer ook eieren lopen we de markt weer uit. 



Reflecties in een gebouw, mijn zwartwit foto van vandaag

Nu we toch op pad zijn besluit ik mijn punten van Roll Play te gaan gebruiken. Ik heb er genoeg voor een gratis pho. Rick haalt kabobs van een van zijn favoriete restaurants. Het is lekker met dit koude weer. 
Na het eten vertrekt Rick naar de basement. Hij is bezig de dia's van zijn vader te digitaliseren. Dat is een project dat jaren gaat duren. Rick kijkt intussen naar de American Football playoffs. Ik heb niets met de overgebleven teams, dus zoals meestal interesseert het me niets wie de Super Bowl gaat winnen.

Mijn luie middag bestaat uit Two Dots spelen en verder puzzelen aan de nationale parken puzzel. Met dat laatste komt Rick me ook helpen. Het zou zo'n leuke puzzel zijn als de stukjes aan elkaar zouden blijven zitten.

Het is vandaag vrijwel windstil en hoewel het maar net boven het vriespunt is, wil ik wel graag de hot tub in. Met een gemberbier voor mij en een diet Coke voor Rick bubbelen we zo'n drie kwartier. Ik ben zo blij met dit ding, het doet wonders voor mijn spieren!
Rick gaat verder met football kijken en komt niet veel later verkondigen dat Tom Brady naar zijn tiende Super Bowl zal gaan. Ik zou blij voor hem moeten zijn, maar ik heb een hekel aan die man. Ik hoop dat hij een formidabele tegenstander gaat krijgen. 

We bestellen Thais als avondeten. Ik doe het met voorafjes, sate, dumplings en knapperige boerenkool salade. Natta Thai is altijd voortreffelijk en het is weer smullen geblazen. 

Terwijl Rick naar de tweede football wedstrijd kijkt, kijk ik weer wat aflerveringen van Doe Alsof Je Thuis Bent. Het weekend is zoals altijd voorbij gevlogen! Hopelijk zijn we volgend weekend in Florida. Allemaal een heel fijne week gewenst!
 

12 reacties:

Marion2 zei

Leuke muts heb je! De zwart-wit foto vind ik erg geslaagd. Als je niet weet wat het is, is het moeilijk raden.

Ik kan je ook nog De wereld van de Chinezen op NPO van Ruben Terlou aanraden. Hij heeft geneeskunde gestudeerd , in China gewoond en spreekt vloeiend Chinees. Deze serie gaat over de nieuwe Zijderoute en expansiedrift van de Chinezen. Ik wist het wel, maar het is verontrustend.

Anoniem zei

Leuk blog en wat grappig dat jullie lang hebben genoten van de kerstversieringen.
Goede tip van Marion2 om het programma ‘De wereld van de Chinezen’ te bekijken. Wij volgen het ook, de expansiedrift wordt goed weergegeven!
Groetje van Henny Breedijk-Leget.

Anja L. zei

Wat vervelend dat die puzzelstukjes zo slecht blijven zitten. Knap dat jullie hem afmaken hoor, ik was afgehaakt.
Wat het reizen betreft boffen jullie dat jullie in zo'n groot land wonen. Je kunt in hetzelfde land blijven en toch een heel ander klimaat opzoeken.
Het blijft apart dat de dagen zo snel gaan ondanks dat je weinig speciale dingen kunt doen. Het is alweer bijna Februari!
Gezellig dat Saskia even geweest is, ook al was ze weinig thuis. Je ziet haar in ieder geval even.
Fijne maandag!

Petr@ zei

Gezellig dat Saskia even langs is geweest. En wat leuk dat jullie af en toe met alle kinderen spelletjes doen. Zo hou je toch leuk contact samen.

Heerlijk om naar Florida te gaan. Even wat warmte meepakken in de winter. Dat wordt genieten!

Jort & Suus - On the road zei

Ik vind Brady ook vreselijk. Ik baalde dat hij Drew Brees heeft verslagen 🙈.
Maar volgens mij is Mahomes een goede tegenstander. Hij heeft stiekem mijn voorkeur.

Ik ben ook heerlijk aan het puzzelen. Dit keer een Disney puzzel.
Ik moet hem altijd afdekken dus heb nu zo'n mat besteld.

Heerlijk vooruitzicht, Florida! Stiekem een beetje jaloers 😘

Anja zei

Jammer dat de puzzelstukjes zo slecht blijven zitten.
Wij zijn ook met een puzzel bezig, een puzzel met veel bomen en groene blaadjes.
Super moeilijk maar ook verslavend.
Wat een heerlijk vooruitzicht om naar Florida te gaan.
Over 9 weken kunnen wij naar "onze nieuwe camping", hopelijk gooit corona geen roet in het eten.
Fijne week!

Petra zei

@Marion - Dank.voor de tip!

Petra zei

@Henny - ja, de lichtjes van de kerstboom zijn zo gezellig.

Petra zei

@Anja - ik had het opgegeven als het een ander onderwerp was.

Petra zei

@Petra - ik ben echt blij dat Florida te berijden is.

Petra zei

@Suus - ik ben blij dat ee geen katten hebben, zo hoef ik het niet af te dekken

Petra zei

@Anja - ik denk niet dat ik geduld zou hebben voor zo'n moeilijke puzzel, petje af!