Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, januari 13, 2021

Over woensdag

Doordat ik gisteravond last van mijn maag had, viel ik laat in slaap. Daardoor word ik pas wakker als Rick om tien voor half negen zijn hand op mijn been legt. Hij is al klaar om te gaan douchen. 

Terwijl hij dat doet ga ik naar beneden en doe mijn lichttherapie. Ik heb besloten vandaag lui te zijn en mijn ontbijt bij Starbucks te halen. Dat doen we en de egg bites smaken me goed. Gelukkig is mijn maag weer de oude. 

Rick gaat aan het werk en ik aan mijn stappen. Intussen zeurt Orion zoals iedere dag om een botje. Volgens Rick verwen ik hem door er een te geven, maar anders word ik gek van het gepiep. Orion heeft een heel hoog piepje dat niet te negeren valt. 

In ieder geval houdt het botje Orion koest en zonder verdere onderbrekingen doe ik mijn uur cardio. Dan is het tijd voor mijn breinspelletjes. Vooral naar de dagelijkse vijf spelletjes van Elevate kijk ik iedere dag weer uit. Ik leer er telkens meer Engelstalige woorden. 

Vandaag is het wel virtuele lunch met Judith tijd. Ik haal mijn steak and cheese salade van Subway en ga in de bar zitten. Op de achtergrond heb ik het debat over de tweede Impeachment van Trump aan. Sommige Republikeinen houden hem nog steeds de hand boven het hoofd, onbegrijpelijk!

De lunch wordt natuurlijk weer erg gezellig en als ik mijn salade op heb, ga ik buiten in de zon zitten. Judith moet om twee uur weer aan het werk en ik blijf buiten. Het schattige katertje van de overburen, Froggy, komt me gezelschap houden. 

Tegen drieen komt Rick naar buiten en verkondigt dat hij zichzelf op een Super Big Gulp van 7 Eleven gaat trakteren. Bij wijze van uitzondering heb ik ook wel zin in diet Coke. Voor mij de gewone Big Gulp, maar dat is nog een teil vol, die ik niet helemaal opdrink. Hoe Rick zo'n plas diet Mountain Dew naar binnen kan werken is me een raadsel. 

Mijn zwart wit foto van vandaag is de lange schaduwen van onze sneeuwpop, basketbalnet en mijzelf. Ik vind het net of we basketbal spelen. Alleen de bal ontbreekt. 
Als de zon achter de bomen verdwijnt wordt het voor te koel. Ik laat mijn plan om wat wijnbedels te maken varen en kleed me in bikini voor de hot tub. Ik zet de verwarmer aan en kan eindelijk zelf de deksel van de jacuzzi doen. 

Wat heerlijk om dit nu gewoon aan het einde van de middag te kunnen doen! Na een half uur bubbelen heb ik het heel warm en ga terug naar binnen. 
Daar maak ik een mocktail met alcohol vrije "gin" en bloody Mary mix. Het smaakt als een echte martini en is het perfecte drankje voor het avondeten. 

Dat laatste worden crabcakes met bloemkoolpuree en asperges. Als het zulk mooi weer is is het bijna als vakantie. Ik voel me dan lichamelijk ook zoveel beter. 

Nu Trump voor de tweede keer impeached is, hoop ik dat hij in de Senaat veroordeeld zal worden. Dan kan hij nooit meer een politiek ambt bekleden. In ieder geval is dit zijn laatste woensdagnacht in het Witte Huis. 
 

4 reacties:

Anja L. zei

Wat heerlijk om aan het einde van de middag lekker in de hot tub te kunnen stappen.
Cooper heeft mij ook getrained hoor, iedere keer dat ik de kamer uitloop gaat hij tegen een kastje staan waar de snoepjes liggen, dan steekt hij een pootje uit en kijkt mij aanπŸ˜‚πŸ˜‚. En natuurlijk heeft hij succes.
Fijne woensdag.

Anoniem zei

Wat een heerlijke foto weer van Orion. Cathy heeft er sinds een week een hondje bij. Dat is dus nummer 5. Louter toeval hoor. Ze hoorde een vreemd geluid in de tuin en toen ze ging kijken zat daar in het kleine gangetje bij de fruitbomen een puppy. Een of andere idioot die het schijnbaar normaal vindt zijn hond bij een ander in de tuin te dumpen.
En als je dan dit schattige hondje ontdekt dan kan je het niet over je hart verkrijgen om die naar het asiel te brengen. Waar een onzekere toekomst wacht.
Nee Cathy en Cees zijn dierenliefhebbers en dit hondje kan er wel bij.
Ze noemen haar Abby ( gevonden in een gangetje abbey ) vandaar deze naam. Direct een afspraak met de dierenarts gemaakt want je moet toch weten of alles wel in orde is. Ze is gezond, is goed doorvoed maar was wel utgedroogd. Ze drinkt sloten water. En zit onder de wormen dus gelijk aan een wormenkuur. De dierenarts denkt dat ze een terrier-mix is, kan
net zo goed een min pin zijn. Ze is 8 weken oud en de tijd zal het leren hoe ze verder groeit.
Is weer iets om naar uit te kijken!!
Groetjes Wil

Petr@ zei

Ik hoop ook dat Trump veroordeeld wordt, zodat hij nooit meer een gooi kan doen voor het presidentschap.
Gisteren was de Amerikaanse ambassadeur bij Jinek, zoals wel vaker. Dit was echter de eerste keer dat ik hem sympathiek over vond komen. Wel nog steeds voorzichtig in zijn uitspraken maar hij gaf wel aan dat hij over een week dingen anders zou zeggen of dingen zou zeggen die hij nu nog niet kan. Hij zal nog steeds niet anti Trump zijn maar staat duidelijk niet meer 100% achter hem.

Fijn dat je even hebt kunnen bubbelen in de hottub.

Petra zei

@Anja - Zo'n zeurend beest is net als een kind, op een gegeven moment is het beter voor de gemoedsrust om gewoon maar een zoethoudertje te geven.

@Wil - Ach, wat een lieverds zijn Cathy en Cees! Leuk zo'n nieuwe puppy. Jammer genoeg zou Orion dat niet toestaan.

@Petra - Die Hoekstra is er een die met alle winden meewaait. Mijn schoonvader vond hem een vreselijke man.