Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 03, 2021

Over het eerste weekend van het jaar

Zaterdag

Het is mooi weer vandaag en dat maakt het opstaan ook gelijk makkelijker. We zijn er voor half negen uit en gaan na Orions wandeling meteen naar Starbucks. Daar vraag ik mijn egg white egg bites dubbel gebakken, want anders is het zo'n kleffe hap. Kapperig zijn ze veel lekkerder. Voor Saskia halen we een acai bowl van South Block. 

We hebben besloten vandaag de boom en andere kerstspullen binnen op te ruimen. Het kleine nepboompje voor laten we tot 20 januari staan. Dan is hopelijk de inauguratie van Joe Biden en kunnen we het Trump tijdperk gedag zeggen. 

Onze concolor spar heeft sinds 22 november gestaan en dat is wel te zien aan de hoeveelheid naalden, die er nu uit vallen. Hij deed het goed tot Kerst en daarna vond hij het kennelijk welletjes geweest. 

Rick haalt alle versieringen eruit, terwijl ik mijn stappen bijeen krijg. Dan dragen we de boom op een laken naar buiten. Gelukkig heeft Rick een industriele stofzuiger, die de meeste naalden met gemak opzuigt. Ik haal de gewone stofzuiger door de foyer en keuken en dan is het huis bijna naaldvrij. 


Volgende karwei is de sokken, trapversieringen en ander spullen in zakken te doen. Dat neemt ook een goed uur in beslag. Ik haal de zak met winterspullen naar beneden en zet de verscheidene sneeuwpoppen neer. Wat ziet het er opeens strak en opgeruimd uit!

Voor onze lunch vullen we bordjes met overblijfselen van de salades en brunch hapjes. Tot mijn genoegen zijn de salades bijna op. Ik was bang om daar veel van weg te moeten gooien. Sowieso is er weinig over, Rick en ik hebben de hoeveelheden goed ingeschat. 

Het is zulk lekker weer dus ik ga even buiten in de zon zitten. Mr. Cat, de oude kater van de mensen aan de overkant van de straat, komt me even gezelschap houden. Zoals een echte kat wil hij geaaid worden tot hij er genoeg van heeft en loopt dan weg. 

Het januari thema "Zwart wit" vind ik altijd erg leuk en ik probeer eens wat met mijn glazen bol en ons vlinderbankje. Die bollen maken foto's anders en dat vind ik een uitdaging. Ik kan niet wachten tot er weer kleur in de natuur komt, zoveel mogelijkheden.


Gisteren had ik geen trek in dessert, veel te veel andere dingen gegeten. Vanmiddag heb ik er enorme zin in. Ik haal de chocolade cup met donkere chocolade mousse en bessen uit de ijskast met de bedoeling de helft ervan te eten. 

Nou, dat lukt niet, het is zo ontzettend lekker! Voor ik het weet is het op, onbeschrijfelijk verrukkelijk was het. Dat zeg ik niet vaak over een dessert, maar de mousse was niet te zoet en de vruchten maakten het helemaal een ideale combinatie.
We willen alle drie de film "Soul" graag zien en gaan naar ons theatertje. We houden altijd van Pixar/Disney films en deze stelt ook niet teleur. Wij vinden het verhaal erg goed. Er is wat kritiek dat het moeilijk te volgen of saai zou zijn voor kinderen. Dat vinden wij niet, maar zijn dan ook geen kinderen. 

Als we weer boven water komen is het etenstijd. Saskia heeft nog wat over van haar lunch en Rick en ik bestellen taco's in slabladeren van BarTaco. Die zijn altijd zo smakelijk en de slabladeren vind ik lekkerder dan tortilla's. 

Vanavond doen we ieder ons eigen ding. Ik kijk naar de eerste aflevering van Nieuwe Boeren en een paar afleveringen van Heel Holland Bakt. 

Zondag

Een druilerige ochtend zorgt ervoor dat we wat langer blijven liggen dan gewoonlijk. Toch zijn we nog voor negenen op weg naar Starbucks. In de app kan ik niet aangeven dat ik de egg bites dubbel gebakken wil. Dat vragen we dus bij de drive thru. 

Zeker kan dat, is het antwoord. Het kan, maar kennelijk gebeurde het niet, want de egg bites, die ik overhandigd krijg, zijn nauwelijks gebakken. Ik ga daar toch iets van zeggen en krijg nieuwe, perfect bereide, mee. Voortaan bestellen we de egg bites niet meer via de app, maar als we bij de drive thru zijn. 

Saskia heeft om een smoothie van South Block gevraagd. Als we die hebben en op weg zijn naar de markt in het Mosaic District belt Saskia dat ze ook graag een bagel wil. Gelukkig staat er een kraampje met verse bagels op de markt. 

De markt wordt steeds kleiner, want veel verkopers zijn seizoensgebonden. Zo treffen we de verkoper met Saskia's favoriete kombucha vandaag niet. Wel staan mijn paddestoelen en groentesappen klaar. Daar kan ik de week weer mee door. 


Terwijl we daar op de markt lopen ziet Rick opeens het bord voor een nieuw restaurant. Nu is dat hier vrij gewoon, maar het soort restaurant maakt ons erg nieuwsgierig. Poffy "Poffertjes reimagined" staat er. Het is gebaseerd op een poffertjesrecept van de moeder van de eigenaresse, dat ze op interessante manieren aan hebben gepast. We zijn heel benieuwd!

Thuis doe ik mijn stappen en dan helpen we Saskia haar cadeautjes en katten in de auto doen. Rond het middaguur gaat zij terug naar Richmond. Ze is aangenomen als invalslerares bij een schooldistrict daar en zal morgen virtueel aan haar baan beginnen. 

Ook heeft Saskia zich aangemeld voor een master bij verschillende scholen en nu is het wachten op waar ze aan wordt genomen. Hopelijk voor haar zijn dit de laatste maanden in Richmond. Ze wil dolgraag verhuizen en opnieuw beginnen. 

Rick maakt nog een laatste bordje Nieuwjaarsoverblijfselen als lunch, maar ik heb zin in iets warms. De Noodles & Company zoodles met kaas, spinazie, tomaat en champignons is precies goed. Er valt een miezerregen en is maar net boven het vriespunt. Wij hadden liever sneeuw gehad, maar ja. 

Na het eten ga ik iets artistieks bedenken voor mijn zwartwitte foto van vandaag. Ik besluit de inmiddels hard neerkomende regen te trotseren en de kleinste glazen bol op de oprit uit te proberen. Het resultaat is nog beter dan ik had gehoopt. 

Nu de boom weg is, mag de open haard aan. Op een dag als vandaag waar ik het maar niet warm krijg helemaal genieten. Orion komt gezellig bij mij liggen. De rust is weergekeerd nu Saskia's katten vertrokken zijn. 

In de winter heb ik dus een sneeuwpoppen decor. Ook in onze wc wilde ik een doek met een sneeuwpop erop hebben. Onderstaande werd vandaag geleverd en ik vind hem super leuk. Rick vindt hem veel te groot, maar dan hadden ze maar niet zo'n lange stang voor een doek aan de muur moeten hangen. 
Dan buigen Rick en ik ons over de National Parks puzzel, die ik met kerst heb gekregen. Die lijkt niet zo moeilijk, maar de randjes blijken dat wel te zijn. We puzzelen meer dan een uur, maar krijgen ze niet af. Ik begin me steeds slechter te voelen en besluit dat het genoeg is voor vandaag.

We verplaatsen ons van de eetkamer naar de woonkamer en gaan de film Superintelligence kijken. Die is heel vermakelijk! Geen Oscar materiaal, maar dat zijn de meeste films, die wij kijken, niet. Het is gewoon een leuk verhaal en zet je toch een beetje aan het denken over AI. 

Voor ons avondeten bestellen we van Artie's. We delen de garnalen en krab ballen en ik koos de forel met een pecannoten korst. Daarbij spruitjes met bacon, wat ook heel goed smaakt. Rick heeft het zalmgerecht. De maaltijden van de Great American Restaurants, een lokale keten, stellen nooit teleur. 

En dan zit Ricks vakantie er alweer op. Die tweeeneenhalve week zijn voorbij gevlogen! Hopelijk doet januari dat ook, want gevoelsmatig vind ik dat altijd de moeilijkste en langste maand van het jaar. 

4 reacties:

Anja L. zei

Grappig, ik vind Januari een fijne maand, vooral omdat de dagen langer worden. Ik ben niet zo gek op December.
Gisteren liepen we op het strand en kwam ineens de zon even door, dat was even lekker.
Wat fijn voor Saskia dat ze aan het werk kan.
Wat gaan vrije dagen altijd snel hè. Fred was vrij vanaf woensdag maar het is voorbij gevlogen.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Wat leuk voor Saskia dat ze werk heeft gevonden. Hopelijk bevalt het haar.
Mag je bij jullie zomaar les geven zonder een lesbevoegdheid? Hier mag dat niet, al worden er wel uitzonderingen gemaakt als het tekort aan leerkrachten te groot is.
Het zou fijn zijn als ze wordt aangenomen voor een master en kan verhuizen. Ik snap wel dat ze ergens anders opnieuw wil beginnen.

Van mij mag januari ook snel voorbij gaan. Februari trouwens ook, dat vind ik misschien nog wel een moeilijkere maand omdat ik de winter dan echt zat ben!

Marion2 zei

Wat goed van Saskia dat ze een frisse start wil maken. Haar plannen klinken erg goed.

Wat een mooie statiefoto heb je van Mr. Cat (grappige naam!) gemaakt.

Ik heb ook van het weekend de kerstspullen opgeruimd. Wat een werk is dat toch altijd weer. Hoezeer ik er ook van hou, ineens is het dan genoeg geweest. Ik vind je handdoek met de sneeuwppop superleuk. Het staat zo gezellig.

Petra zei

@Anja - En tijdens de feestdagen is er ook zoveel te doen. Het lijkt me heerlijk als Rick vrij heeft gewoon iedere dag samen iets leuks te gaan doen.

@Petra - Het hangt ervanaf waar of je lesbevoegdheid nodig hebt. Saskia heeft ervaring met les geven op de universiteit en bijles geven. Kennelijk is dat genoeg voor dit schooldistrict.

@Marion - Grappig is dat, he? Ik heb hetzelfde, opeens meer dan genoeg ervan. Hoewel ik het boompje voor dan wel weer gezellig vind, maar dat neemt bijna geen plaats in.