Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 26, 2021

Over dinsdag

Het is zo donker bij het wakker worden dat ik helemaal geen zin heb om op te staan! Om acht uur, als Rick boven komt om te douchen, doe ik dat toch maar. 

Het ziet er buiten wel wittig uit, maar het is voornamelijk ijs over een dun laagje sneeuw. Overal hangen dan ook ijspegeltjes aan. 

Als Rick weer beneden komt ben ik net klaar met mijn ontbijt. We vertrekken naar Starbucks met de stoelverwarming aan. Heerlijk is die uitvinding toch! Het miezert nog steeds en is gewoon onaangenaam weer. 

Toch kan ik het niet laten het weer te trotseren om een aantal foto's te maken. Jammer dat het geen sneeuw is, maar deze winterse wereld heeft ook wel wat. 





Het is ook winter in Fairyville


De ochtend vliegt weer voorbij. Na mijn stappen doe ik wat huishoudelijke taken en dan is het tijd om mijn salade van Subway te halen. Die neem ik mee naar de bar voor mijn virtuele lunch met Judith. Het wordt zoals iedere weer een gezellige bijna anderhalf uur. 
Als we weer afscheid hebben genomen, verman ik me en ga naar het postkantoor. Saskia was haar gezichtsreiniger vergeten en heeft die nodig tegen haar acne. Die gaat dus naar Richmond. Verder stuur ik Kai's nieuwe credit card naar Lyon. Hopelijk komt die aan met de huidige slechte levertijden. 

De volgende en laatste stop is Whole Foods. Er wordt nu overal aangeraden dubbele mondkapjes te dragen als je geen N95 of KN95 hebt. Die laatste heb ik wel, maar ik doe er een stoffen mondkapje overheen, ook omdat ik het dan langer kan gebruiken. 

Behalve ingredienten voor maaltijden vanavond en morgenavond koop ik ook wat snacks om mee naar Florida te nemen. Onder anderen hun heerlijke plaatselijk gemaakt zalmsalade, die doet ons altijd aan degene, die Dad maakte, denken. 

Blij dat ik niet meer naar buiten hoef in dit koude miezerige weer besteed ik de rest van de middag aan de puzzel. Het gaat nu lekker snel. Ik vervloek hem als de stukjes weer uit elkaar gaan, omdat ik er een vastleg, maar het is wel een heel leuke plaat. 

Rick moet tot na zessen werken en dan maken we kip fajita's. Dat is een maaltijd, die we al heel lang niet gehad hebben. Whole Foods had de mix al kant en klaar met kip en groentes, dus heel makkelijk. Verder hebben we er low carb cassava tortilla's, geraspte kaas en salsa bij. 

Dat wordt een groot succes! De tortilla's vind ik werkelijk heerlijk en Rick is er ook over te spreken. De fajita's zijn ronduit smullen geblazen. Nu ik deze cassava tortilla's heb ontdekt gaan we dit zeker vaker eten. 

We gaan nog even verder aan de puzzel. Ik denk (hoop) dat we hem morgen afkrijgen. Wat zal ik blij zijn! Echt heel jammer dat het zo'n slechte kwaliteit is, want al die nationale parken posters zijn wel erg leuk. 

5 reacties:

Marion2 zei

Wat een heerlijk vooruitzicht om naar Florida te gaan!
Ik kijk al uit naar je reisverslag.

Dubbele mondkapjes: dat hadden we ons een jaar geleden al helemaal
niet kunnen voorstellen. Toen keken we in Japan nog op van de mensen
met mondkapjes. We hebben toen nog opgezocht waar het voor diende, haha.

Begrijp ik dat je in de VS gevaccineerd moet zijn voor je les mag geven?
Was dat hier maar zo!

Petr@ zei

Geeft mooie foto's, die bevroren druppels!

Jammer dat het zo'n slechte kwaliteit puzzel is. Wel knap dat je volhoudt. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat want het klinkt als een mooie puzzel.

Anja zei

Mooie foto's van de bevroren druppels.
Hier ook een miezerige dag maar we hebben toch een flinke wandeling gemaakt.
Dubbele mondkapjes heb ik hier nog niet van gehoord, maar....baat het niet dan schaadt het niet.

Petra zei

@Marion - Dat hangt zoals zoveel af van waar in de VS. Er zijn heel wat schooldistricten, die wel in persoon les geven. In Virginia is dat niet zo.

@Petra - Gelukkig is ie af!

@Anja - Ja, het wordt nu opeens overal aangeraden. Vind het wel best.

Nicole S zei

Wat doe je tijdens een lockdown? Petra’s blog lezen vanaf het begin 😁
Erg leuk om jullie door de jaren heen te leren kennen.
Die puzzel vind ik wel erg leuk!