Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 28, 2021

Over donderdag

De wind huilt om het huis als ik om kwart voor acht wakker word. Rick is er allang uit, die stond om half zeven al op! Met wat moeite verlaat ik mijn warme bed en ben dan weer dankbaar dat Rick mijn koffie al heeft gezet. 

Na een warme mok ingeschonken te hebben, maak ik mijn ontbijt. Het doet me echt goed om dat voor de daglichtlamp op te eten. Die twintig minuten per dag geven me zeker meer energie. 

Als Rick weer beneden is vertrekken we naar Starbucks. Tot nu toe is het daar deze week heel rustig en we zijn zo door de drive thru. Dat is fijn, want nu kan ik vroeger dan gewoonlijk aan mijn cardio beginnen. 

Toch lukt het me niet alle 10000 stappen bijeen te krijgen voor ik naar Sharon rijd. Daar ben ik al versteend van het korte stukje dat ik van de auto naar haar garage moet lopen! Gelukkig is het in de garage een aangename temperatuur.

Ook dit keer doen we weer wat gewichtenoefeningen, maar voornamelijk Pilates en met de apparaten mijn rug en benen masseren. Ik moet zeggen dat het wel helpt. Ik heb minder pijn als ik vertrek, dan toen ik aankwam. 

Mijn auto ziet er zo vies uit van het zout dat telkens gestrooid wordt. Zin om door de wasstraat te rijden heb ik niet. Ik vind een doek in de garage en maak die half nat. Na een half uurtje poetsen en wrijven ziet de auto er weer presentabel uit. Ik moet zeggen dat ik dat wel een nadeel van een donkere kleur vind. Op mijn lichtgroene van viel zoiets niet op. 

Voor ik mijn douche neem pak ik alvast zoveel mogelijk in. Het is vandaag tijd om mijn haren te wassen en dat vind ik altijd zo'n gedoe. Het duurt eeuwig voor het droog is. Maar goed, het is weer gedaan voor een week (of meer). 

Rick zie ik niet, die zit zo te horen constant in vergaderingen. Ik bestel mijn lunch vandaag vroeg. De Subway eigenaar begroet me weer enthousiast. Zo'n aardige man is dat! Zo te zien gaat het met zijn restaurant wel goed, gelukkig. 

Na het eten laat ik Orion even uit en doe hem dan bij Rick in zijn kantoor. Om een uur komt Marielle gezellig langs. We zouden eerst buiten gaan zitten, maar met deze keiharde wind (windstoten van 65 km/u) werkt de verwarmer niet goed. Het voelt als -5, dus dat gaat niet lukken. 

We hebben dan maar besloten om binnen te blijven. Ik zet koffie voor Marielle en bedenk me dat ik bijna vergeten ben hoe, Rick verwent me teveel! Voor mezelf maak ik een mok thee. We hebben beiden mondkapjes op.

Dan gaan we met onze drankjes naar de basement en nemen ieder aan een andere kant van de bar plaats. Zo zitten we zeker drie meter van elkaar weg en kunnen de mondkapjes af om te drinken. We komen beiden vrijwel nergens, maar toch beter om voorzichtig te zijn. Het voelt wel heel onnatuurlijk moet ik zeggen. 

Als Marielle weer vertrokken is, is het tijd voor mijn nagelsalon afspraak. Ik ga met een KN95 mondkapje en daar overheen een stoffen mondkapje naar binnen. Er is niemand in de salon en Phuong heeft ook twee mondkapjes aan. Ik voel me dus heel veilig. 

Dit keer kies wat ze "donkere diamant" noemen bij DND, het gel merk met alle glitter kleuren. Ik laat mijn teennagels ook doen, want hoop in Florida in teenslippers te kunnen lopen. Daarom heb ik nu ook teenslippers aan, niet lekker met temperaturen net boven het vriespunt! Maar ja, wie mooi wil zijn...

Het eindresultaat op mijn vingers vind ik erg mooi. Ik denk niet dat ik deze kleur al eerder heb gekozen. In ieder geval zien mijn nagels er weer netjes uit en glitteren ze erop los. Het staat heel mooi bij mijn trouwring valt me op.

Rick rijdt net weg als ik de oprit op kom. Hij gaat stripbladen, ijs en diet Seven Up en diet Mountain Dew halen. Ik pak nog wat dingetjes in en maak crackertjes met zalmsalade voor onze happy hour snack. 

Rick komt net op tijd terug om alles klaar te zetten in de bar. Om half zes beginnen we aan ons wekelijkse happy hour met Chuck en Christine. Het is net alsof we bij elkaar op bezoek zijn. Het uur is dan ook zo voorbij (Disney World in oktober gaat het hem niet worden, hopelijk ergens anders). 

Als we afscheid hebben genomen bedenk ik me dat ik nog geen zwartwit foto heb gemaakt vandaag. De rozen staan er prachtig bij (dat een klein boeket kleur zoveel blijheid kan geven). Het wordt een van de gele rozen. 

Voor het avondeten bestel ik van mijn favoriete sashimi restaurant, Passion Fin. Alles is zo vers en zonder rijst gemaakt, ik vind het veel lekkerder dan met rijst. Ik zou willen dat meer sushi restaurants de rolls zonder rijst konden maken. 

Rick heeft een Mexicaans maal. Daar ben ik niet dol op, dus hij neemt zijn kans schoon als ik Japans bestel. We smullen beiden van onze maaltijden. 


De wind blijft nog zeker tot morgen, dus ik vind het niet erg om naar warmere oorden te vertrekken. Er schijnt zelfs een sneeuwstorm te komen zondag. Ik moet toegeven dat ik sneeuw altijd wel leuk vind, maar ik heb toch liever het Floridiaanse klimaat. Mijn volgende blog zal hopelijk uit Florida komen.  

6 reacties:

Sonja zei

Goede reis naar Florida en geniet ervan. Ik gun het jullie van harte en ben een beetje verdrietig, wij hadden 3 januari in Orlando moeten aankomen voor een verblijf van 3 maanden.

Anja L. zei

Wat een heerlijk vooruitzicht! Hier regent het op dit moment nog pijpenstelen en ik moet zo naar de bakker voor brood. Gelukkig is die vlakbij.
Ik wens jullie een goede reis.

Marion2 zei

Je nagels zien er weer mooi uit. Heerlijk dat dat gewoon kan bij jullie. Hier zijn ze al een week of zes dicht en het ziet er niet naar uit dat ze voorlopig open mogen. Ik baal er ontzettend van, want ik ben niet zo handig dat ik mijn nagels mooi kan maken. Vooral ook omdat er nu nog gedeeltelijk een heel harde, doorzichtige laag op zit. Met de kapper hetzelfde verhaal. Ik ga nu maar proberen zelf bij te kleuren.

Ik vraag me af hoe de situatie nu in Orlando is met alle gesloten (neem ik aan) pretparken. Wat moet de klap daar gigantisch zijn.

Ik wens jullie een goede reis en heel erg veel plezier in Florida!

Anja zei

Heerlijk om naar Florida af te reizen, goede reis en geniet ervan!
Hier is het grijs en nat, niks aan.

Petr@ zei

Op zo'n afstand binnen zitten gaat prima toch. Zeker als je van elkaar weet dat je je aan de regels houdt.

Mooi weer je nagels. Nou maar hopen dat je de teenslippers aan kunt in Florida, anders heb je nu voor niks koude voeten gekregen ;)

Veel plezier en geniet van de warmte!

Petra zei

@Sonja - ach jee, ik kan me voorstellen dat je daar verdrietig om bent!

@Anja - dank je wel!

@Marion - in Florida is bijna alles open, inclusief de pretparken. Onvoorstelbaar, maar waar.

@Anja - hopelijk knapt het snel weer op!

@Petra - ik denk dat het een aantal dagen wel warm.genoeg zal zijn.