Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 13, 2021

Over een dinsdagse dinsdag

Hoera! Ik ben keurig tegelijkertijd met Rick wakker en sta een kwartiertje later op. Rick vertelt dat er voor de tweede keer deze week dierenpoep op onze stoep ligt. Het is geen honden- of kattenpoep en na even zoeken blijkt het vossenpoep te zijn. 

Onze webcam laat inderdaad twee keer een voorbijlopende vos zien vannacht. Die vindt onze tuin volgens mij erg leuk, want hij staat bijna iedere nacht op de video. Ik zou hem weleens overdag willen zien, zulke mooie dieren!

Na mijn ontbijt, dit keer nog even met overgebleven kippeneieren, begin ik aan mijn stappen. Zo vroeg is het nog niet te heet om dat buiten te doen. Tegen de tijd dat we naar Starbucks gaan heb ik een derde van mijn stappen bijeen. 

Het is altijd weer gezellig, dat dagelijkse ritje naar Starbucks. Ik ga dat enorm missen als Rick weer naar kantoor zal gaan. Hoewel dat nu op zijn snelst september zal zijn, komt die tijd ook terug. Rick ziet ernaar uit, dus voor hem hoop ik dat het inderdaad in september weer zal morgen. 

Met de koffie ga ik verder aan mijn stappen. Het deck komt na negenen in de zon en die maakt het veel te heet om erop te sporten. Ik maak mijn cardio dus binnen af. Daarna ontpit ik de Rainier kersen, hopelijk blijven die dit keer uit Orions bek. Het is waar, Rainier kersen zijn nog lekkerder dan gewone kersen!


Dan besluit ik mijn boodschappen snel te gaan doen. Bij Whole Foods haal ik een paar dingen voor het avondeten. Daarna ga ik bij Greenheart mijn groentesap kopen. Dat is bijna nooit zo vers daar als op de markten. Deze fles blijft maar tot donderdag goed. Gelukkig heb ik hem dan wel op. 

Natuurlijk kan ik het niet laten om een aantal foto's te maken. Het W&OD pad is rustig vandaag, veel te warm voor al die racefietsers en joggers. De bijtjes zijn weer druk in mijn favoriete tuin. Zij hebben geen last van meer dan veertig graden in de zon. 







Thuis maak ik de salades voor het avondeten vast. Zo kunnen we vanavond gewoon aanschuiven. Als ik klaar ben is het al ruim lunchtijd en ik heb mijn Subway salade net op tijd voor mijn wekelijkse virtuele lunch met Judith. 

Die begin ik buiten op het deck, maar daar is het te warm voor mijn telefoon. Hij dreigt zichzelf uit te zetten als ik hem niet snel laat afkoelen. Ik klets dan maar binnen verder. Zoals iedere week vliegt de tijd en is het bijna twee uur voor we het weten. 

Na afscheid van Judith te hebben genomen maak ik me klaar om naar het zwembad te gaan. Onze straat uitlopend zie ik dat vrijwel het hele bos aan de overkant nu gekapt is. Voorheen konden we in de zomer de lucht absoluut niet zien. 

Mijn favoriete baan is leeg en ik begin aan mijn kilometer. Als ik die veertig baantjes heb getrokken vind ik het zwemmen nog zo lekker. Ik besluit nog twintig baantjes erbij te doen en als die gedaan zijn bedenk ik me dat ik net zo goed de twee kilometer vol kan maken vandaag.

Het water is heerlijk en het zwemmen gaat goed. Zo heb ik na een uur en twintig minuten zwemmen twee kilometer bij elkaar. Ik was bijna nog doorgegaan tot 100 baantjes, maar ik moet uitkijken mijn schouders niet te overbelasten. 

De rest van de middag lees ik op mijn ligstoel en ga als de kinderen pauze moeten nemen weer even in het water afkoelen. Ik zie onze buurvrouw Roxanne en praat daar een tijdje mee. Rick komt aan het einde van zijn werkdag een duik nemen en dan lopen we samen terug. 

We zijn allebei in een opperbest humeur, want Kai komt tien augustus hierheen! Voor drie weken, dus dat wordt lang van hem genieten. Nu maar hopen dat er niets tussenkomt, ik ben er altijd een, die het pas gelooft als Kai in het vliegtuig zit. Rick vindt dat negatief denken, ik bescherm mezelf zo mentaal tegen grote tegenslagen. 

We besluiten binnen te eten, want Rick vindt het buiten te warm en ik heb geen zin in de muggen. De zalmsalade, met mijn poging er SUMMER op te schrijven, is heerlijk. We hebben er een caprese salade bij met verse basilicum en echt balsamico. Het is een perfect hittegolf maal!

Nu zitten we in onze luie stoelen. Ik ga zo mijn nieuwe Netflix vondst Selling Sunsets kijken en dan hoop ik na al dat gezwem heerlijk te slapen! 

11 reacties:

Sophie zei

Heerlijke salades en wat goed van het zwemmen... Maar wat een goed nieuws van Kai!! Wat ontzettend fijn! Fingers crossed inderdaad want Macron heeft net weer scherpere regels aangekondigd maar ik zal me suf duimen voor jullie.

Reny zei

Wat heerlijk dat er een datum bekend is waarop Kai naar "huis" komt. Ik ben net als jij Petra, eerst zien en dan geloven.
Ik ga voor jullie duimen dat het door kan gaan.

Fijne woensdag.

Groet,
Reny

PS: schitterende foto's van al die bloemen en bijen!

Tineke zei

Fijn dat Kai kan komen; kan hij zijn nichtje Fiona life zien, jammer dat Rachel niet mee komt.
Hier beginnen vrijdag de zomervakanties en starten bij ons de logeer- en uit eten gaan sessies
met de kleinkids, we verheugen ons erop.
De tuin is heel mooi aan het bloeien en de strijd met tegen de slakken gaat door.

Anja L. zei

Ik ben benieuwd wanneer Fred weer naar kantoor kan. Ik hoop niet voor alle dagen want dan moeten we toch weer een tweede auto aanschaffen en daar heb ik geen zin in.
Leuk dat die vos steeds langs komt maar jammer dat hij nou net bij jullie poept.
Wat fijn dat Kai komt, ik zal duimen dat het gaat lukken.
Fijne woensdag.

Nancy zei

Wat fijn, dat Kai komt, ik wist niet, dat Amerika alweer open is of is dit mogelijk omdat hij Amerikaans staatsburger is? Heerlijk vooruitzicht!

Petr@ zei

Goed van je, 2 km zwemmen.

Wat zou dat fijn zijn als Kai binnenkort drie weken bij jullie kan zijn. Keep my fingers crossed.

Anoniem zei

Wat fijn voor jullie als Kai in augustus kan komen, fingers crossed. Als Amerikaans staatsburger kan dat gewoon. Visitors vanuit Europa nog steeds niet.
Heb mijn hoop nog steeds gevestigd op november en als ik dan een rechtstreekse vlucht naar Las Vegas met de KLM heb is dat helemaal perfect. Een tussenstop geeft altijd zo'n hoop gedoe en neemt meer tijd in beslag.
Groetjes Wil

Anja zei

Een fijn vooruitzicht dat Kai voor 3 weken naar jullie komt.
Marcel werkt ook nog steeds van huis. Hij werkt nog maar 2,5 dag in de week, op 1 maart
stopt hij ermee.
Het is inderdaad erg kaal nu al die bomen weg zijn.

Marion2 zei

Wat geweldig dat Kai komt! Komt zijn vriendin ook mee? Hoe lang is het geleden dat
jullie elkaar gezien hebben? Kan hij komen omdat hij Amerikaans staatsburger is of
mogen Fransen sowieso naar de VS reizen? Hoe dan ook een fijn vooruitzicht.

Anoniem zei

Dat is nog eens goed nieuws. Wat zullen jullie blij zijn.
Groetjes, Bea

Petra zei

@Sophie - Kai is gevaccineerd dus hopelijk heeft hij met die maatregelen niets te maken.

@Reny - Dank je, ik vind het leuk ze te fotograferen.

@Tineke - Veel plezier met de kleinkinderen!

@Anja - Er komt hier 's nachts van alles langs. Ik hoop alleen geen wasbeer, dan hebben ze je vuilnis ontdekt.

@Nancy - Het is omdat hij Amerikaans staatsburger is.

@Petra - Als ik er rationeel over denk kan er niet veel gebeuren om Kai's reis niet door te laten gaan. Hij is Amerikaans staatsburger en mag hier dus altijd naartoe.

@Wil - Ik ga voor je duimen dat het in november gewoon weer lukt.

@Anja - Jij herinnert je dat bos misschien nog wel. Enig voordeel is dat we kunnen zien wie er de hoek om komt rijden.

@Marion - Nee, Raquel gaat naar haar familie in Spanje, die ze ook al heel lang niet heeft gezien. Ze hopen rond Thanksgiving samen te komen.

@Bea - Nou, dat zijn we zeker!