Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juli 01, 2021

Over de laatste dag van dit New Jersey bezoek

We hebben hier iedere keer een latere avond dan gewoonlijk gehad en blijven vanochtend wat langer liggen. Tegen achten staan we op en Rick gaat koffie en egg bites halen. Ik maak me klaar, pak in en loop een tijdje hard op de plaats. 

Tegen de tijd dat Rick terug is, zijn Katja en Kevin ook in het land der levenden. Zij kiezen vandaag ontbijt van Chat & Nibble in Asbury Park. Dit is een nieuw restaurant voor hen en ze zijn zeer tevreden met hun eten. Die gaat op het lijstje om nog een keer te proberen. 


We blijven to haar volgende voeding van Fiona genieten en Katja maakt intussen een boodschappenlijstje. Dat nemen we mee naar de Stop & Shop. Het vergt wat zoeken, maar we vinden alles behalve de soort thee waar Katja om gevraagd had. Ik vind wel Mother's Milk thee, die me perfect lijkt. 





Tegen de tijd dat we de boodschappen naar Katja en Kevin hebben gebracht is het al na twaalven. Het weer ziet er nogal dreigend uit en we besluiten nogmaals naar de Marina Grille te gaan. 

Daar hebben ze een heel groot overdekt terras, zodat we toch buiten kunnen eten. Rick's hamburger zag er gisteren zo lekker uit dat ik er een met sla in plaats van een broodje bestel. Rick probeert de Mahi Mahi sandwich en vindt die ook lekker. We nemen Katja's lunch mee en net als we bij hun huis voorrijden begint het te plenzen. Dat hebben we mooi gedaan! 



We knuffelen nog even met Fiona en dan gebruikt Katja blokken om Fiona's een week oud foto te maken. Dat was ze eigenlijk gisteren al, maar toen is het er niet van gekomen. Katja legt Fiona op een door een vriendin gehaakt avocado dekentje. Het doet me een beetje aan de foto's van Ann Geddes denken. 





En dan moeten we toch echt afscheid nemen. Wat ben ik blij met video bellen, digitale foto's en dat soort dingen. Nog een paar knuffel en aaitjes en daar gaan we. 

De rit gaat vlot tot we net over de grens met Delaware in noodweer terecht komen. We laten ons plan om bij de gewoonlijke service plaza daar te stoppen maar varen. Het regent nog steeds als we het parkeerterrein van de Maryland Chesapeake House oprijden, maar niet zo hard dat een paraplu niet helpt. 

We houden een pit stop en kopen wat drankjes. Zonder verder oponthoud rijden we rond kwart voor zeven Vienna binnen. Daar bestelt Rick fajita's van Anita's en ik sate en knapperige boerenkoolsalade van Natta Thai. Terwijl we wachten tot het klaar is halen we een fles groentesap van Greenheart.

Thuis smullen we daarvan met een blije Orion aan onze voeten. Daarna ga ik mijn achterstallige kookshows kijken. We hebben zo genoten van het kleintje de afgelopen dagen! Ik kan niet wachten tot we haar weer zien!

We zijn nog niet klaar met het zware weer. Onvoorstelbaar hoe het hier kan hozen! Natuurlijk vliegen de weerwaarschuwingen ons om de oren, Overstromingsgevaar is groot, gelukkig wonen wij op een heuvel. Hopelijk is het tegen de tijd dat we naar bed gaan weer rustig. 

7 reacties:

Sophie zei

Welkom thuis weer! Ondanks het natte weer een warm welkom van Orion! Klinkt alsof jullie heerlijke dagen met K&K en Fiona hebben gehad! Hopelijk gauw weer.
Oh dat wil ik je nog steeds zeggen. Wij hebben een vaste oppas genaamd Saskia en sinds kort een andere oppas erbij, Katja! Vond 't zo grappig, moest uiteraard aan je denken. Denk dat we er maar een Kai bij moeten zoeken. 😂

Anja L. zei

Wat zal het moeilijk zijn geweest om weg te gaan. Maar jullie hebben in ieder geval even kunnen helpen. Heeft Kevin vrij moeten nemen of heeft hij verlof?
Fijne vrijdag.

Anca zei

Wat hebben jullie genoten, heerlijk om te lezen ❤️

Petr@ zei

Wat een leuke foto van Fiona op de avocado deken. Inderdaad net een foto van Ann Gedes!
Heerlijk dat jullie een paar dagen met haar hebben kunnen doorbrengen. De volgende keer dat je haar ziet is ze weer een stuk groter. Hopelijk duurt dat niet te lang!

Nu lekker weer genieten van je eigen baby Orion ;)

Tineke zei

De kleintjes kunnen zo heerlijk tevreden liggen slapen; zie het bij Fiona weer.
Schiet de keuken al op bij Katja? Vervelend als je die missen moet.
Ik kan me voorstellen dat Kai niet kan wachten om zijn nichtje te zien.

Anoniem zei

Wat een schattige foto's van Fiona, lijken zeker op die van Anne Geddes. Had ik een dagkalender van.
Die dagen bij haar en Katja en Kevin zijn omgevlogen ,die pakken ze je niet meer af.
Je wordt vast iedere ochtend wakker met Fiona voor ogen. Hoe zou het met haar zijn ?
Maar een videocall en foto's versturen zijn tegenwoordig heel handig.
Geniet nog maar na. Groetjes
Wil

Petra zei

@Sophie - Dat is wel heel toevallig! Is Kai een veel voorkomende naam in Nederland?

@Anja - Kevin heeft twee weken vrij en moet dinsdag weer aan het werk (na 4 juli). Dan heeft hij in nog paternity leave van 3 maanden en dat gaat hij opnemen als Katja in november weer naar haar werk gaat.

@Anca - Nou inderdaad, het is echt wel even afkicken!

@Petra - Orion is inderdaad echt mijn baby, ha ha.

@Tineke - De keuken is nog een heel ding daar. Ze hebben nog geen datum dat die klaar zal zijn en zonder hebben ze nauwelijks ruimte.

@Wil - Je weet het goed, ik kan iedere ochtend niet wachten tot Katja online komt met hoe de nacht gegaan is.