Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 20, 2021

Over een doodgewone dinsdag

Dag nummer twee deze week dat ik tegelijkertijd met Rick opsta. Ik maak mijn ontbijt onmiddellijk. Rick heeft de koffie in de tijd dat ik me klaarmaakte om beneden te komen al aan het pruttelen. Ik heb nieuwe suikervrije gezouten karamel koffiesiroop. Erg lekker!

Zoals zo vaak begin ik daarna aan mijn stappen. Het is fijn om bijna de helft al gedaan te hebben als Rick klaar is om naar Starbucks te gaan. Met mijn koffie loop ik een rondje langs ons plein. Onze buren hebben prachtig rode hibiscus-achtige bloemen en onze tijgerlelies staan in volle bloei. Ik maak ook mijn maandthema foto van schaduwen en weerspiegelingen.





Nog voor kwart voor tien ben ik klaar met mijn stappen. Ik doe een aantal Franse lessen met Duolingo en maak me dan klaar om naar het zwembad te gaan. Daar pik ik alvast mijn stoel voor de dag in. Dan zwem ik veertig baantjes en loop vervolgens terug naar huis voor de lunch. 

Dat wordt een salade met van alles dat Rick niet lekker vindt. Ik heb baby boerenkool, artisjokharten, palmharten, mini paprikaatjes en augurk en daarbij een inktvis salade van Whole Foods. Terwijl ik met Judith in Maine klets smul ik ervan. 

Die wekelijkse lunch is altijd zo gezellig en gaat daardoor ook altijd weer snel voorbij. Na me opnieuw ingesmeerd te hebben loop ik terug naar het zwembad. Daar is de baan, die ik fijn vind, vrij en ik ga meteen de tweede kilometer zwemmen. 

Nu heb ik twintig kilometer gezwommen dit seizoen. Ik vind dat ik wel wat ligstoel hangen verdiend heb. Ik lees mijn boek uit en zoek af en toe weer verkoeling in het water, want het is flink warm. Net na vijven loop ik terug naar huis. 

We eten vandaag kant en klare zalm en een salade met boontjes, tomaat en olijven van Whole Foods. Daarbij maak ik voor het eerst in heel lange tijd ovengebakken meerkleurige krieltjes met rozemarijn, zout en olijfolie. Dat hebben we vanwege ons koolhydraatarme dieet niet gegeten, maar ik vind het zo lekker, heel af en toe moet het kunnen. 

Rick gaat het Steiff hertje wat we voor Fiona hebben uitgezocht ophalen bij de buren. Om de een of andere reden werd het daar bezorgd. Ik begin aan dit blog en als ik opkijk zie ik een echt hert naar me staren! 

Orion ziet het ook en gaat helemaal uit zijn dak. Het hert blijft lekker door eten van de struik, die hij gevonden heeft. Het gekapte bos huisde allerlei dieren, waarschijnlijk zullen we meer wild in onze tuinen zien. Het blijft bijzonder. 



Dat zwemmen maakt moe en ik moet zeggen dat ik er ook heel goed door slaap. Jammer, dat het alleen in de zomer is. Ik ga toch proberen deze winter ook binnen te zwemmen. Eens zien wat daarvan gaat komen. 

Kevin ging Fiona vanavond op hun grote hangmat wiegen. Dat was duidelijk heel slaapverwekkend! 

5 reacties:

Sonja zei

Een heerlijk relaxte dag, dat is zo lekker. Wat heb je bruine benen. Fiona steelt dagelijks de show!

Anja L. zei

Wat een heerlijke dag!
Ik slaap ook altijd beter als ik heb gesport, daarom probeer ik iedere avond na het eten op de crosstrainer te gaan of om te fietsen.
Wat een leuke video van Fiona in de hangmat.
Fijne woensdag!

Tineke zei

Onze hangmat is ook favoriet bij de kleinkids, ze mogen er alleen niet mee schommelen, anders beschadigen de bloemen.
Het grijze 'tent achtige huisje" waar Fiona in lag, gebruiken ze dat zowel binnen als buiten als box? Wel handig tegen insecten.
Mijn dochter had in de VS de grootste moeite om een box zoals wij die gebruiken te vinden voor haar baby dochtertje.

Petr@ zei

Geweldig, een hert zo dichtbij.

Wat een lief meisje is Fiona toch!

Petra zei

@Sonja - Hoe ik zo bruin ben weet ik niet, ik zit altijd in de schaduw.

@Anja - 's Avonds sporten lukt me niet, goed van je!

@Tineke - Ja, dat ding wordt zowel binnen als buiten gebruikt. Wij hebben inderdaad nooit een ouderwetse Nederlandse box gehad voor de kinderen.

@Petra - Dat wild zo vlakbij blijft bijzonder.