Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juli 30, 2021

Over een verrukkelijke vrijdag

Een gewone vrijdag daagt, wat is deze week omgevlogen! De zomer gaat weer veel te snel. Rick is weer supervroeg vandaag en ik ben net klaar met mijn ontbijt als Rick paraat is om onze koffies te gaan halen.

Rick heeft een vroege presentatie en duikt zodra we thuis zijn met zijn koffie het kantoortje in. Ik ga mijn "stappen" op de mini elliptische machine op het deck doen. Mijn rechtervoet verkrampt telkens en het lijkt me goed mijn voeten even rust te gunnen.


Als ik klaar ben met mijn sporten doe ik een aantal lessen Duolingo en speel mijn dagelijkse breinspelletje. Nu ik weer hoor hoe Maria's moeder dementeert, wil ik mijn brein blijven uitdagen. Via Elevate verrijk ik mijn Engelse vocabulaire ook enorm. Ik weet nu bijvoorbeeld wat "mawkish" (= overdreven sentimenteel) betekent. Had ik anders nooit geweten, want niemand gebruikt dat woord. 

Rick is klaar met zijn presentatie en wil graag het huis uit. Hij heeft geen zin in wandelen, dus we gaan rondrijden en ons onbekende buurten bezoeken. Dat zijn er eigenlijk heel wat net buiten Vienna. We kijken onze ogen uit naar de grootste landgoederen! Het is hier het Beverly Hills van het oosten.

Voor we het weten is het lunchtijd. We willen een lichte lunch, want we gaan vanavond vieren dat Rick een grote bonus heeft gekregen voor het binnenhalen van een belangrijk project. Voor mij wordt het een salade van Subway en voor Rick zijn favoriete van Cava.

Na de lunch maak ik me klaar voor het zwembad. Op weg daarheen moet ik even een foto maken van de mooie grote hibiscus bloem in de tuin van onze buren. Hoe meer ik die bloemen zie, hoe meer ik die plant in onze tuin wil. Het probleem is dat ik niet zou weten waar. We hebben weinig plaats voor een zonliefhebbende plant.

Het is rustig in het zwembad zo rond het middaguur. Ik besluit meteen maar te gaan zwemmen. Eerst met het plan veertig baantjes te trekken en dan de rest later. Maar het gaat zo lekker dat ik meteen maar twee kilometer in een keer zwem. 

Het is pas twee uur als ik klaar ben. Ik ga even lezen en bij de volgende kinderpauze om kwart voor drie zwem ik nog eens twintig baantjes. Honderd keer 25 meter is 2,5 kilometer. Mijn totaal voor het seizoen staat nu op 33 kilometer. Het schiet lekker op zo.


De rest van de middag werk ik aan mijn Franse lessen. Ik ben nog steeds niet zover dat ik alle lessen van een onderwerp moet nemen. Na een paar doe ik de test voor het volgende niveau, dus het gaat vrij snel. Ik verbaas mezelf met hoeveel Frans ik nog steeds ken, alleen de vocabulaire is telkens een "oh ja", maar dat komt heel snel terug. 

Net na vieren komt Rick me gezelschap houden. We genieten van het lekker zwembadwater. De temperatuur is precies goed, koel, maar niet koud. Rick gaat tien baantjes trekken en ik droog vast op.

Thuis verkleden we ons in vrij nette kleding, want we gaan naar Chima. Daar hebben we een reservering en dat is maar goed ook, want het is druk. 

De besmettingen zijn in onze county nog steeds heel laag, maar in Virginia gaan ze omhoog en er wordt aangeraden binnen mondkapjes te dragen. Dat doen we dan ook, behalve aan tafel. 

We krijgen de verrukkelijke Braziliaanse kaasbroodjes, daar kan ik geen genoeg van krijgen! Dan gaan we een bordje van de salade bar halen. Die is altijd zo lekker! Ze hebben zelfs echte Nederlandse Goudse kaas. 

Als dat op is draaien we ons kaartje om naar oranje. Dat betekent dat de mannen met zwaarden langs kunnen komen. Ik houd het bij filet mignon en zalm, maar Rick probeert alles, behalve de kip. Het is werkelijk heerlijk! Geen wonder dat dit restaurant zo populair is. Deze keten is Braziliaans, niet alle churascaria's in deze omgeving zijn authentiek.

Op de terugweg worden we getrakteerd op een mooie zonsondergang. De Olympische Spelen gaan aan het is een heel goed begin van het weekend!

Katja heeft het te druk met haar kleintje, dus ik gebruik dit blog een beetje als babyboekje voor Fiona. Vanochtend verliep alles helemaal goed, getuige de onderstaande foto's. Vanavond ging het echter mis. Vanaf 16 uur heeft Fiona gehuild en haar ouders waren ten einde raad. Bij dit schrijven hebben ze haar weer in slaap. Zo vermoeiend, die eerste paar maanden!
 

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

6 reacties:

Tineke zei

goed bezig voor je conditie met het zwemmen, petje af voor zoveel km.
Ja, lastig en vooral vermoeiend het huilen van kleine babies, goed dat je ze gaat helpen komende week.
Onze logeer partijen zitten er voorlopig op, dus gaan ook wat uitrusten en zelf vakantieachtige dingen doen.

Anja L. zei

Ach, wat zullen Katje en Kevin moe zijn! Fijn dat jij in de gelegenheid bent om straks even bij te springen!
Je gaat lekker met je zwemkilometers, knap hoor.
Wij zijn gisteren ook uit eten geweest en het was weer heerlijk.
Fijn weekend

Petr@ zei

Wat fijn dat Rick een bonus heeft gekregen, dat is net dat stukje extra waardering. En het levert jou een heerlijk diner op :)

Zo frustrerend als je baby zo huilt, vooral als je niet weet waarom. Gelukkig ben jij er volgende week een paar dagen.

Hier een weekend met somber weer. Ik vier vanmiddag mijn verjaardag voor een paar familieleden (ik hou het nog klein dit jaar) en buiten zitten zit er helaas niet in.

Fijn weekend!

Anja zei

Wat een mooi kindje is Fiona, fijn vooruitzicht om er weer naar toe te gaan.
Leuk dat Rick een bonus heeft gekregen, een stukje waardering.
Hier genieten we (niet echt) van een weekend met veel regen.

Anoniem zei

Lekker hoor, een mooie bonus voor Rick.
Huilende babies is zo zielig en frustrerend. Hopelijk gaat het snel over.
Groetjes, Bea

Petra zei

@Tineke - Dat is ook wel weer fijn, lijkt me.

@Anja - Een fijne zondag gewenst!

@Petra - Rick heeft inderdaad keihard gewerkt, gelukkig werkt hij voor een bedrijf dat dat erkent. Gefeliciteerd met je verjaardag!

@Anja - Wat balen, zo'n regenachtig weekend! Hopelijk klaart het snel weer op.

@Bea - Vandaag was een betere dag, het lijkt natuurlijk altijd heel erg als je er middenin zit.