Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, augustus 01, 2021

Over een waargebeurd weekend

Zaterdag

Gisteravond bleven we langer dan gewoonlijk op om naar de Olympische spelen te kijken. Daardoor staan we voor ons doen laat op. Het helpt het slapen ook dat het bewolkt is. Het is voor hier in augustus koel met maar twintig graden. 

Na Orions wandeling gaan we traditiegetrouw naar Vienna. Starbucks lijkt Ricks hazelnoot siroop te hebben, maar als hij een slokje van zijn koffie neemt zit daar niets zoets in. 

Rick gaat terug naar het cafe en Nick merkt droog op dat het geen wonder is dat Rick geen hazelnoot proeft, want ze hebben geen hazelnootsiroop. Foutje in de app, maar gelukkig zijn er andere mogelijkheden.


We brengen het gebruikte glas naar de paarse glasbak en terwijl we ontbijt eten spelen we Pokemon Go. Dan is het tijd voor de Vienna markt. Daar geven we een lege eierdoos terug aan de eiboeren en lege flessen aan Greenheart. Het enige wat we nodig hebben is een Rooster sap. De Greenheart winkel is tot dinsdag gesloten, dus dan maar van de markt.


Niall en Serena zijn er ook en we praten gezellig een tijdje. Grappig, de vrouwen over baby herinneringen en de mannen over bier, prioriteiten! Dan gaan we huiswaarts, waar Rick het gras maait en ik mijn cardio doe. Zo is de ochtend snel voorbij en is het tijd om aan lunch te denken. 

Voor de lunch kiezen we twee verschillende restaurants. Ik haal mijn poke bowl van Poki DC in The Boro en Rick heeft zijn zinnen gezet op een salade van Souvlaki Bar in Oakton. We eten gezellig op het deck en maken ons dan klaar voor het zwembad.

Daar treffen we Maria en gaan bij haar zitten. Rick en Maria lezen, maar ik ga zwemmen zodra mijn favoriete baan vrijkomt. Mijn doel is om te beginnen een kilometer, maar het water is zo lekker dat ik eerst denk 1500 meter te gaan zwemmen en uiteindelijk worden het toch weer twee kilometers. Nu heb ik nog vijftien te gaan tot mijn doel van vijftig. 

Intussen is Rick boodschappen gaan doen bij de Giant. Ik blijf nog even opdrogen en Duolingo lessen doen en loop dan terug. Het is werkelijk super lekker weer, bijna koel met "maar" 28 graden en geen luchtvochtigheid.

Op het weekend menu van Bear Branch Tavern staat een heerlijk uitziend gerecht. We gaan kijken wat onze kansen zijn om er buiten te eten. Tot onze grote verbazing en genoegen zijn er stoelen open aan de buiten bar. Daar wilden we al een tijdje graag zitten, maar het was altijd vol.

Hun Aperol Spritz is heel erg lekker en Rick heeft een drankje dat hij heel lekker vindt. We bestellen de tonijn "nachos" met gegrilde tonijn, zeewiersalade, sriracha aioli en wonton chips. Het is erg lekker al eten we bij lange na niet alle chips. 

Dan is er het hoofdgerecht, St. Jacobsschelpen met wortelpuree, asperge, erwten, tomaat, ui en knapperige wortel. Het is werkelijk net zo lekker als het klonk. Rick heeft spijt dat niet besteld te hebben, al vindt hij zijn steak frites ook zeer smakelijk.




Vanavond ben ik van plan een stuk eerder naar bed te gaan, dan gisteravond. Laat opblijven is helemaal niet mijn ding. We hebben de achterdeur open en de late zomer geluiden zijn er al, De krekels zingen en andere insecten, die rond deze tijd uitkomen, laten zich ook horen. 

Zondag

Zoals verwacht is het somber weer en heeft het duidelijk net geregend als we rond acht uur opstaan. Die regen hebben we wel nodig en de temperatuur is nog zeer aangenaam, dus we klagen niet. Een regenachtige dag na weken zomers weer kunnen we wel doorkomen.

We rijden naar Starbucks en daar gaat alles vandaag goed. Vienna is nog steeds bezig met het beschilderen van de putten. De nieuwste is een versie van de Sterrennacht. Het is heel goed gedaan door een plaatselijk high school studente. Die putten met schilderijen maken Vienna uniek, ik ben benieuwd naar de volgende. 

Bij de markt in het Mosaic District is er een hoorn des overvloeds aan zomer fruit en groentes. Wat dat betreft wonen we in een heel goed gebied. Perziken, pruimen, abrikozen etc. alles ziet er even aantrekkelijk uit. Wij eten bijna geen fruit, maar een lekkere echt rijpe perzik mis ik soms wel. 



Thuis heeft Rick weer van alles in en rond het huis te doen. Ik ga aan mijn stappen en al snel is het alweer lunchtijd. Met dit donkere weer heb ik zin in pho en Rick kan ook wel iets op het menu van Roll Play vinden. 

Als we het ophalen is het weer droog en we eten aan een van hun tafeltjes. Het is vreemd weer, als het droog is is het echt warm en dan begint het opeens weer te regenen. 

Bij Burnside Farms, dezelfde boerderij waar in de lente de tulpenvelden zijn, zijn de zonnebloemvelden in volle bloei. Ondanks het regenachtige weer gaan we erheen. 

Rick is ook weleens benieuwd naar deze boerderij, hij is er nog nooit eerder geweest. Na ongeveer drie kwartier rijdendoor mooi Virginiaans landschap rijden we hun parkeerplaats op.

We hebben van tevoren kaartjes gekocht en daar mogen we een snoeischaar en een zonnebloemparaplu voor lenen. Het regent nog een beetje, dus die paraplu is handig, al wordt het meer een fotografie onderwerp. 

Er is een traktor met karren, die ons naar de velden kan brengen, maar Rick en ik lopen. Het is maar een minuut of tien. De zonnebloemen zijn prachtig! Ik denk dat de foto's mooier zijn door geen zon. Zon is natuurlijk extra vrolijk, maar creeert ook veel schaduwen en lichte plekken. 



Rick wil wat foto's met mij en de bloemen


Mijn telefooncamera werkt overtijd, zoveel mooie plaatjes! Ik ben dol op zonnebloemen en de bijen ook. Die vliegen af en aan en zijn erg fotogeniek. We zien de zonnebloemen zelfs heel langzaam draaien als de zon tevoorschijn komt, zo bijzonder. 






















Het is moeilijk kiezen uit al die mooie zonnetjes, maar uiteindelijk komen we eruit en lopen met zes zonnebloemen terug naar de ingang. Daar hebben we een leuk gesprek met de eigenaresse van de boerderij. We nemen die zes zonnebloemen met plezier mee!

Onze volgende stop is ook een leuke. Om onverklaarbare redenen zijn de laatste paar vissen uit onze vijver verdwenen. Het waren grote vissen en we denken dat een blauwe reiger ze deze winter gezien en gevangen heeft.

We rijden naar Leesburg, een half uur verderop, en daar is Vienna Aquarium & Pets. Dat bedrijf was vroeger in Vienna, maar nu zo ver weg. We weten dat Chris, de eigenaar, heel veel kennis heeft van vissen in vijvers. 

Chris raadt een mooie soort vis aan, die volgens hem goed gedijt in een vijver. We kopen er zes van en met een zak vol water en vissen gaan we huiswaarts. Wat een leuke middag was dit!

Thuis zet ik de zonnebloemen in water en Rick doet de zak met vissen in de vijver, zodat zij aan de watertemperatuur kunnen wennen. Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan. Een vijver met vissen is zoveel leuker!

Het is inmiddels zonnig en warm en we besluiten met een drankje een half uur te gaan bubbelen. Rick heeft de temperatuur van de hot tub op 31 graden gezet en dat voelt wat koel aan. We verhogen de temperatuur naar 37 graden, zodat het nog wel een beetje een "hot" tub zal zijn. Pas als het weer koud wordt gaat het terug naar veertig graden.

Voor ons avondeten gaan we naar het gezellige terras van Greenhouse Bistro. Dat is naar onze mening het beste terras in Vienna. We krijgen een bank met een tafel toegewezen met zicht over de rest van het terras.

Wij zijn vroeg, maar langzamerhand wordt het drukker. Veel mensen zijn hier om waterpijp te roken. De mensen voor ons hebben het nog nooit gedaan en gaan het proberen. Er volgt grote hilariteit, twee oudere echtparen en een dochter. Er worden eindeloos veel foto's genomen. 

Ooit rookte ik als een schoorsteen en het lijkt mij geen goed idee om waterpijp te roken, dat heeft ook nicotine. Ik ben destijds van de ene op de andere dag gestopt toen ik Rick ontmoette, maar ik wil niet dat mijn lichaam opeens die nicotine weer nodig heeft.

Wij houden het dus bij het lekkere eten. We delen de biefstukhapjes en dan heeft Rick een kipgerecht en ik een zalmkabob en gazpacho. Het is werkelijk voortreffelijk. Het enige minpunt is de muziek. We weten niet welk genre het is, maar het herhaald zich constant. Het klinkt als trance, maar dat is het net niet. Al met al blijft het een interessant en lekker restaurant. 

Op de terugweg worden we getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Wat een heerlijk zomerweekend was dit ook weer! Het is goed dat ik over een paar dagen naar Katja ga. Die kan goed een beetje hulp gebruiken. Allemaal een heel fijne week gewenst!

11 reacties:

Reny zei

Goedemorgen Petra,

ik heb genoten van alle zonnebloemfoto's, lijkt me geweldig om daar eens rond te lopen.

Fijne week en alvast fijne dagen bij Fiona!

Groet,
Reny

Nina zei

Wat bijzonder om de zonnebloemen "live" te zien draaien. Het klinkt inderdaad als een zalig weekend zo.
Kan me niks voorstellen bij nauwelijks fruit eten - het is zo heerlijk, en inderdaad juist nu!

Gelukkig ben je lang geleden gestopt met roken - en nooit meer begonnen! :)

Sonja zei

Geweldig die zonnebloemen, de foto's zijn prachtig. Ik wil die paraplu 😀!

Tineke zei

Wat een leuke foto's. Ik heb de zonnebloemen ook zien draaien, heel lang geleden, dat was in Franrijk.
Net als jij ben ik ook in 1 keer gestopt met roken, nu ongeveer 38 jaar geleden, maar ik ben ook nog steeds bang dat als ik 1 keer een sigaret zou roken ik meteen weer behoefte aan nicotine krijg.

Anja L. zei

Ik vind die velden met zonnebloemen zo mooi maar als ze zijn uitgebloeid zo'n triest gezicht.
Al die dorre bloemen met de kopjes naar beneden, alsof ze zich schamen.
Jouw foto's zijn weer zo mooi.
Ik zou niet zonder fruit kunnen hoor, ik wil toch iedere dag wel iets van fruit hebben.
Fijne maandag!

Petr@ zei

Ik ben ook niet echt een fruiteter. In de zomer wel wat meer omdat je dan lekker zomerfruit hebt. Ik eet daarentegen wel veel rode paprika en die zit bomvol vitamine C en minder suiker dan in veel fruit zit.

Prachtig zoveel zonnebloemen bij elkaar!

Tineke zei

Mooie zonbloemfoto's , ik heb ze zelf in de tuin; 6 stuks , door mijn dochter gezaaid, ze krijgen meerdere kleinere bloemen; genieten.
Wij eten veel fruit en genieten van al het zomerfruit.
wij zwaaien kids met gezinnen uit ; voor vakantie en ander is weer terug, hier ook aangepaste vakantie's , zuid duitsland verrolen voor zeilen in Friesland.

Marion2 zei

Wat een schitterende foto's van en bij de zonnebloemen. In het Frans heten ze niet voor niets tournesol. Ik zou de paraplu daar gekocht hebben, haha.

Ik dacht dat je fruit echt nodig hebt voor je lichaam en daarom neem ik elke dag een portie. Vroeger vond ik het niet zo lekker, nu zou ik het echt niet meer willen missen. Heerlijk! Op het moment ga ik me helemaal te buiten aan aardbeien, frambozen, bramen en rode bessen.

Hier is de maand juli totaal verregend en zeker tot half augustus blijft het slecht. Ik vind het erg deprimerend, ook omdat ik dit jaar niet op vakantie ga (gelukkig nog wel een weekend weg).

Anoniem zei

Gezellig die zonnebloemen. Alleen in huis blijven ze niet zo lang staan en gaat het water snel smerig ruiken. Ze waren trouwens topzwaar en heb ze kort geknipt.
Die paraplu is enig !
Geen fruit eten, ik zou geen dag zonder mijn dagelijkse portie kunnen. En zeker nu het zomerfruit er is. Die koop ik bij de groentenman want de kwaliteit is stukken beter dan bij de supermarkt, Dan betaal ik liever iets meer.
Het weer is af en toe op zijn retour lijkt het wel .Zomerse temperaturen blijven achterwege.
Toch zou ik niet willen ruilen met Las Vegas want daar is het in de zomer altijd veel en veel te warm. Van Cathy hoor ik regelmatig dat het zelfs 's nachts zo warm is zo'n 35* , dus staat de watercooler aan. Zuiniger in energie dan de airco.
Groetjes Wil

Anja zei

Mooie zonnebloemfoto's, ziet er zomers uit.
Ik kan geen dag zonder fruit, als ontbijt kwark met fruit en havermout en
later op de dag nog 1 stuk fruit.

Petra zei

@Reny - Ze waren heel vrolijk makend!

@Nina - Ik ben nooit zo'n fruit eetster geweest, geef mij maar groente, maar veel fruit heeft ook flink wat suiker en ik probeer mijn suiker intake onder 30gram per dag te houden.

@Sonja - Kennelijk is die in Nederland te krijgen, want een NL FB vriendin heeft er een.

@Tineke - Inderdaad, ik weet ook niet of ik dan weer nicotine zou willen.

@Anja - Ik heb maar zelden echt zin in fruit, geef mij maar groentes.

@Petra - Ja, rode paprika, tomaat en wortels. Je hebt geen fruit nodig om alle voedingswaardes tot je te nemen.

@Tineke - Nu ik zo weinig suiker eet vind ik het meeste fruit mierzoet. Een perzik bijvoorbeeld bevat maar liefst 15 gram suiker.

@Marion - Nee, hoor, je heb fruit niet nodig, groentes zijn net zo goed. Veel fruit heeft nogal wat suiker en aangezien ik probeer onder de 30 gram per dag te blijven is dat met fruit eten gauw overschreden. Ik eet wel heel veel groentes.

@Wil - Ik ben al nooit zo dol op fruit geweest (behalve kersen!) en met al het suiker dat in veel vruchten zit is het beter om het bij groenten te houden. We eten genoeg kleuren om de verschillende vitamines binnen te krijgen.

@Anja - Het enige fruit dat ik eet is tomaat (ontbijt iedere dag) en komkommer.