Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 24, 2021

Virginia Beach dag 3: Over zon en zee en zoef naar huis

In de hoop weer zo'n mooie zonsopgang te zien zet ik mijn wekker voor half zeven. Helaas is het niets vergeleken bij gisteren. Het is mistig aan de horizon en behalve wat pastelkleuren is er weinig aan. Ik doezel nog een half uurtje verder, maar ben eigenlijk helemaal wakker.

Om zeven uur houd ik mijn bed dan ook voor gezien. Ik kleed me aan en ga dan op weg naar Java Surf om koffies voor Rick en mezelf te halen. Ik vond hun nitro brew gisteren zo lekker dat ik dezelfde bestel. Voor Rick neem ik een hazelnoot latte mee.




Terug in het hotel is Rick klaar erop uit te gaan en Kai ook. Saskia heeft keelpijn van de airconditioning (denkt zij, hopelijk niets anders) en we halen voor haar een acai bowl. Rick, Kai en ik gaan naar een voor ons nostalgisch restaurant: Pocahontas.

Iedere keer dat we met de kinderen naar Virginia Beach gingen, aten we hier ontbijt. Alle drie de kinderen bestelden dan de pancakes met banaan en slagroom. Kai wilde hier dus heel graag heen en bestelt de combo van roerei, worstjes, bacon en die pancakes. Hij eet alles op!

Rick neemt de gerookte zalm Benedict en ik de "gezonde keuze" omelet. Dat is een eiwit omelet met olijven, artisjokharten, tomaat, champignons en feta. Het is erg lekker, maar het restaurant is mij veel te druk. Iedereen zit op elkaars lip en ik kan niet wachten tot we klaar zijn. 

Er hoeft maar een besmet persoon tussen te zitten! Van de bediening heeft niemand een mondkapje op, terwijl dat hier in Virginia binnen toch wel weer hard wordt aangeraden. Ik vind het al niet fijn daar een half uur te zitten, laat staan dag in dag uit al die mensen bedienen. Maar goed, misschien ben ik wel te bang. 

Na het eten maken we ons klaar om naar het strand te gaan. Ik ga eerst en om klokslag tien uur staat een van de parasols en zit ik in mijn stoeltje. Het lijkt drukker dan gisteren, maar er is nog plek zonder iemand voor ons, die ons zicht op zee belemmert. 

De anderen volgen al gauw en we besteden onze overgebleven uren met zwemmen, lezen en, in het geval van de anderen, een balletje naar elkaar gooien in de golven. Die laatste zijn vandaag te hoog voor mij en ik ga slechts tot mijn middel het water in. 

Kwart voor een komt veel te snel en het is tijd om weer afscheid te nemen van het Virginia Beach strand. Vroeger was het hier wat vervallen en niet heel veilig. Dat is duidelijk heel erg verbeterd en we zetten Virginia Beach op het lijstje rijbare vakantiebestemmingen. In de omgeving is ook veel te doen. 


We nemen onze douches, pakken in en ik maak nog even een foto met de glazen bol vanaf ons balkon. Dan ga ik naar de receptie om een bagage kar te halen. Die laden we helemaal vol met alle strandstoelen en parasols er ook bij. Gelukkig past het dit keer makkelijker in de auto.

We hebben besloten lunch te eten voor we de stad verlaten. Rick en de kinderen vinden die bij Barrel 17, maar ik heb liever dezelfde poke bowl als gisteren. Terwijl de anderen op hun eten wachten, haal ik nitro brews voor Kai en mij bij Java Surf aan de overkant. Ik heb de kinderen nu ook aan de nitro brew, want Saskia drinkt de helft van die van mij. 

Mijn poke bowl staat al klaar bij Zeke's een paar straten verderop. Wij vinden deze "Vibe" buurt in Virginia Beach erg leuk. Het heeft een artistieke sfeer en overal zijn muurschilderingen te bewonderen, op de muur van Barrel 17 zijn ze er zelfs een aan het schilderen. We eten in de auto en vangen dan de terugweg aan.


Tot onze verrassing en opluchting geeft Waze drie uur en een kwartier aan om naar huis te komen. Dat is stukken beter dan de vijf uur die we er op de heenweg voor nodig hadden. We komen heel even in langzaamrijdend verkeer terecht, maar verder kan Rick zo doorrijden. Dan is Virginia Beach opeens helemaal niet zo ver weg. Verkeer maakt zoveel verschil!

Om kwart over zes zijn we thuis. Ik bedenk me dat ik geen groentesap heb en daar heb ik juist zo'n zin in. Terwijl de anderen mijn auto leeghalen rijd ik in Ricks auto naar Greenheart. Kai wil ook graag nog een fles Summer Crush, dus ik ga niet alleen voor mezelf.

Thuis maak ik mijn favoriete mocktail en bedenken we wat we willen eten. Voor mij wordt het Passion Fin sashimi, die ik laat bezorgen. Rick en Kai hebben zin in pizza en laten die ook bezorgen. Zo kunnen we ons lekker ontspannen. 

Deze paar dagen gingen weer super snel voorbij en wat hebben we genoten van elkaars gezelschap. Volwassen kinderen zijn zo leuk, ze kunnen alles zelf en zijn fijn gezelschap. Er is geen onvertogen woord gevallen en Saskia heeft smakelijke veganistische dingen gegeten in plaats van de eeuwige pasta met tomatensaus waar ze op sommige plekken op aangewezen is. 

Onderstaand een schattig filmpje van Fiona, die gisteren alweer twee maanden oud was. Ik kan niet wachten weer te gaan, maar eerst nog even van de laatste week van Kai's bezoek genieten!

4 reacties:

Jeanine Guidry zei

Wij moeten er toch echt ook eens naar toe gaan, als ik fysiek weer wat meer kan.

Anja L. zei

Wij waren vrijdag in in Utrecht en daar vond ik het ook veel te druk op de terrassen. Het voelt gewoon niet prettig meer.
Virginia Beach ziet er leuk uit.
Wat een lief filmpje can Fiona.
Fijne dinsdag.

Anja zei

Wat gaat de tijd toch snel, Fiona 2 maanden en alweer de laatste week van Kai.
Wij vonden Virginia Beach ook erg leuk.

Petra zei

@Jeanine - Ik hoop voor jou dat dat snel is!

@Anja - Gek is dat, he? Ik zie de virusdeeltjes gewoon rondvliegen.

@Anja - Het gaat me allemaal veel te snel!