Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 05, 2021

Dag 2 New Jersey: Over een hele dag met Katja en Fiona

Na heerlijk geslapen te hebben word ik om half acht wakker. Ik heb besloten 5000 stappen op de plaats hardlopend in de kamer bijeen te krijgen. Daarna maak ik me klaar om op pad te gaan.

Via de app bestel ik koffies en ontbijt van Starbucks voor Katja en mij. Die Starbucks is dicht bij Katja, maar een stukje rijden vanaf het hotel. Alles staat dan ook klaar als ik er aankom.

Vanwege Fiona's tong probleempjes heeft Katja besloten voor nu te kolven en de fles te geven. Ik geef Fiona haar flesje, terwijl Katja een douche neemt. Daar wordt het kleintje helemaal melk dronken van, zo schattig!


Het is vandaag heerlijk weer en we besluiten een uitje te maken met Fiona. Er is een mooie grote vijver in Belmar, vlakbij het strand. Daar loopt een pad omheen dat we gaan lopen. Django mag tot zijn grote plezier ook mee. 

Het is de eerste keer dat Katja buiten hun buurt met Fiona wandelt. Iedereen geniet en Katja vooral. Eindelijk even ergens anders heen. De wandeling is precies lang genoeg, want het is wel warm met steeds meer zon. Gelukkig heeft Katja een ventilatortje voor de wandelwagen. 





 Op de terugweg halen we salades van Mr. Greek. We treffen Kevin nog thuis, die komt altijd thuis lunchen, dus dat is gezellig voor Katja. Katja heeft een doktersafspraak en ik ga op Fiona passen. Tijd om te eten hebben we niet. 

Fiona valt na haar flesje op mij in slaap en op een gegeven moment zo diep, dat ik haar op haar kussen kan leggen. Dan besluit ik toch maar te eten voor het geval Katja straks weer hulp met Fiona nodig heeft. De Griekse salade heeft de rijpste tomaten, zo lekker!




Tegen half drie komt Katja hongerig terug. Alles was goed bij de dokter, dus dat is fijn. Fiona is inderdaad weer wakker, dus terwijl Katja eet houd ik haar bezig. Madammeke heeft vandaag veel honger, ze drinkt flesje na flesje leeg. Het is vast de zesweekse groeispurt. 

De middag kabbelt voort. Ik neem Django nog eens mee voor een lange wandeling. De hond is zo dankbaar voor de extra aandacht. Hij is heel lief en beschermend met Fiona. Hij luistert ook goed naar mij, ik heb mijn alpha stem dus gevonden, want Orion doet dat ook.

Tegen vijven komt Kevin thuis en maken Katja en hij zich klaar om uit te gaan. Hun derde huwelijksverjaardag was dinsdag en ik heb aangeboden op Fiona te passen, zodat zij het samen met een etentje kunnen vieren. Ze gaan biefstuk eten bij Brando's. 

Fiona ligt heel lief te slapen als Katja en Kevin vertrekken, maar dat duurt nog geen tien minuten. Dan is Missy klaarwakker. Ze drinkt weer een flesje leeg en wil dan wel wat vertier. Ik denk terug aan al mijn uren, die ik met onze kinderen op die leeftijd heb doorgebracht. 



We kijken televisie en dat houdt Fiona's aandacht een tijdje. Dan gaan we even buiten zitten, maar ik ben bang voor muggen, want ik zie er een aantal rondvliegen. We gaan dus al snel weer naar binnen. 

Daar "lees" ik zwart witte kaarten voor, ook dat vindt Fiona leuk tot er een "wah" volgt van ik verveel me nu. Deze tante wil de wereld zien en is volgens mij net zo ongeduldig als Katja vroeger over het feit dat ze zoveel nog niet kan. 

De volgende stap is Fiona's babygym. Daar is ze dol op! Vooral het zwart witte olifantje dat ik haar gaf vindt ze prachtig.  Zo gaan we van het ene naar het andere en, als Fiona het echt helemaal gehad heeft, ga ik op de fitnessbal zitten.

Daarop stuiter ik op en neer en dat vindt Fiona fijn. Ik ben blij met mijn goede conditie, want dit vergt nogal wat van mijn dijspieren. Grappig is dat ik er 2000 meer stappen op mijn Fitbit mee krijg. Ik krijg het zelfs warm. Fiona vindt het zo fijn dat ze, als Katja en Kevin thuiskomen, in slaap is gevallen. 









Katja en Kevin hebben genoten van hun lekkere maaltijd samen. Dit was de eerste keer samen zonder Fiona voor hen. Rick en ik hebben altijd "date night" erin gehouden en ik hoop dat Katja en Kevin dat ook zullen doen. Als de kinderen groot zijn heb je elkaar nog, dus het is belangrijk die relatie te koesteren. 

Voor mezelf heb ik weer sashimi besteld, die Katja en Kevin mee hebben. Ik neem afscheid en rijd net voor het donker wordt terug naar het hotel. Daar stel ik Rick op de hoogte van hoe de dag ging, terwijl ik mijn heerlijke rauwe vis eet.

De Olympische Spelen gaan aan en ik begin aan dit blog. Morgen nog een halve dag met mijn schatten en dan is dit bezoekje ook alweer voorbij. Dit is dierbare tijd om met hen door te brengen. Katja zei dat ze al wat trucjes van mij heeft opgepikt. Helemaal goed.

6 reacties:

Tineke zei

Wat is een ventilator voor in de kinderwagen?
Zolang de baby in de grote bak ligt; heet het kinderwagen, zodra ze in de 'zit' bak liggen/zitten heet het wandelwagen ; apart he .
Fijn dat je haar lekker kunt afleiden, dat is het vaak.

Anoniem zei

Het lijkt me zo bijzonder, het kind van je eigen kind. Het gaat allemaal zo snel, kan me voorstellen dat je af en toe ook weer terug bent in de babytijd van Katja. en dan nu met baby-ervaring :)
Ik weet nog goed dat ik het zo druk had met mijn eerste. We hebben er 5, dus later vaak grappend gedacht 'en 1 vond ik zo moeilijk...'
Misschien een leuke tip: ik heb toen hand-voet-afdrukjes gemaakt met lippenstift. Zo schattig, want je ziet ook de lijntjes zo mooi. Onze oudste is 18 jaar en het afdrukje is nog steeds mooi. Gaat ook gemakkelijk van het handje van Fiona af (ipv verf) met een vochtig doekje (billendoekjes).

Nina zei

Wat ontzettend fijn voor Katja (& voor Fiona en Kevin) dat je er bent! De liefde straalt van je blogs en foto's af. (en ook hele mooie foto's van Katja met Fiona) Ik ben blij voor jullie allemaal. :)

Pompen = kolven. ;-)

Wat ingewikkeld dat Kevins moeder zich zo lastig gedraagt. Niet prettig voor iedereen!

Geniet van jullie tijd samen.

Petr@ zei

Wat fijn om zoveel quality time te hebben met Fiona. En heerlijk voor Katja (en Kevin) dat jij er bent om te helpen en ondersteunen.
Fiona is echt een schatje en wat een prachtige, nieuwsgierige ogen!

Sally zei

Wat een schattige foto’s. Fijn dat Katja en Kevin een gezellige avondje hadden en oma kon oppassen. Zulke quality time met je kleinkind

Petra zei

@Tineke - Een batterij een, die er boven kan hangen. Ja, ik weet het verschil tussen kinderwagen en wandelwagen :). Soms ben ik niet zo helder na een lange dag en nog een blog schrijven ;) .

@Anoniem - Het is zeker bijzonder! Ik heb jouw tip van lippenstift aan Katja doorgegeven. Dank je wel!

@Nina - En ik, die jarenlang heeft gekolfd en mede oprichtster van de BV (borstvoedings) email lijst is, weet dat natuurlijk! Het vermoeide brein kennelijk niet, ik heb het snel veranderd.

@Petra - Ja, even moeilijk om weer afscheid te nemen, gelukkig niet voor lang!

@Sally - Echt heel erg bijzonder, dit kleine meisje heeft zich al helemaal in mijn hart gewurmd!