Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 19, 2021

New Jersey met zijn allen: Over een donderdag uit duizenden

Rick heeft zijn wekker voor zeven uur gezet en we staan tegelijkertijd op. Wij weten zo langzamerhand hoe we ons snel klaar moeten maken en nog voor achten zijn de koffers in de auto en wij op weg om ontbijt te halen. 

Kai en Saskia willen dezelfde Playa Bowl acai bowls als gisteren. Katja heeft liever een ei wrap van een cafe een paar deuren verderop. Rick en ik houden het bij Starbucks aan de overkant. 


Katja wacht me op met een slapende Fiona. Rick gaat terug naar het hotel, hij heeft een belangrijke vergadering vanochtend. Saskia en Kai komen na hun ontbijt en ontfermen zich over hun nichtje. Het is zo lief hoe ze met Fiona omgaan. Ik ben zo blij dat we dit reisje konden maken!






Het lukt Saskia tot haar grote genoegen om Fiona op haar schouder in slaap te laten vallen. De hele ochtend heeft Katja haar handen vrij en wenst hardop dat ze zou willen dat wij allemaal dichterbij woonden. 










Als Rick ook weer van de partij is, gaan we aan de lunch denken. Rick en ik gaan die halen, heerlijke salades en wraps van een Hawaiiaans restaurant, Fins. Voor Saskia gaan we naar een veganistisch restaurant. Daarvan zijn er in deze omgeving heel wat. 

Na de lunch vraagt Katja of ik mijn "Omi ding" kan doen met Fiona om haar in slaap te krijgen. Kennelijk wieg ik Fiona op een bepaalde manier, die haar inderdaad binnen een paar minuten in slaap brengt.

De anderen geven Django een lange wandeling en dan is het tijd om afscheid te nemen. Dat valt iedereen zwaar. Ik heb het misschien het makkelijkst, want ik weet dat ik Katja en Fiona over iets minder dan drie weken weer zal zien. 

Kai rijdt met Saskia mee en zij volgen in eerste instantie mij. Het verkeer valt mee, al missen we een afslag, omdat ik Saskia niet op tijd kon waarschuwen. Daardoor verliezen we tien minuten vanwege een korte file. Ik vind het best vermoeiend om te zorgen dat we elkaar niet kwijtraken op een weg met drie banen.

Als we over de Delaware Memorial Bridge zijn, stoppen we bij het Biden Welcome Center in Delaware. Daar tankt Saskia en Rick neemt het stuur van mij over. Het zou geen spitsuurtijd zijn als we niet nog af en toe in langzaamrijdend verkeer terecht zouden komen. 

De Mormoonse tempel, die boven de snelweg opdoemt, is altijd een teken dat we bijna thuis zijn

Het is altijd weer een opluchting als we zonder kleerscheuren thuiskomen. Vooral als twee van mijn kinderen apart rijden. Saskia is een goede chauffeur, maar vooral in New Jersey zijn er nogal wat mensen, die van links naar rechts gaan en afsnijden. Rick moest flink toeteren tegen een van hen. 

Voor Saskia volgt een verrassing, want zij weet nog niets van de bioscoopstoelen in ons theater. Ook zij is er helemaal blij mee en zij en Kai gaan prompt X-Box spelen en shows kijken.

Rick haalt ons eten. Plaka Grill Grieks voor hem en mij en Kai en Saskia hebben gerechten van Sunflower, een vegetarisch Chinees restaurant. 

We smullen allemaal en zoeken daarna onze luie stoelen op, Rick en ik hier boven en de kinderen beneden. Het waren een paar fantastische dagen!
Fiona heeft genoten van haar badje! 




3 reacties:

Sonja zei

Wat een geweldige tijd met elkaar, jullie zijn een prachtige familie. Haha het 'Omi-ding' 😂

Petra zei

@Sonja - Ja, leuk, he, ik ben er emotioneel van dat Katja mijn hulp zo waardeert.

Petr@ zei

Wat fijn dat jullie met z'n allen samen waren. Voor Katja moet dat ook heel fijn geweest zijn!

Samen rijden is echt lastig. Meestal spreken we af dat iedereen zijn eigen tempo aanhoudt en we elkaar op de plaats van bestemming zien.