Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 10, 2021

Over een donderende dinsdag

We zijn weer vroeg uit de veren. Rick is zoals gewoonlijk eerder beneden dan ik en heeft de koffie al gezet. Ik snijd mijn paddestoelen op en bak ze met tomaat. Ik ben niet heel dol op die kreeft paddestoelen moet ik zeggen. De volgende keer bestel ik ze niet meer.

Zoals gewoonlijk begin ik aan mijn stappen tot Rick klaar is met zijn douche. We halen onze koffies en dan gaat Rick aan het werk en ik verder met mijn cardio. Intussen praten we met Kai, die in Londen is geland. Daar heeft hij een overstaptijd van drie uur. 

Ook probeer ik Katja wat te helpen. Zij zit er helemaal doorheen en heeft duidelijk een beginnende postpartum depressie. Oef, wat vind ik het moeilijk er niet gewoon even heen te kunnen!. Gelukkig zoekt Katja wel medische en mentale steun.

Na mijn sporten ga ik wat boodschappen halen bij Whole Foods. Kai had wat wensen en ik haal ingredienten voor het avondeten en mijn lunch. Ik gebruik mijn IKEA regenboogtas en krijg daar allerlei complimenten over. 


Thuis verkleed ik me in bikini en loop naar het zwembad. Het is werkelijk drukkend warm met 33 graden en nogal vochtig. Het water voelt dus extra lekker koel. Ik zwem een kilometer en ga dan terug naar huis om te lunchen. 

Dinsdag is mijn virtuele lunch met Judith dag. Ik heb weer groentes van de salade bar bij Whole Foods en daarbij gerookte sabelvis. Volgens mij heb ik die vis nog nooit gegeten en hij is heerlijk. Judith en ik hebben weer een heel gezellige maaltijd samen. De komende weken is Kai er, dus we zullen elkaar pas in september weer "zien".

Hopend mijn zwemmen er voor het onweer in te krijgen, loop ik gauw terug naar het zwembad. Daar liggen mijn spullen nog dus ik kan meteen met mijn baantjes beginnen. Ik beloof mezelf dat ik minstens een kilometer zal zwemmen en daarna wel zie hoe het gaat.

Er is verder niemand in de banen en het gaat zo lekker dat ik voor ik het weet tachtig baantjes heb getrokken. Ik voel mijn benen wel, maar het ging gewoon zo fijn. Nu heb ik 44 kilometer gezwommen dit seizoen, nog zes te gaan tot mijn doel. 

Rond kwart over vier weet ik zeker dat ik donder hoor. En inderdaad, niet veel later volgt er nog een en de radar ziet er niet goed uit. Ik haast me naar huis en maar goed ook, want we krijgen een van de zwaarste onweren in jaren over ons heen.

Gelukkig heb ik twee salades voor het avondeten, want om half zes valt de stroom uit. Ik heb die salades ook net klaar. De stroom blijft uit, dus we eten in het half donker. De zalmsalade en de komkommer met Goudse kaas salade smaken ons desondanks prima. 


We nemen onze elektronica mee in de auto waar we overal opladers hebben. Dan rijden we voor het eerst in meer dan een jaar naar Dulles Airport. Kai landt om tien over half acht en wij wachten in de auto tot hij door de douane is. 
Een mooie regenboog na het zware weer


En dan is het zover! Kai is door de douane en we vinden hem meteen in de drukte. Rick omhelst Kai eerst en dan is het mijn beurt. Ik wil hem gewoon niet meer loslaten en er komen wat vreugdetranen. Dan besef je pas hoe erg je elkaar gemist hebt!

We laden Kai's bagage in en hij maakt kennis met mijn VLINDR. De onweersbuien zien we enkel nog in de verte. Het is de hele weg spannend om te zien of we weer stroom hebben. Hoe dichter we bij huis komen, hoe zekerder we daarvan zijn, gezien andere huizen, die donker waren toen we vertrokken, weer licht hebben. 

En ja, hoera!! De lichten zijn aan! Nu is het zien hoe Orion op Kai reageert. Kai heeft hem de meeste trucjes geleerd. Orion is Kai absoluut niet vergeten!!! Het lijkt wel of hij blijer is om Kai te zien dan ons. Zo ontzettend lief! 

We laten Kai de dingen in huis, die vernieuwd zijn, zien. De kranen in zijn badkamer, de deur naar het deck en dan de grote verrassing: de bioscoopstoelen. Daar is Kai super enthousiast over. Morgen volgt dan nog de hot tub en dan is Kai weer helemaal bij.

Kai heeft ook wat leuke dingen mee voor ons. Ik krijg een zak met Erdnuss Flippies uit Duitsland en Rick Duitse mosterd en Zwitserse chocola. Voor ons samen is er een zakje Lyonnaise pralines. 

Verder krijg ik een boek over de mysteries van Lyon en een etuitje van Lancome dat het bedrijf van Raquels moeder maakt. Rick krijgt een leuk Lyon bordje om in de bar te hangen. 

Dan is Kai begrijpelijk moe, want het is al vier uur 's ochtends zijn tijd. Wij zullen niet veel later volgen en wat ben ik blij dat we in de airconditioning kunnen slapen! De drie weken met Kai zijn begonnen!

26 reacties:

Irene zei

Wat een heerlijkheid!
Geniet!
Ik wens jullie een onvergetelijke 3 weken!

Reny zei

Heerlijk voor jullie, geniet van de komende 3 weken!

Nina zei

Fantastisch dat Kai er eindelijk is! Wat zullen jullie alledrie naar dit moment hebben uitgekeken. En wat bijzonder dat Orion Kai ook nog herkende. Veel plezier met elkaar.

En veel sterkte voor Katja. Knap dat ze hulp inschakelt! Het is natuurlijk niet vreemd, zeker niet na zo'n heftige tijd rondom het zwanger worden...hopelijk krijgt ze fijne hulp en jullie kunnen haar vast ook op afstand tot steun zijn.

Carla zei

Wat heerlijk dat Kai er is! Ik dacht dat zijn vriendin ook mee zou komen, maar dat heb ik dan ergens gemist in jouw verhalen ben ik bang...

En wat akelig voor Katja. Een postnatale depressie is niet niks. Dit is normaal de tijd van genieten van je kindje. En Fiona is zo'n prachtig meisje. Mooie foto's steeds van haar!

Petr@ zei

Arne Katja! Ik weet zelf heel goed hoe het is om niet op die roze wolk te zitten en je daar dan weer schuldig om te voelen. Gelukkig zoekt ze hulp want dat is echt nodig.

Heerlijk voor jullie om Kai weer te zien! Geniet de komende weken samen.

Anoniem zei

Wat fijn dat Kai er is!
En sterkte voor Katja. Hoe gewenst de baby ook is, de eerste tijd is niet altijd makkelijk.

Groeten, Karin

Sonja zei

Super dat Kai er is, ik kreeg gewoon een brok in mijn keel bij de tekst en foto's. Oh wat naar voor Katja, sterkte voor haar.

Anja L. zei

Wat jammer voor Katja, ik wens haar sterkte (en jullie ook).
Heerlijk dat Kai er weer is, wat ziet hij er goed uit.
Fijne woensdag!

Anja zei

Sterkte voor Katja, goed dat ze hulp heeft gezocht.
Wat fijn dat Kai er is, hij ziet er goed uit.
Fijne weken samen!

Sophie zei

Zo ontzettend blij voor jullie! Ik kreeg tranen in m'n ogen bij het lezen over jullie weerzien, maar ook zeker bij het stukje over Orion. Wat lief!
Heel veel plezier komende weken!

Wat naar van Katja's negatieve gevoelens. Een newborn periode kan zo zwaar zijn. En goed dat ze aan de bel trekt als ze voelt dat het meer dan wennen aan het nieuwe leven is en denkt aan een PPD (pnd in het Nederlands, postnatale depressie). Sterkte aan haar!

Sally zei

HEERLIJK, Kai is weer thuis. Super genieten. En sterkte voor Katja, het is ook niet makkelijk of altijd een roze wolk. Goed dat ze hulp zoekt en jullie veel contact hebben. Een grote knuffel en veel plezier de komende drie weken.

Anoniem zei

Oh wat is het toch fijn om te lezen dat Kai er is. Dat worden 3 fantastische weken.
Moeilijke tijden voor Katja, hopelijk kan ze toch haar draai vinden en genieten van de kleine. Deze tijd gaat zo snel voorbij.
Groetjes, Bea

Anoniem zei

Wat een heerlijk weerzien met Kai. Erg vervelend dat Katja nu met een postnatale depressie zit.Wens haar heel veel sterkte !
Een domper op deze periode met Kai.Toch hoop ik dat jullie kunnen genieten van de komende weken .
Groetjes Wil

Petra zei

@Irene - Dank je wel!

Petra zei

@Reny - Gaan we doen!

Petra zei

@Nina - Gelukkig hoef je tegenwoordig niet in stilte te lijden. Ik ben blij dat Katja dat niet doet.

Petra zei

@Carla - Nee, Kai's vriendin heeft haar Spaanse familie (vader) ook al zo lang niet gezien. Daar is zij dus

Petra zei

@Petra - Dat is het precies. En ik ben ook blij dat ze hulp zoekt.

Petra zei

@Karin - En natuurlijk voelt ze zich schuldig want Fiona is zo gewenst. Maar het brein is gecompliceerd.

Petra zei

@Sonja - Het is weer zo gezellig met Kai!

Petra zei

@Anja - Kai en Raquel leven heel gezond en dat is te zien.

Petra zei

@Anja - Dank je wel!

Petra zei

@Sophie - Het is ook moeilijk omdat Katja zo graag wil genieten. Hopelijk werkt het medicijn snel.

Petra zei

@Sally - Dank je wel!

Petra zei

@Bea - Katja is zich ervan bewust dat het maar kort duurt, dat is denk ik ook stressvol

Petra zei

@Wil - Saskia zit ook al niet lekker in haar vel, dus ik ben weer 100% moeder. Zoals je weet houdt dat nooit op.