Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, augustus 21, 2021

Over een zomerse zaterdag

We slapen voor ons doen uit tot half negen. Ik sta eerder op dan Rick en tref Kai beneden aan zijn ontbijt. Ik geef Orion zijn medicijnen en loop zijn rondje met hem. Intussen is Rick ook klaar om op stap te gaan.

We beginnen met Starbucks voor onze koffies en ontbijt. Zoals altijd spelen we ook Pokemon Go. Dan brengen we het glas naar de glasbak en rijden naar Greenheart. Kai en Saskia vinden allebei het Summer Crush sap hier heel lekker. We halen daar een paar flessen van en natuurlijk mijn Rooster sap. 


Het marktje is vandaag heel druk bezocht en we moeten zoeken naar een parkeerplaats. Dan lopen we naar Quail & Hound's kraampje. Daar worden we als oude bekenden begroet door de eigenaren. We horen dat zij ook voor het eerst grootouders worden en er vorige week niet waren vanwege de baby shower. 

We kopen een dozijn van hun meerkleurige kippeneieren en een potje honing voor Raquels ouders. We zijn van plan wat plaatselijke producten voor hen aan Kai mee te geven. Verder maak ik weer kleurige foto's, maar hebben we niets nodig. 








Als laatste voor we naar huis gaan haal ik Saskia's acai bowl op van Viva Sol. Die vindt zij lekkerder dan van SouthBlock. Ik moet toegeven dat het er erg smakelijk uitziet. Jammer genoeg is het te zoet voor mij. 


Dan is het tijd om aan mijn tienduizend stappen te werken. Intussen vliegen de kolibrietjes af en aan. Ik heb geen nektar meer en Amazon heeft mijn favoriet niet op voorraad. Ik wil geen twee weken wachten voor ik de voeders weer kan vullen en ga naar het Wild Bird Center in Oakton.

Daar hebben ze geen kant en klare nektar, maar wel speciale poedersuiker, die heel makkelijk oplost in kraanwater. Geen gedoe met koken en alles, dus. Thuis maak ik genoeg om de twee voeders mee te vullen. Gelukkig vinden de vogeltjes het lekker, want ik heb ook wel gelezen dat ze soms kieskeurig kunnen zijn. 



Rick en de kinderen zijn intussen boodschappen aan het doen bij de Giant. Als ze thuiskomen is het lunchtijd. Saskia heeft haar eigen lunch, maar Rick en ik gaan op pad voor de onze en Kai's.

Op weg stoppen we even bij het Community Center. Een van mijn Foodies vriendinnen heeft me uitgenodigd voor de eerste verjaardag van haar zoontje. Ik kan weliswaar niet blijven, maar wil even het cadeautje afgeven. 

Zodra ik de gymzaal binnenloop, zien mijn andere twee vriendinnen me. Ze hadden het net over mij gehad en hopen dat ik kan blijven. Dat is niet het geval, maar Nhu, Karen en Wendy staan erop dat ik wat van het Nepalese eten meeneem. 

We halen onze lunches en eten die op het deck op. Het Nepalese eten van het feest hebben we erbij en dat is heerlijk! Ik ga vragen van welk restaurant ze dat besteld hebben. 

Mijn plan was om direct na de lunch naar het zwembad te gaan om baantjes te trekken. Helaas zijn er onweersbuien in de buurt en iedere keer dat er donder wordt gehoord sluit het zwembad voor drie kwartier. Hier blijft het droog, maar pas om vier uur kan ik erheen.

De anderen zijn naar de gitaarwinkel geweest en hebben avondeten voor de kinderen van Whole Foods gehaald. Saskia gaat een vriendin bezoeken en Kai wil thuis relaxen. Rick vergezelt me wel. Zin om baantjes te zwemmen heb ik niet meer, dus we genieten gewoon van het koele water op deze warme dag. 

Kai heeft onze nieuwe hot tub nog niet uitgeprobeerd en dat gaan we vanavond doen. We maken lekkere hapjes en drankjes en gaan dan een uurtje bubbelen. De muggen vinden ons wel erg lekker alleen. Gelukkig blijven de beten van de kleintjes maar even kriebelen. 

Kai en Saskia gaan een pasta met pesto maaltijd voorbereiden. Rick en ik halen een lichte maaltijd van Viet Aroma. Voor mij een lotus salade met garnalen en varkensvlees en Rick een rundvlees gerecht met veel groentes.  

Dan gaat we met zijn allen naar het Mosaic District. Het is tijd om Kai en Saskia de Poffy's te laten proberen. Het doet ons goed te zien dat Lilians winkel het goed doet. Wij moeten twintig minuten wachten op onze bestelling, dus dat valt mee. 

We bestellen allemaal andere combinaties. Rick heeft biscoff deeg met frambozen coulis, Kai banaan met chocola, Saskia gewoon de originele en ik de originele met bacon. Het smaakt weer heerlijk!!



De rest van de avond kijken we Disney films . Eerst Ratatouille en dan Computer in Sneakers, die laatste hebben we nog nooit gezien. Dit blog publiceer ik vanavond al, want dat van morgen komt waarschijnlijk uit Virginia Beach.  

3 reacties:

Anja L. zei

Verrassend om je blog op zondagochtend te lezen.
Alle smaken van de poffertjes klinken lekker.
Fijne zondag.

Sonja zei

Wat een verrassing een blog op de zondagmorgen! Wat een gezellige en drukke dag weer. Het is nooit saai bij jullie.

Petra zei

@Anja - Ik vind het knap hoe ze deze combinaties hebben gekozen.

@Sonja - Dat is zeker in de zomer niet het geval!