Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 09, 2021

Over een meeslepende maandag

Na een hele nacht gedroomd te hebben dat ik kanker had, maar niet welke soort, ben ik maar al te blij om om kwart over zeven mijn bed te verlaten. 

Mijn ontbijt bestaat uit kreeft paddestoelen, cantharellen, maitaki, tomaat en gepocheerd ei. Het is alsof ik in een restaurant eet, zo lekker! Rick heeft mijn koffie weer gemaakt en de suikervrije salted caramel siroop smaakt daar verrukkelijk in.

Terwijl Rick zijn werkplunje aantrekt doe ik vast wat stappen. Dan gaan we onze koffies ophalen, die ons bij Starbucks door Nick worden aangereikt. Op weg terug naar huis haal ik level 41 van Pokemon Go. Eindelijk! Level 42 gaat denk ik jaren duren, want daar is zoveel voor nodig!

Op het deck doe ik de rest van mijn cardio. Dan maak ik me klaar om naar Sharon te gaan, maar opeens staat er een grote vrachtwagen op onze oprit. Die komt de nieuwe stoelen voor ons bioscoopje brengen. 

Alleen zouden ze tussen 15 en 17 uur komen. Rick is niet blij dat ze onaangekondigd zoveel vroeger komen. Verder blijken ze onbekwaam en niet voorzichtig met de meubelen. Een stoel pas volgens hen ook niet door de deur van het theater. Daar baalt Rick natuurlijk enorm van. 

Omdat mijn auto geblokkeerd is, neem ik Ricks auto naar personal training. Ik probeer Katja virtueel bij te staan met een moeilijke dag met Fiona, waardoor ik te laat ben om te  fietsen. Sharon heeft weer een goede gewichtenroutine voor me. 

Na afloop rijd ik door naar Whole Foods en haal daar ingredienten voor mijn lunch en het avondeten. Natuurlijk kan ik het niet laten bij de mooie tuin te stoppen. Hun druiven zijn al ver, ik ben benieuwd wat ze ermee gaan doen.




Rick komt blij zijn kantoor uit als ik thuiskom. Hij heeft een oplossing gevonden om de laatste stoel door de deur te krijgen. We halen de onderkant er met gemak af en dan past het gewoon. Dat die bezorgers, die claimden dit dagelijks te doen, dat niet wisten is belachelijk. 

Tijd om lunch te maken. Ik heb een salade van de Whole Foods salad bar met een moot gerookte zalm. Rick maakt een andere salade. Ik vind die gerookte zalm werkelijk heerlijk!

Het is inmiddels 33 graden en tijd voor het zwembad. Daar begin ik onmiddellijk aan mijn baantjes en ik ben ook vandaag sneller dan voorheen. Ik moet ook zeggen dat ik zo snel mogelijk zwem. Mijn Fitbit geeft dan ook heel wat "zone minuten" aan.

Maria is er als ik klaar ben en we praten en lezen samen. Dan gaat zij haar baantjes trekken. Twintig, zegt ze tegen mij. Ik weet van tevoren al dat dat er meer gaan worden en ja, hoor, in de tijd dat ik de helft van die baantjes zwem heeft Maria er 60 bij elkaar. 

Nu heb ik dit seizoen meer dan veertig kilometer gezwommen. Ik kom dus al dicht bij mijn doel. De rest van de middag ga ik af en toe in het water afkoelen en doe verder een aantal Duolingo lessen Frans.

Als ik thuiskom heeft Rick alles in de basement zo neergezet als hij het wil. Jammer dat Dad dit niet meer meemaakt, die had het prachtig gevonden om op echte bioscoopstoelen films te kijken. Wij nemen ons avondeten naar beneden en gaan ieder in een stoel zitten eten en tv kijken. Dit is zo super!


We zullen ons nu veel vaker in deze kamer bevinden. De vorige meubelen waren meer dan twintig jaar oud en vreselijk, ik kreeg altijd rugpijn. In deze stoelen zou ik kunnen slapen!

En nu wordt het spannend, want Kai komt morgen deze kant op. Ik zal zo blij zijn als hij in het vliegtuig naar Washington zit! 

 Fiona vindt haar badje heerlijk:




17 reacties:

Reny zei

Pfff, kan me voorstellen dat je blij was toen je wakker werd, wat een enge droom.

Ik vind het knap dat je al zoveel kilometers hebt gezwommen, chapeau!

Heerlijk dat jullie na al die maanden Kai weer in levende lijve kunnen zien, ik wens jullie alvast een geweldige tijd samen !

Sonja zei

Super die thuis bios. Wat heerlijk dat Kai er bijna aankomt!

Petr@ zei

Wat een gedoe met die stoelen zeg. Maar het resultaat is super mooi!

Lieve foto's van Fiona. Ze is echt zo schattig! Leuk om mee te kijken hoe ze steeds groter wordt en verandert.

Geniet van je tijd met Kai. Wat zul je gelukkig zijn hem weer een knuffel te kunnen geven!

Sophie zei

Wat gaaf die stoelen! Leuk straks ook met Kai films kijken. Al zal je eerst veel willen kletsen waarschijnlijk. Wat fijn dat hij komt!

Anja L. zei

Wat een enge droom zeg! Dan kun je echt verdrietig wakker worden.
Ik heb er ook zo'n hekel aan als dingen niet op de afgesproken tijd worden geleverd. Zeker als je vrij genomen hebt en de afspraak wordt verzet.
Jullie bioscoop ziet er nu echt geweldig uit, mooi ook die verlichting onder de stoelen.
Wat een leuke foto's van Fiona, je ziet dat ze er van geniet.
Nog even en jullie kunnen Kai weer in de armen sluiten!
Fijne dinsdag.

Anja zei

Lieve foto's weer van Fiona!
Wat een fijn vooruitzicht dat Kai komt, hoe lang blijft hij?

Marion2 zei

Wat kan een mens opgelucht zijn als je beseft dat iets ergs maar een droom was.

Je ziet gewoon aan de bioscoopstoelen dat ze heerlijk zitten. Een mooie aanwinst.

Heel veel plezier vandaag met de hereniging met Kai! Jullie hebben er lang op moeten wachten, heel fijn dat het nu eindelijk zover is.

Anoniem zei

Wat een mooie stoelen, met wat hapjes erbij is het net of je echt uit bent.
Oh wat een heerlijk vooruitzicht om Kai weer in levende lijve te zien.
Groetjes, Bea

Petra zei

@Reny - Dank je wel! Het gaat werkelijk gebeuren, heerlijk.

Petra zei

@Sonja - nog een paar uur!

Petra zei

Petra - Nou, zeker!

Petra zei

@Sophie - Ja, en Saskia ook, ik zie er erg naar uit.

Petra zei

@Anja - Ik kan niet wachten Kai eens niet op een beeldscherm te zien, haha.

Petra zei

@Anja - Maar liefst drie weken, al zullen die omvliegen.

Petra zei

@Marion - Dank je wel! Ik tel. De minuten!

Petra zei

@Bea - Van deze stoelen gaan we echt genieten!

Sally zei

Wat een mooie stoelen. Zo luxe een ‘eigen’ bioscoop/tv kamer te hebben. En heerlijk dat Kai komt. Ben gewoon een beetje jaloers want heb Mats nu al ruim 19 mnd niet in het echt gezien. Ook alleen op een beeldschermpje. Geniet ervan !!