Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 17, 2021

Over een dierbare dinsdag

Rick had al gezegd dat hij heel vroeg wilde opstaan en ik zie dat hij dat om half zeven doet. Dat is mij echt nog te vroeg en ik besluit nog een half uurtje te doezelen. Dat half uurtje wordt drie kwartier, maar dan be ik ook van de partij.

De mannen zijn beiden al beneden en zitten aan hun ontbijt. Ik maak het mijne en dan ga ik aan mijn stappen. Kai is al klaar om op pad te gaan, maar Rick heeft nog het een en ander te doen. We pakken de auto in en verzorgen Orion.

Mijn doel om te vertrekken is negen uur en ik weet dan dat dat kwart over negen wordt en inderdaad, om klokslag kwart over negen rijden we de oprit af. Bij de Starbucks in Pan Am Center halen we koffies voor ons drieen en bij de Safeway ijs om de sappen van Greenheart voor Katja en Kai koel te houden.

Het verkeer is goed en we passeren Baltimore al snel. Maar halverwege Maryland begint het heel hard te plenzen. Dat is balen, want zo wordt onze aankomsttijd steeds later. We stoppen zoals gewoonlijk bij het Biden Welcome Center in Delaware. Gelukkig regent het nu een stuk minder hard.


We steken de Susquehanna rivier over en later de Delaware Memorial Bridge. Gelukkig wordt het weer zodra we in New Jerse zijn een stuk mooier. De zon schijnt zelfs als we dichterbij Neptune komen. 


Saskia nadert intussen vanuit het noorden, zij verliet Boston zo'n drie kwartier eerder dan wij ons huis. Zij zal dus iets vroeger bij Katja aankomen. We krijgen de lunchbestellingen van iedereen en halen eten van Mr. Greek voor ons en van Kaya's Kitchen, een veganistisch restaurant, voor Saskia.

Dan rijden we naar Katja's huis en eten gezellig samen lunch. Ik houd Fiona vast, terwijl Katja eet en die valt prompt weer in slaap. Pas als ik  Fiona na een paar uur aan Saskia overgeef wordt ze wakker. Kai en Saskia kunnen eindelijk hun nichtje ontmoeten en vasthouden. 
Onze kinderen hadden allemaal hun eigen Steiff knuffel en nu heeft Fiona er ook een, een hertje

Natuurlijk kan ik het niet laten weer wat foto's te maken van het slapende hummeltje op mij. Haar handjes zijn nog steeds zo schattig klein en haar wangetjes zijn zo lief bol. Ze is zelfs in de elf dagen, nadat ik hier was, gegroeid. En toch weegt Fiona nu net zoveel als Kai toen hij geboren werd. 


Fiona kijkt nu echt naar mensen en Kai en Saskia vinden het net zo leuk om met hun nichtje te "spelen". Ik krijg er wel een brok van in mijn keel. Ik vind het schattig om ze zo samen te zien. Het is jammer dat de mondkapjes nodig zijn, maar ogen zeggen ook zoveel. 


Katja neemt over en gaat Fiona's luier verschonen. We gaan met zijn allen de babykamer in en zien hoe Katja een grote glimlach krijgt. Het lukt me nog net er een foto van te maken. Zo lief!!


Katja gaat douchen en ik geef Fiona haar flesje. Als zij in slaap valt, leg ik haar in Saskia's armen. Niet veel later wordt Fiona wakker en spelen Kai en Saskia met haar. Mijn hart loopt weer eens over! 





Zo gaat de middag snel voorbij. Ik neem Django nog mee voor een lange wandeling en Rick gaat naar het hotel om in te checken. Inmiddels is Kevin thuis en gaan we denken aan het avondeten. De keuze valt op Japans. 

Terwijl iedereen bedenkt wat men wil, zit ik op de grote bal met Fiona. Zo krijg ik haar in slaap. Dat duurt zo'n half uur, maar dan begint Django te blaffen en de tijd dat Fiona door alles heensliep is duidelijk voorbij. Ze is wakker en heeft honger. 

Kevin geeft Fiona haar flesje en ik bestel de sushi voor iedereen. Na drie kwartier gaan Rick en ik het ophalen, maar volgens mij waren ze nog niet eens begonnen aan de bestelling. Volgens de serveerster is het bijna klaar, maar dat duurt nog een half uur. 

Dat is erg laat voor iedereen, maar vooral voor het kleine gezin dat meestal om acht uur aan de nachtroutine begint. Ik houd Fiona vast en heb haar weer bijna in slaap, terwijl Katja eet. Ik moet zeggen dat ik op mijn sashimi aanval, want zo laat eten wij ook vrijwel nooit.

Wij nemen allemaal snel afscheid, zodat Katja en Kevin Fiona, die alweer wakker is, weer in slaap kunnen krijgen. Kai en Saskia hebben hun eigen hotelkamer. Rick en ik kijken nog wat televisie en dan gaan we ons bed ook opzoeken. 

Morgen een volle dag met Katja en Fiona, ik hoop dat we een paar leuke familiefoto's kunnen maken. Buiten, zodat we geen mondkapjes op hoeven, zolang Katja Fiona vasthoudt. 

6 reacties:

Nina zei

Wat ontzettend fijn om allemaal bij elkaar te kunnen zijn! Geniet van ieder moment! En wat een prachtige foto's.

Vind je de rit naar NJ gevoelsmatig korter worden nu jullie hem vaker hebben gereden in korte tijd, of juist niet? Hopelijk houdt je lijf zich oké.

Anja L. zei

Mooi dat jullie bij elkaar kunnen zijn.
Wat goed dat je net het lachje van Fiona vast hebt kunnen leggen.
Een hele fijne woensdag!

Sophie zei

Wat bijzonder om je kinderen zo met het nieuwste familielid te zien! Prachtig.

Is Katja overgestapt op flesvoeding of is het gekolfde melk? (niet dat het uitmaakt maar ben gewoon benieuwd).

Sonja zei

Een gouden dag, zo bijzonder om al je kuikens op knuffelafstand te hebben. Geniet vandaag van elkaar!

Petr@ zei

Wat heerlijk, iedereen bij elkaar! Ik snap dat je smelt van Kai en Saskia met hun nichtje samen.

Petra zei

@Nina - Nee, ik vind het nog altijd een flinke rit, vooral als ik hem alleen moet maken. Maar het is het waard.

@Anja - Ja, dat lachje, zo schattig!

@Sophie - Het is nog steeds allemaal gekolfde melk.

@Sonja - Inderdaad, echt genieten en ik ben blij dat mijn jongste kuikens nog even blijven.

@Petra - Ze zijn zo lief met haar!