Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 02, 2021

Over een mooie maandag

Rick blijft vanochtend iets langer liggen en daardoor sta ik tegelijkertijd met hem op. Het duurt altijd even om mijn ontbijt te koken en Rick doucht intussen. We gaan daarna meteen onze koffies halen. 

Nick overhandigt die aan ons en Rick grapt: "Just in the you of time!". Daar moet Nick zo hard om lachen dat hij mijn koffie bijna laat vallen. Het verbaast me dat hij dat nooit eerder heeft gehoord. ("Just in the nick of time" betekent "net op tijd"). 

Het is gewoon koud met maar zeventien graden, perfect om op het deck hard te lopen. Ik span me goed in, maar haal de 10000 niet voor ik naar personal training moet. Ik wil met dit mooie weer per se fietsen. 


Onderweg stap ik even van de fiets om een Facebook berichtje te lezen. Lisa vraagt of we nog gaan lunchen vanmiddag. Oeps, straal vergeten, ondanks dat het in mijn agenda staat. Ik antwoord "ja, natuurlijk", maar moet mijn plannen een beetje bijstellen dan. 

Zo wilde ik nog voor de lunch boodschappen gaan doen en mijn haren wassen. Intussen probeer ik Katja ook mentaal te steunen, want Fiona drinkt volgens haar niet genoeg en huilt tijdens haar voedingen. Katja neemt het meiske weer mee naar de kinderarts om zeker te zijn dat alles goed gaat.

Met Sharon spreek ik het een en ander door en zij komt op het lumineuze idee dat ik na personal training naar Whole Foods kan fietsen om daar boodschappen te doen. Ik ben bij Sharon al meer dan halverwege en zo hoef ik niet eerst naar huis om de auto op te halen. 

Zo gezegd zo gedaan. Voor ik de winkel inga maak ik wat foto's van bloemen in het tuintje ernaast. Dan bedenk ik me dat ik mijn fietsslot niet meeheb. Dat zit nog in de tassen, die Rick deze winter van mijn fiets haalde om in de basement te kunnen fietsen. Maar hopen dat niemand mijn fiets meeneemt, dan. 


In de supermarkt vind ik alles wat ik nodig heb vrij snel. Ik heb mijn handtas niet mee, maar krijg korting via de app op mijn telefoon en ik betaal met mijn Fitbit. Wat is dat toch handig, zo hoef ik ook niets aan te raken. 


Thuis was ik mijn haar (ja, dat is een wekelijkse productie, ik heb er een hekel aan). Dan heb ik zelfs nog tijd om benzine te tanken voor ik naar Ballston rijd. Dat is een stad een kwartier rijden van ons vandaan met heel veel kantoren en leuke restaurants.

Waze leidt me naar de parkeergarage en dan blijkt True Food precies naast de mall te liggen. Ik ben er zelfs eerder dan Lisa. Ik weet dat zij gereserveerd heeft en vraag een tafel op het terras. Die ligt in de zon, maar dat is vandaag juist wel lekker.

Lisa is een ex-collega van Rick met wie ik al jaren bevriend ben. We hebben elkaar sinds de pandemie niet meer gezien, maar wel via Facebook contact gehouden. Het is heel fijn weer in persoon bij te kunnen praten.

De cuisine bij True Food is gebaseerd op de filosofie van Dr. Andrew Weil. Dr. Weil vindt het belangrijk om ontstekingsremmend voedsel te serveren. Het menu bevat dan ook veel interessante combinaties. 

Zodra ik het menu zie weet ik het al. Het worden de slawraps met pittige tonijn en twee super lekkere sausjes. Lisa heeft een hele bak met groentes. We hebben zoveel gesprekstof dat Lisa's lunchuur in een mum van tijd voorbij is. Het was gezellig en smakelijk. 


Na een flinke hug als afscheid en mijn belofte er Rick ook een van haar te geven, neem ik afscheid van Lisa. Op weg naar de parkeergarage vis ik naar mijn parkeerkaartje, maar het is er niet! Het moet uit mijn tas gevallen zijn. 

Dat is balen, want nu moet ik $10 betalen in plaats van $1. In ieder geval kan ik de parkeergarage uit, ik was eerst bang dat dat een probleem zou worden. Les geleerd, doe een parkeerkaartje niet in hetzelfde zakje als een telefoon, die je er telkens uitneemt.

Katja laat weten dat de kinderarts denkt dat het koliek en reflux is. Fiona is aangekomen en verder ziet alles er goed uit. Hij hoorde ook geen hartruis, dus daar hoeft Katja zich geen zorgen meer om te maken. Fiona is vandaag een stuk rustiger en slaapt goed na gisteren maar twee uur geslapen te hebben.

Tijd voor mij om naar het zwembad te gaan. Terwijl ik mij met zonnebrandspul insmeer, zie ik een bij op de zonnebloemen, die we buiten hebben gezet. Zij vindt het duidelijk heel lekker en is helemaal met pollen bedekt. Grappig, hoe we zo nog bijdragen aan de natuur met de afgesneden bloemen. 


Bij het zwembad is Maria net klaar met haar banen. Zij moet meteen weer door naar haar moeder. Ik vraag aan de dame in mijn favoriete baan of ik met haar kan delen. Dat blijkt Stacey te zijn, die ik een paar weken geleden ontmoette.

Zij vraagt, hoe ik ook alweer heet. Het is zeldzaam dat mensen dat niet meerdere keren moeten vragen. Stacey had een ezelsbruggetje gemaakt met Jordanie, maar kon er toch niet opkomen. Ze vraagt of het een achternaam is. 

Als ik vertel dat ik van oorsprong Nederlands ben, zegt ze dat ik helemaal geen Nederlands accent heb. Zij heeft Nederlandse kennissen en weet hoe dat klinkt. Dat hoor ik wel vaker, zeker nu ik vrijwel alleen Engels spreek. Ik had voor ik naar de VS kwam een perfect Engels accent, vond het vreselijk dat te verliezen.

Het water is weer zo heerlijk met de zon en de blauwe lucht. Ik begin met het plan om een kilometer te zwemmen, maar het worden er weer twee. Het is gewoon zo ontspannend dat baantjes trekken, hoewel mijn benen het daar niet zo mee eens zijn. 
Tegen zessen loop ik huiswaarts waar Rick mijn mocktail al klaar heeft staan. Helaas lijkt het erop dat ik die een aantal dagen zal moeten missen en Katja haar geliefde sappen. Greenheart gaat nu pas donderdag weer open, te laat om dingen mee naar New Jersey te nemen. 

Ons avondeten wordt gegrilde biefstuk kabobs met paprika, tomaat en ui. Daarbij eten we een salade van kerstomaatjes, Perzische komkommer, gemarineerde champignons, Griekse olijven en biquinho pepertjes. Voor wat knapperigs hebben we er kokosnoot meel chips bij, zo lekker allemaal!

Natuurlijk kijken we ook vanavond naar de Olympische Spelen. Ik ben heel benieuwd hoe het met Simone Biles zal gaan. Ik vind hardlopen ook erg leuk om te kijken. Vooral bij de dames zitten wat kleurrijke karakters. 

8 reacties:

Pascale zei

Och, ik voel zo mee met Katja. Die eerste maanden zijn zo zwaar, ongeacht hoe dol je bent op je kindje. Geef haar maar een extra knuffel van me, als je naar haar toe gaat!

Petra zei

@Pascale - Ja, he? Ik heb ook zo met haar te doen, ik zal haar die extra knuffel geven.

Petr@ zei

Gelukkig stuurde Lisa vooraf een bericht over de lunch, anders was je het misschien straal vergeten.

Och arme Katja! Hoe onzeker kun je zijn als je kindje nog zo klein is. Niks roze wolk. Gelukkig kun je haar deze week ondersteunen en misschien kan ze wat slaap inhalen, dat scheelt ook altijd wat.

Anja L. zei

Zou Fiona ook niet de onrust van Katja oppikken? Moeilijk hoor als je niet weet wat je kindje mankeert. Gelukkig komt ze nog steeds aan en kan jij straks even bijspringen. Verwen haar maar lekker.
Je lunch leek me erg lekker, ik vind tonijn lekker zeker als die een beetje pittig is.
Sifan Hassan is in ieder geval een kleurrijk persoon. Ik vind het knap wat ze voor elkaar krijgt. En natuurlijk Femke Bol, wat een talent heeft die.
Fijne dinsdag.

Sally zei

Zo eindelijk weer tijd om je blog te lezen. Ik heb nog veel in te halen. Wat handig dat je met je Fitbit kon betalen. Wdb staat de techniek voor niets tegenwoordig. Ook een stuk veiliger. En ik begrijp dat je binnenkort weer naar je kleindochter gaat. Zo leuk. Fijn te lezen dat Fiona aangekomen is en alweer rustiger was. Voor de eerst keer moeder zijn voelt altijd wat onzeker en is alles onwennig.

Sophie zei

Ah sneu van Fiona. Ze zal wel op het hoogtepunt van de krampjes (colic) zitten met deze leeftijd. Onrust bij die kleintjes is zo vervelend. Heeft Katja eigenlijk een draagdoek? Ik kan de Amerikaanse Solly Baby aanraden, moest ik importeren maar is daar makkelijk te krijgen natuurlijk. Is een rekbare doek, heel fijn voor die kleintjes.

Leuk woordgrapje van Rick. 😂

Anja zei

Arme Katja en Kevin, fijn dat jij ze deze week kunt helpen.
Het is niet altijd een roze wolk met een pasgeboren baby.

Petra zei

@Petra - Ik had die lunch inderdaad vergeten! Ik moet leren mijn afspraken te checken.

@Anja - Ja, absoluut, dat is ook mijn gedachte, maar die spreek ik maar niet uit. Het is bijna onmogelijk om je zorgen niet door te laten schijnen.

@Sally - Ja, ik merk nu dat ik me niet alleen zorgen maak om mijn kind, maar ook om mijn kleinkind (want als dat niet goed gaat, gaat mijn kind niet goed).

@Sophie - Ja, ze heeft een draagdoek en ik ook. Ik neem die van mij mee. Tot nu toe was Fiona te klein, maar nu is ze eindelijk meer dan 3500 gram en moet het gaan lukken.

@Anja - Nee, zeker niet! Ze leren al heel vroeg hoeveel zorgen een kind brengt.