Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 30, 2021

Over een museum maandag

Alexa wekt me om half acht met het vrolijke liedje "You're welcome" van Moana. Ik lag al wat op mijn telefoon te lezen, maar dit is mijn teken om op te staan. Rick is al beneden en mijn koffie staat te pruttelen. Rick vertelt dat Orion helemaal beter lijkt, geen verdere incidenten. Dat is natuurlijk goed nieuws! 

Mijn ontbijt bestaat uit gepocheerd ei, tomaat, cantharellen en maitaki paddestoelen. Ik eet buiten, want de zon schijnt weer. Daarna vertrekken Rick en ik naar Starbucks en om de een of andere reden duurt dat lang. 

Daardoor kan ik met mijn koffie zo door naar de COVID test straat met Kai. We hebben een afspraak voor tien over negen en rijden om negen uur Het loop parkeerterrein op. Daar staat al een flinke rij en het duurt maar liefst een uur voor we aan de beurt zijn! Gelukkig hebben we de tijd. 

Terwijl de verpleegkundige eindelijk met ons praat, komt een man vragen hoe het zit. Zijn afspraak was voor tien uur en het is nu tien over tien. De verpleegkundige instrueert hem zijn auto naar voren te rijden. Wij verbazen ons daarover, want de meeste mensen achter ons zullen ook afspraken hebben. 

Maar goed, ze neemt eerst Kai's test af, dus ons deert het niet. Ik vraag nog wel of zo naar voren komen gebruikelijk is. De verpleegkundige zegt wel van ja, maar ik zag niemand anders het doen, dus als Rick en ik eens een test nodig hebben moeten we gewoon ruim de tijd nemen. Kai's test is gelukkig negatief.


Zo begin ik vrij laat aan mijn cardio en loopt het al tegen lunchtijd als ik klaar ben. We bestellen van Zoe's Kitchen en ik ga het halen. Het duurt lang voor het klaar is, dus we eten later dan we hadden gewild.

Na het eten vertrekken we onmiddellijk naar de metro. Kai wil nog heel graag het Freer museum bezoeken. Dat is een van de twee Aziatische kunstmusea in DC. De ander ligt ernaast, maar is gesloten voor renoveringen. 

Het Freer museum ligt stappen van het Smithsonian metrostation, waar we dan ook na een half uurtje uitstappen. Kai is vooral geinteresseerd in de Hokusai tentoonstelling. Ik vind die ook zeer interessant en we leren van alles over deze beroemde Japanse schilder. 

Hokusai zei altijd dat hij gek op schilderen was

Een van zijn beroemde golf schilderijen

Dit schilderde Hokusai op zijn 90ste, vijf maanden voor zijn dood



Allemaal serieuze schilderijen, maar in zijn manga illustraties laat Hokusai nogal wat humor zien



Het museum zelf is ook mooi

Als we de Hokusai tentoonstelling uitgebreid bekeken hebben, gaan we de Peacock Room binnen. Dit was oorspronkelijk de eetkamer van een Londense architect. De muren zijn door de schilders Whistler en Jekyll in Japanse stijl met pauwen beschilderd. 

De hele kamer is naar het Freer museum getransporteerd en de uitgebreide collectie Chinees porcelein ook. Het is werkelijk een prachtige kamer! Vroeger werd hij alleen bij bijzondere gelegenheden voor het publiek geopend, dus dit is ook pas de tweede of derde keer dat ik hem zie.  



De rest van het museum bestaat uit Koreaanse, Chinese, Indiase en Islamitische kunst. Er is veel meer dan ik me herinnerde. We bekijken alles en tot onze verbazing zijn er twee uur voorbij als we weer naar buiten stappen. We zijn het erover eens dat dit bezoek helemaal de moeite waard was om nog even voor Kai's vertrek te doen. 



We hoeven niet lang op onze trein te wachten en rond half vijf zijn we weer thuis. Het begint net te regenen, maar niet hard genoeg om echt nat te worden tussen het station en de auto. Natuurlijk is het zwembad weer gesloten door donder. Ik ben benieuwd of het nog lukt om te gaan voor het over een week sluit tot volgend jaar.

Voor Kai's laatste avondmaal hier gaan we naar de Ornery Brewery in Fairfax. Daar krijgen we een tafel buiten, want de onweersbuien zijn voorbij. 

We delen eerst een portie van hun heerlijke bitterballen. We zijn het erover eens dat ze iets anders zijn dan de Nederlandse, maar ze komen er dichtbij. Ik vind ze persoonlijk lekkerder en Kai ook. 
Mijn hoofdgerecht wordt de caprese portabello paddestoel met asperges en worteltjes. Kai smult van de zalm met echte Amerikaanse grits en Rick heeft de Jagerschnitzel. Het is een lekker laatste avond hier voor Kai.

Thuis checkt Kai en in en vult de benodigde formulieren voor Belgie, Zwitserland en Frankrijk in. Wat een gedoe tegenwoordig om te reizen, maar ja, het kan in ieder geval. We gaan zo weer gezellig You Don't Know Jack spelen. 

Katja stuurde schattige lachfoto's van Fiona:








 

7 reacties:

Reny zei

Heerlijk voor jullie dat jullie veel quality time met Kai konden doorbrengen.

Heel veel sterkte met afscheid nemen !

Anja L. zei

Inderdaad, het is een heel gedoe om nu te kunnen reizen. Dat is ook de reden dat wij in Nederland blijven, we hebben geen zin in al die rompslomp.
Wat is de tijd snel gegaan maar je hebt veel leuke dingen gedaan met Kai. Vandaag zl best een moeilijke dag zijn, sterkte!

Marion2 zei

Wat een geweldige tijd hebben jullie met elkaar beleefd.

Reizen is zeker een gedoe nu door alle maatregelen en extra wachttijd ook
door het papierwerk en de coronabewijzen. Het is ook niet bepaald coronaproof,
heb ik gemerkt. Maar het is de extra moeite alleszins waard!

Heb je gezien dat er zondag een aflevering was van BZV, waarbij de nieuwe
boeren werden voorgesteld? Het belooft weer een leuk seizoen te worden.

Veel sterkte vandaag en hopelijk zien jullie elkaar weer snel!

Sophie zei

Vrolijke wekker! Nu heb ik 't ook in m'n hoofd.😊

Mooi dat museum! Veel sterkte morgen met afscheid nemen van Kai! Hopelijk kunnen jullie elkaar weer op enige korte termijn zien.

Anja zei

Wat een fijne weken hebben jullie samen met Kai gehad. Die weken zijn wel voorbij gevlogen.
Sterkte met afscheid nemen! Ik weet uit ervaring hoe lastig dat is.
Goede reis voor Kai.

Anoniem zei

Tot op de laatste dag heb je genoten door met Kai zoveel leuke dingen te ondernemen.
Heel veel sterkte met het afscheid nemen. Goeie reis voor Kai, heeft hij zoveel tussenstops ?
Groetjes Wil

Petra zei

@Reny - Dank je wel!

@Anja - Inderdaad, maar als ik dan op het vliegveld ben en zie dat het toch relatief makkelijk is begin ik weer te twijfelen.

@Marion - Dank je voor de tip. Ik ga waarschijnlijk vanavond of morgen kijken als we Ida over ons heen krijgen.

@Sophie - Vanochtend was het Wish Upon A Star, ik houd de Disney "wekker" erin.

@Anja - Dank je, inderdaad is het voorbij gevlogen, maar we hebben ook zoveel dingen erin gepropt!

@Wil - Nee, hij stapt over in Brussel en vliegt dan naar Geneve. Van daaruit neemt hij de trein naar Lyon.