Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 23, 2021

Virginia Beach dag 2: Over een speciale stranddag

Rick wekt me om vijf voor zes om naar de zonsopgang te kijken. Ik maak wat foto's, maar zie dan dat de werkelijke zonsopgang pas om half zeven is. Ik ga nog even liggen doezelen en sta dan weer op voor meer foto's. Er zijn wolken en dat maakt de foto's altijd "spannender".

Eenmaal uitgefotografeerd ga ik terug naar bed en opeens is het dan tegen achten. We krijgen al een ongeduldig berichtje van Kai en Saskia, want die zijn klaar om ontbijt te gaan eten. Wij kleden ons in sneltreinvaart aan en dan gaan we gevieren op pad.









Er zijn hier gelukkig meer dan genoeg cafe's waar Saskia veganistische ontbijtgerechten kan vinden. Vandaag valt de keuze op Java Surf, een ontzettend leuk cafe met een gezellig terras. Ze hebben tot mijn grote genoegen nitro brew!

Dat bestel ik met salted caramel suikervrije siroop en amandelmelk, want ze hebben alleen volle melk. Verder kies ik de scramble met spinazie en bacon, erg lekker! De anderen smullen ook en tevreden vertrekken we. Ik ga hier misschien morgen terug voor nog een nitro brew.

Kai en Saskia willen een van Kai's sportroutines gaan doen in hun kamer. Rick en ik gaan liever buiten onze beweging opdoen. We reserveren eerst onze plaats op het strand. Het is een prachtig breed strand en we vinden een mooie plek dichtbij het water. 

Onze wandeling maken we langs de vijf kilometer lange boardwalk van Virginia beach. We lopen ongeveer drie kilometer daarvan tot het standbeeld van Neptunus. Dit herinner ik me nog heel goed uit vorige bezoeken hier. 

Het is allemaal kleurrijk en leuk en we bekijken een aantal menu's van restaurants met zicht op zee. Jammer genoeg kan Saskia daar absoluut geen veganistische gerechten vinden, dus vanavond zullen we ergens anders gaan eten. 








Terug in de hotelkamer maken we ons klaar om naar het strand te gaan. De kinderen nemen hun stoelen en spullen mee en om kwart over elf begint onze stranddag officieel. Voor het eerst in jaren ga ik zelfs in zee zo ver noordelijk. 

De watertemperatuur is ongeveer hetzelfde als van het zwembad, zo'n 27 graden. De golven zijn laag en daardoor vind ik het ook lekker om in zee te zwemmen. 

We hebben geen zin om alles weer in te pakken om te gaan lunchen en Rick werpt zich op om het eten te gaan halen. De keuze valt op Zeke's en ik heb er een heerlijke poke bowl van. De kinderen genieten van een acai bowl en Rick van een sandwich. 

De rest van de middag zwemmen we wat, lezen (Saskia, Rick en ik) of doen kruiswoordpuzzels in het Duits (Kai) en de anderen spelen een balspelletje in het water. Mijn knieen doen pijn, dus ik doe het vandaag rustig aan. 




De tijd gaat weer veel te snel en tegen vijven ga ik als eerste naar boven. Daar neem ik mijn douche en ga dan op het balkon mijn groentesap met bloody Mary mix drankje drinken. Rick en de anderen volgen niet veel later en frissen zichzelf op.

Saskia wil liever even op de kamer rusten, dus Rick, Kai en ik lopen naar het hotel naast het onze, waar we een tafel vragen op het terras van de Calypso Bar & Grill. We hebben hier zicht op zee en het voelt alsof we in het Caribisch gebied zijn met de palmbomen.

Ze hebben leuke cocktails en we bestellen tonijn hapjes en kipvleugels (Kai's wens) als snacks. Beiden zijn heel erg lekker. We zouden hier ook best willen eten, maar er is noppes voor Saskia. 


Saskia ontmoet ons bij de auto en we rijden naar Baladi, een Mediterraans restaurant (voornamelijk Marokkaans getint). Dat wordt een goede keuze. Iedereen is tevreden met zijn of haar maaltijd. Mijn tonijn"biefstuk" is perfect bereid en gekruid. 

Na het eten zet Rick mij bij het hotel af en gaat met de kinderen op zoek naar ijs. Een uurtje later zijn ze terug zonder succes voor Saskia gehad te hebben. De mannen hebben wel een gedipt softijsje van Dairy Queen gegeten. 

We hopen vanavond vroeg te gaan slapen en morgen nog eens de zonsopgang zien. We hebben een late checkout gekregen en willen morgen ook nog wat uren op het strand doorbrengen.  

3 reacties:

Anja L. zei

Heerlijk zo’n dag op het strand.
Wij zijn gisteren ook naar het strand geweest, lekker gewandeld en gegeten.
Fijne dinsdag.

Eveline zei

Leuk, een strand dag! En heel fijn als de zon schijnt.

Petra zei

@Anja - Het strand is altijd weer zo ontspannend.

@Eveline - Deze zomer is erg zonnig, ik kan me maar een echt regenachtige dag herinneren.