Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, augustus 06, 2021

Dag 3 New Jersey: Over nog even knuffelen en helpen en dan de terugrit

Alweer heb ik zo heerlijk geslapen! Wat een superbed heeft deze Courtyard by Marriott! Om half acht sta ik compleet uitgerust op. Ik besluit wat stappen te doen, maar heb eigenlijk geen zin, dus na 3500 vind ik het welletjes geweest.

Na mijn douche pak ik mijn spullen in, doe de sleutels in de Express Checkout bak en ga op weg voor ons ontbijt. Om de een of andere reden kan ik bij de dichtstbijzijnde Starbucks niet via de app bestellen. Ik ga dus maar door de drive thru en daar blijkt dat ze alles hebben wat ik nodig heb.

Katja liet weten dat ze vandaag graag ontbijt van The Buttered Biscuit zou willen. Daar hebben ze heerlijke gerechten, dus ik zeg geen nee. Katja wil de Nova Scotia scramble, roerei met gerookte zalm en cream cheese. Ik kies de Copenhagen, soortgelijk, maar dan op een Engelse muffin en spinazie erbij. 

Bradley Beach, waar het restaurant ligt, is een heel leuk plaatsje. Ik bel om de bestelling te plaatsen en op de vraag wat mijn naam is, antwoord ik Petra en spel het. De dame aan de telefoon zegt dat ze enkel mijn voornaam nodig heeft. Um, dat is mijn voornaam. Zij lacht, maar voor mij maakt het duidelijk hoe weinig divers dit gebied is vergeleken bij dat van ons en dat zo dichtbij New York. 


Met eten en drinken ga ik naar Katja. Op de hoek daar is Rita's, een ijsstandje. Daar is veel rood en ik stop er even om mijn dagelijkse foto te maken. Het thema is deze week, duidelijk, rood. 

Bij Katja slaap Fiona, dus we eten gauw. Net als we klaar zijn wordt het hummeltje wakker. Omi neemt over, zodat Katja kan douchen. Ik verschoon het meiske's luiertje en zolang ik zing vindt Fiona dat prima. Verder kleedt ik Fiona in een van de pakjes, die ik voor haar heb gekocht met een luiaardje erop. 


Dan volgt het flesje en dat is zo lekker dat de oogjes weer dichtvallen. Fiona vindt de vreemdste posities lekker. Soms doet ze me aan zo'n Ann Geddes baby denken. Jammer genoeg is ze de leeftijd al voorbij om zich op allerlei manier aan te laten kleden. 


Ja, toch?


Voor we het weten is de ochtend voorbij en we bestellen lunch, die bezorgd zal worden door Door Dash. Katja vindt zowaar een Mexicaans restaurant waar ik ook een salade van mijn gading vind. Het is een nopales (stekelige perencactus) salade met tomaat, radijs en een limoen dressing. Ik bestel hem met gegrilde garnalen, erg lekker en ongewoon. 

Fiona slaapt nog steeds als Katja en ik een wandeling door de buurt gaan maken. Django mag ook mee, de hond vindt dat heerlijk. Het is erg warm dus we maken het niet lang. Fiona slaapt lekker door.

Terwijl Katja kolft houd ik de slapende Fiona nog vast en dan is het echt tijd om afscheid te nemen. Oei, dat valt me een stuk zwaarder dan ik had verwacht! Er komt zeker een traan bij te pas in de auto. Gelukkig gaan we met Rick, Kai en Saskia over een paar weken weer, maar dan zal het niet zo een op een zijn. Een heel bijzondere paar dagen waren dit en ik voel mijn band met Katja nog sterker worden. 

Waze laat weten dat mijn rit tenminste vier uur gaat duren. Er moet dus verkeer zijn onderweg. Het liefst zou ik zonder stoppen doorrijden. Eens kijken of dat gaat lukken. Ik kom al gauw in langzaam rijdend en stilstaand verkeer terecht, maar daarna lijkt het goed te gaan.

Tot ik bij Baltimore ben en daar staat een flinke file. De aankomsttijd van Waze wordt steeds later, maar ik wil nog steeds niet stoppen. Op een gegeven moment moet ik een andere route nemen, die tien minuten sneller zou zijn. Ik ben deze app echt dankbaar!

Met een volle blaas en zeer blij om de auto uit te kunnen, kom ik uiteindelijk na meer dan vier en een half uur thuis. Rick is natuurlijk paraat om me op te vangen en terwijl ik naar de wc ren haalt hij mijn tassen uit de auto. 

We gaan naar Zenola voor ons avondeten. Lara komt even hallo zeggen. Dit restaurant ligt ons na aan het hart. Het eten is altijd weer voortreffelijk, de familie ontzettend aardig en we hopen dat ze het gaan halen. Vanavond was er vrijwel niemand, maar er was wat gaande met eten en drinken in Vienna.
De kibbeh nayeh, rauw lamsvlees met kruiden, zo lekker!

En zo begint het weekend. Het laatste met ons tweeen (hopelijk) voor de komende weken. Allemaal een fijne zaterdag en zondag gewenst!

6 reacties:

Anja L. zei

Wat is Fiona een heerlijke baby, en je hebt gelijk met Anne Geddes. Wat zal het moeilijk zijn geweest om weg te gaan.
Heel fijn weekend!

Petr@ zei

Wat een heerlijke dagen zo samen met Katja en Fiona!
Fiona kan inderdaad zo op de foto voor Anne Geddes. Ik vond dat altijd zulke leuke foto's.

Geniet van jullie weekend. Kai komt volgende week? Gaat dat door of is het nog niet zeker?

TOG zei

Zo fijn voor jullie drietjes dat je dit bezoekje hebt kunnen doen. En leuk dat er al weer een bezoek is om naar uit te kijken.

Anoniem zei

Die paar dagen zijn zo omgevlogen. Toch wel heel fijn dat je er naar toe kon.
Doet mij denken aan augustus 2000 toen mijn oudste kleindochter geboren werd.
Zij had last van afschuwelijke darmkrampen en ze moest al snel overgaan naar speciale flesvoeding. Ik ben er toen 2 weken geweest en ook mij viel het afscheid zwaar. Want wanneer zou ik haar weerzien ? Voorlopig moest ik het met foto's doen. Want de komende maanden zag het er niet naar uit dat ze naar Nederland zouden komen.
En nu wordt Noa al weer 21.
Fijn weekend en je hebt weer iets om naar uit te kijken. Kai komt toch. Leuk !!!

Petra zei

@Anja - Ja, Katja en ik hebben allebei een traantje gelaten.

@Petra - Ik vond die Ann Geddes foto's ook altijd leuk, hoopte altijd een modelletje te hebben. Misschien volgende keer eens iets proberen. Kai komt als het goed gaat dinsdag.

@Tosca - Zo een op een met Katja was ook heel fijn. Het volgende bezoek zal drukker zijn met ons allen.

@Anoniem - Ik ben er niet heel zeker van wie je bent :). Inderdaad, deze maand wordt erg gezellig, want Saskia heeft ook vakantie.

Anoniem zei

Sorry Petra,ik was mijn naam vergeten.
Groetjes Wil.